torstai 19. toukokuuta 2011

Makrokokeiluja

Vanhan kamerani tarkennukseen on tullut jotain probleemia, uudemmassa kamerassa taas on ollut huono makrotoiminto, koska sen yhteydessä ei saa kytkettyä automaattisalamaa pois päältä. Hankin äskettäin makro-objektiivin ja tein sillä juuri ekat kokeilut. Aika vaativaa puuhaa, käsi ei saisi täristä - hengittämättäkin pitää yrittää olla. Jatkossa pitää varmaan koittaa apuna jalustaa, sellaista minulla ei kyllä vielä ole. Ensimmäisessä kuvassa on marketta ja alimmissa kärhö.11 kommenttia:

 1. Jos kaikki kukkasi ovat puutarhastasi,elät kyllä keskellä paratiisia. Todella kauniita. Noin lähikuvissa ne tulevat ihan erilailla esiin kuin suurena ryhmänä.

  VastaaPoista
 2. Hyvin ovat kuvasi onnistuneet :) Olen huomannut saman ja jalusta on täälläkin harkinnassa

  VastaaPoista
 3. Hietzu: nämä kukat ovat parvekkeellani. Kärhö, joka vieläkin on istuttamatta, elää tällä hetkellä alkuperäisessä ruukussaan paperikassissa ja on jo kolme kukkaa tuupannut esille. Marketan ostin vasta hiljattain ja sekin pitäisi istuttaa isompaan ruukkuun. Kunhan vain kerkeisi jossain välissä...

  VastaaPoista
 4. Hei Intianminttu, täällä ollaan ja lukijaksi aletaan..:))

  Hyvinhän kuvasi ovat onnistuneet!

  Olen myös huomannut, että kamerallani ei enää saa niin hyviä lähikuvia, kuin ennen.
  En toki ole mikään erikoisen taitava kuvaaja, sellainen harrastelija vain..:)

  VastaaPoista
 5. Tulin heti vastavierailulle... Kauniita kuvia kauniista kukkasista!

  t. Elsa

  VastaaPoista
 6. Hellurei!
  Täällä ollaan. Kiva kun osallistut arvontaani!

  Nämä ovat todella upeita kuvia! Niistähän voisi saman tien tehdä vaikka kortteja. Oletko ajatellut?

  Minäkin halajan makro-objektiivia. Ovat vaan niin tyyriitä, etten ole vielä tohtinut ostaa. Minkä merkkinen kamera sulla on? Mulla Canon.

  Ihania keväisiä hetkiä puuhiissasi!

  VastaaPoista
 7. Mie niin tykkään makrokuvista, niissä tulee parhaiten kukan kauneus esiin. Ihan vinkkinä kaikille jotka haikailee kallista makroa halvemmalakin pääsee; lähentäjälinssi n. 20 euroa. Ylimääräinen linssi ruuvaataan objektiivin eteen ja sillä pääsee lähemmäksi kohdetta. Mulla ei ole varaa ostaa 600 euron makroa joten ostin lähentäjän joka tekee olemassa olevasta objektiivista 14-45 sopivan makrokuviin ja kaikki maksoi sen 20 euroa:)

  VastaaPoista
 8. Henrietta: mietin itsekin tuota vaihtoehtoa, mutta satsasin sitten makro-objektiiviin kuitenkin, tosin hinta ei ollut noin massiivinen kuin mainitsit. Netin kautta hankin. Objektiivi sopii kyllä muuhunkin kuvailuun, esim. muotokuviin ja yleiskuviinkin, joten ihan pelkäksi makroiluksi ei mene :)

  VastaaPoista
 9. Merja K: jalusta voi kyllä olla vähän hankala mukana raahattava, jos puutarhassa yrittää kuvata :)

  Irmastiina: harrastaja olen kyllä minäkin :) Ja mukavaa, että liityit lukijaksi, uusia blogituttavuuksia on aina hauska solmia!

  Elsa: Kiva, että tulit. Olet tervetullut toistekin!

  Helmi: sama merkki täälläkin! Kyllä mä välillä omista kuvista sukulaisille ja ystäville kortteja värkkäilenkin, tulosten itse ja vähän koristelen ehkä nauhoilla tms. Tulee ainakin persoonallisia ja itse tehtyjä!

  VastaaPoista
 10. Voi hitsi jos se persikkapuu on mennyt pahaksi. No jos edes ens vuonna ettei vehka parka ole kuollut. Mä ostin kans tänään talonyhtiön maille kaksi Sarah Bernhardtia sellaseen isoo kukkalaatikkoon ja toivon että niistä tulis tollasia ko mulla on leikkokukkina nyt.

  VastaaPoista
 11. Ompa kauniita kuvia, varsinkin tuo viimeinen kukka mustalla taustalla on tosi tyylikäs. Lähentäjälinssi olikin hyvä vinkki, taidan harkita itse sellaisen hankkimista.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!