keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Uusia makuja

Tarkoituksenani on piristää kevään odotusta etsimällä uusia herättäviä makuelämyksiä hedelmien maailmasta. Päätin maistaa kerran viikossa jotain sellaista hedelmää, jota en ole aiemmin sellaisenaan syönyt. Tehtävä osoittautui kuitenkin vaikeaksi, sillä lähikaupan HeVi-osaston eksoottisten hedelmien valikoima olikin yllättävän suppea. Tiskin ääressä tajusin, että melko tavallinen passionhedelmä on jäänyt kokematta "raakana"...mehuissa maistuu useinkin.


Olikohan tämä vielä ei-ihan-kypsä yksilö? Tosi, tosi hapan, mutta passionin makea omintakeinen maku kyllä puski myös läpi. A- ja C-vitamiinia golfpallon kokoisessa pakkauksessa.

Jos vaikka seuraavaksi yrittäisin löytää lokvatin. Lue lisää eksoottisista hedelmistä

7 kommenttia:

 1. Empä ole minkään maistanut passion hedelmää.
  Niistä siemenistä voisi kokeilla kasvia kasvattaa, jos onnistuu kukkia on komea kukka, kärsimyskukka muistaakseni nimi :)

  VastaaPoista
 2. Tuo onkin kiva idea:).passionhedelmä on yx mun suosikkeja,tykkään mausta tosi paljon.Myöhästyneet onnittelut 1-vuotiaalle hienolle blogillesi ja aurinkoista alkanutta kevättä:)

  VastaaPoista
 3. Eksoottiset hedelmät näyttävät tosiaankin eksoottisilta :) Pitäisi itsekin syödä niitä enemmän.

  Iloa päivääsi!

  VastaaPoista
 4. Eipä ole tullut paljon maisteltua kun ei ikinä tiedä niiden nimiä eikä kypsyysastetta. Hunajamelonia syö päivittäin aamiaiseksi vaikkei niin eksoottinen olekkaan mut ei kasva suomessa. Jos sie tunnet enemmänkin hedelmiä voitko katsoa tämän viimekesän postaukseni että mikähän hedelmä olis. Se oli tosi kaunis mutta makua en ole näköjään kehunut, vaivaa kun en tiedä nimeä:)
  http://hassinen.blogspot.com/2010/08/for-fruity-monday.html

  VastaaPoista
 5. Jossakin taimi kuvastossa oli myynnissä passionhedelmä-puita/pensaita, oisko ollut Kauppila. Mietin, että olisi kiva kokeilla kasvihuoneessa kesällä jotakin eksoottista. Vaihtoehtona oli myös kiiwi:)

  VastaaPoista
 6. Seijastiina: Tällä kertaa osa siemenistä päätyi roskiin ja osa masuun :) On niin paljon nyt taimia tulossa jo ikkunalaudalla, ettei sinne kovin paljon uutta mahdu...

  Tiina: Kiitos onnitteluista ja ihanaa kevättä myös sinulle!

  Merja K: Yllättävän hintavia ovat monet eksoottiset hedelmät, yhden hinnalla saisi pussillisen tavishedelmiä...

  Henrietta: vastasinkin jo blogiisi, mutta laitan nyt tähänkin, että kyseessä on kiwano. En ole sitä vielä täällä kaupassa nähnyt, mutta laitetaan etsintälistalle...

  Mustakissa: Oi, olispa mullakin kasvihuone, niin kokeilisin joka vuosi jotain uutuuksia!

  VastaaPoista
 7. Sä olet varsinainen tietosanakirja,kiitos. Pitää lisätä tuo tieto siihen postaukseen niin on tämäkin tieto jossain muistissa. Aika mielenkiintoinen sekoitus kurkku ja meloni. Se on todella hienon näköinen, muistan kun ihastuin juuri niihin "sarviin".

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!