perjantai 21. tammikuuta 2011

Uudet mielessä

Tunnustan: olen jo ehtinyt tiirailla netissä tämän vuoden kukkasiementarjontaa...joitain perhosia houkuttelevia olisi mukava hankkia ensi kesäksi. Tässä värikäs muisto viime vuodelta...kosmokset olivat lämpimän kesän jäljiltä upean jämäköitä piiiiiiiiiiiiiitkine varsineen ja kukkivat pitkälle syksyyn.

6 kommenttia:

 1. Aina unohdan miten sitä vastuslankaa vois käyttää. Aina kun menen savitunnille mun pää on ihan tyhjä enkä keksi mitä vois tehdä.
  Pitäisköhän munkin kokeilla kosmoskukkaa ens kesänä. Aina sitä ihailen puutarha liikkeissä mutta en tiedä miksi en kuiteska koskaan osta.

  VastaaPoista
 2. Henrietta: Tuttu tunne tuo, että savitunneilla pää on ihan tyhjä! Varsinkin, kun on harrastanut tätä jo monta vuotta, niin uusien juttujen kehittäminen vaatii vähän pohdintaa ja muhitusta :) Mä kylvin noi kosmoskukan siemenet viime vuonna suoraan maahan keväällä, ei ole tilaa esikasvatukseen, mutta oikein mainiosti ehtivät kukkaan asti. Eikä näihin edes mitkään ötökätkään pesiytyneet samalla tavalla kuin esim. pioniunikoihin.

  VastaaPoista
 3. Oih, kesä ja kukkaset. Ihana saada taas kädet multaan =) Minulla on sinulle tunnustus blogissani. Oikein mukavaa viikon alkua!!

  VastaaPoista
 4. Nyt on se ihana hetki vuodesta kun kaikki kaunis on edessä päin. Luonnon heräämistä eloon päivä päivältä ...
  Savityösi on niin kauniita, ihan alkaa omiakin sormia syyhyttämään tuo savi :) Mitä savea suosittelisit kulhojen tekemiseen, entä niiden pinnottamiseen?
  Minulla on kokemusta vain kuvanveistosta, olisi kiva laajentaa savi kenttää :)
  Mukavia päiviä tulevaan viikkoon!

  VastaaPoista
 5. Sellariina: Kiitos kommentista ja tunnustuksesta, se oli iloinen yllätys!

  Marie Elisabeth´s rum: En ole mikään asiantuntija keramiikassa, mutta jos harrastajan vinkit kelpaavat, niin tässäpä muutama ajatus: Riippuu, mihin tarkoitukseen suunnittelemasi kulhot tulevat? Jos ovat enemmän taidekeramiikkaa ja ovat enemmänkin esillä esineinä, silloin voit mielestäni käyttää mitä tahansa savea. Jos taas teet kulhoja elintarvikekäyttöön, tekisin itse ne korkeapolttoisesta, melko pienisamottisesta savesta ja lasittaisin ne korkeapolttoisella lasitteella. Itse olen tehnyt erilaisia kulhoja raku-, paperi-, matala- ja korkeapolttoisesta savesta.

  VastaaPoista
 6. Oh du bist krank gewesen? Das tut mir leid! Schön, dass es dir wieder besser geht!
  Liebe Grüße Rosine

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!