tiistai 1. helmikuuta 2011

Kerrottu

Löysin perinteisestä Saintpauliasta, Paavalinkukasta, aika herttaisen kerrotun, vaaleanpunaisen version. Kukkien terälehdissä on hauskaa kiillettä päivänvalon osuessa oikeassa kulmassa, mukavaa pirtsakkuutta tuovat vähän erikoisemmat lehdet, ovat reunoiltaan "kurttuiset" ja keskiosastaan vaaleamman vihreät.Saintpaulia on kuulemma kotoisin Itä-Afrikasta, sademetsien aluskasvi. Ei siis tykkää paahteisesta auringosta, vaan vähän varjoisempikin paikka käy... Katsotaan, miten kauan saan sen menestymään. Niiden taannoisten pitsilehtien kanssa kävi huonosti.

11 kommenttia:

 1. Kyllä on ihanan näköinen, nyt noita on ollut kaupoissa näitä kerrottuja santtuja...;) ne on suloisia, ja melko helppohoitoisiakin, ja lehdetkin pysyy kauniina kun et niitä kastele. Kastele kukkaa alusastiaan. Kauniit kuvat olet ottanut kukasta.

  VastaaPoista
 2. Kaunis kukka onkin. Kastele vain aluslautaselle ja saa kuivastaa välillä, niin hyvin menestyy. Helposti saat uusia alkuja jos laitat lehden vesilasiin juurtumaan.

  VastaaPoista
 3. Minä olen ihan toivoton kukkien kanssa. Mummolta viime syksynä saamani muratin kuivatin joulun alla... En ilmeisesti muistanut sumutella sitä tarpeeksi vaikka muuten säännöllisesti kastelinkin. :/

  VastaaPoista
 4. Bean emäntä: on se nätti, semmonen herttainen.

  Tuija ja Eija: Joskus minulla on ollut niitä tavallisia saintpaulioita, ne on kauniisti kukkineet, mutta sitten en oikein jaksa niitä katsella, kun ovat vaan lehdet töröttämässä. Siinä vaiheessa yleensä unohdan kastelurytmit ja paulia ryytyy. Sen jo muistankin, ettei lehdille kannata vettä laittaa ja altakastelukin on tiedossa, kiitos vielä, kun muistutitte :)

  Hietzu: Minulla ei ole erikseen mitään kukkalautoja ikkunoilla tai muutenkaan kunnon tilaa, niin suuntaan yleensä nämä kasvinhoitointoni kevät- ja kesäaikaan, jolloin pääsen laittamaan sormet multaan parvekkeella ja mökillä. Mutta näin kevätodotuksessa haluan kuitenkin jotain kukkivia kasveja iloksi kotiin, niistä tulee hyvälle mielelle. Eikä se haittaa, jos sitten jossain vaiheessa kuivuvat kasaan...

  VastaaPoista
 5. Hallo du Liebe, werde bitte schnell wieder gesund!!!
  Liebe Grüße
  Rosine

  VastaaPoista
 6. Todella kuanis lajike. Onko sulla tuon nimeä, sillä haluaisin ehdottomasti uuteen kotiini ...

  Äitini oli oikea "Santtu"-fani ja niitä kukkapurkkeja oli joka paikka täynnä ja mitä erikoisempia värejä! Hävetti oikein, kun en saanut niitä selviämään kukintaa pidempään -joko kastelin liikaa tai liian vähän.
  Nyt olen saanut yhden Santun pysymään hengissä kokonaista VIISI vuotta!

  VastaaPoista
 7. Rosine: Danke schön.

  Tellu: Ei valitettavasti ole nimeä tiedossa. Mutta käy tutustumassa puutarhamyymälöiden valikoimiin, eiköhän sieltä näitä löydy :)

  VastaaPoista
 8. kaunis kukka...ja kauniisti otettuja kuvia!

  VastaaPoista
 9. Suloinen santtu ♥
  Santtuja ei voi vastustaa, varsinkaan, jos löytyy ihana vaaleanpunainen kerrottukukallinen...
  Minäkään en saa niitä pysymään hengissä kukinnan jälkeen :(
  Onneksi santut eivät kuitenkaan ole kovin kalliita...

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!