lauantai 12. helmikuuta 2011

Talviunessa

Olen blogissani jo aiemmin kertonut persikkapuuni elämästä. Käväisin viime viikonloppuna katsastamassa sitä lumihankien keskellä. Siellä se hentoine oksineen, lumihankeen hautautuneena, tuntui olevan todella syvässä talviunessa. Sitä ei ole enää muutamaan vuoteen suojattu talveksi peitteellä. Toivotaan, että se selviää tästäkin talvesta! Rungon ympärillä on kanaverkkoa ja muutama kuusenoksa, vähän kuin hämäykseksi, ettei runko olisi niin kovin herkullisesti esillä jänöjusseille.


Persikkapuumme vaiheista voit lukea lisää vanhoista postauksistani.
Tässä vielä se kuva, jonka nähtyäni aloin haaveilla omasta persikkapuusta. Tunnelma kuvassa oli jotenkin viehättävä: persikkapuu ruukussa näytti niin suloiselta ilta-auringon lämpimässä valossa vähän roikkuvine lehtineen ja muutamine hedelmineen. Kirja, josta kuvan löysin, on Lena Drameus-Åbergin Pihan ruukkukasvit.

2 kommenttia:

  1. Sitkeä puu sinulla! Tekeekö tuo hedelmää kans vai onko vain koristepuu?

    VastaaPoista
  2. Hanni: Kyllä on ollut satoisakin, viime kesänä tuli lähes 100 hedelmää. Blogissani on kuviakin, jos ennätät joskus katsomaan. Löytyvät tästäkin postauksesta klikkaamalla sanoja VANHOISTA POSTAUKSISTANI. Tai sivupalkista klikkaamalla persikkapuun piirroskuvaa.

    VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!