sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Luonnonkukkien päivä

Tänään on vietetty Luonnonkukkien päivää, jonka avulla halutaan edistää kasviharrastusta. Itse olen jo pikkuisena koulutyttönä ollut kiinnostunut kasveista, ja muistan ajelleeni pyörällä pitkin tienpientareita etsimässä erilaisia kasveja bilsan tunneille.

Luonnonkukkien päivällä on joka vuosi joku teemalaji, tänä vuonna se on tähtitalvikki, viime vuonna ahomansikka, jonka kukasta on postaukseni kuva. Teemapäivän juuret ovat Tanskassa.

Luonnonkukkien monimuotoisuus ja kauneus ihastuttavat joka kesä - ainakin minua! Jos joku pyytäisi valitsemaan suosikin niiden joukosta, en kyllä osaisi heti nimetä vain yhtä. Mikä luonnonkukka lumoaa sinut?

7 kommenttia:

 1. Moi! Sattumalta löysin ihanaan blogiisi! Nuo kärpässienet ihastuttivat minua kovasti, onko ne mistä massasta tehty? Kivoja piristyksiä olisivat pihalle!

  VastaaPoista
 2. Paula: Kiva, että löysit tänne ja toivottavasti tulet toistekin visiitille! Kärpässienet on tehty korkeapolttoisesta savesta eli ihan keramiikkauunissa poltettuja.

  VastaaPoista
 3. Mäkin olen luonnonkukkien ystävä, ollut pienestä pitäen. Niitä saattaapi kasvaa kukkapenkeissäkin sulassa sovussa perennojen keskellä :D Villi meininki sen olla pitää, puutarhassakin!

  VastaaPoista
 4. Onpa kiva päivä, en ole tiennyt tuollaista vietettävänkään :)

  VastaaPoista
 5. Mikä on luonnonkukka tai siis mulla varmaan eri määritelmä ko jollain luonnonasiantuntijalla. Mulle lupiini on luonnonkukka vaikka ei se ainaka kotimainen ole mut siitä pidän kovasti. Minähän en niitä nimiä tiiä enkä muista mutta paljon on luonnossa ihania kukia.

  VastaaPoista
 6. Henrietta: Suomen Luonnonsuojeluliiton mukaan luonnonkasveilla tarkoitetaan Suomessa alkuperäisiä kasveja, jotka ovat olleet täällä jo ennen ihmistä tai saapuneet myöhemmin ilman ihmisen myötävaikutusta. Käsite luonnonkasvi on kuitenkin
  monenkirjavassa käytössä hämärtynyt, ja tarkkaa rajausta luonnonkasveille ja´muille kasveille on vaikea tehdä. Luonnonkasveja on Suomessa arviolta 1 200.

  VastaaPoista
 7. Kissankello on minusta kaunis, tosin harvoin niitä enää näkee, toista oli lapsuudessa.

  Kiva, että luonnonkukkapäivää vietetään:)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!