maanantai 13. kesäkuuta 2011

Maistuis varmaan sullekin

Nyt on kesän ekat parvekkeella kasvatetut amppelitomaatit maisteltu...kyllä vievät voiton kaupan tiskillä tarjolla olevista hailakan punakoista ulkomaiden kavereistaan! Seuraavan satsin kyytipojaksi voisi hankkia mozzarellaa ja taittaa muutaman basilikan lehden ikkunalaudalla keikkuvasta purkista. Olen kylvänyt useamman satsin ihan tavisbasilikaa ja punaista on vielä tulon päällä, niitä taimia en ole ehtinyt vielä karaista.


11 kommenttia:

 1. Nam :) En ole koskaan kasvattanut tomaatteja, mutta tarina kertoo, että itsekasvatetut ovat tosi nameja!

  VastaaPoista
 2. Merja K: se ei kyllä ole vaikeaa, hanki amppelitomaatti torilta tai vastaavasta paikasta, aseta tomsku aurinkoiseen paikkaan, kastele ja lannoita säännöllisesti ja nauti sadosta. Joskus joutuu torjumaan myös tuholaisia, kuten ansarijauhiaisia. Yritin viime vuonna kasvattaa tomaattia mökillä semmoisessa minimuovikasvihuoneessa, mutta siellä amppelitomaatti ei viihtynyt. Parvekkeella on menestynyt jo useana kesänä. Ei muuta kuin kokeilemaan, jos huvittaa!

  VastaaPoista
 3. Oih! Maistuu varmaan makoisalta! Mun ite siemenestä kasvatetut tomaatit ei ole vielä edes kukassa, menee varmaan loppukesään ennen kuin satoa tulee!

  VastaaPoista
 4. Herkulliselta näyttää....

  Tomaattiamppelia ei ole tullut hankittua, mutta kirsikka-, keltaista viinimarja-, suklaa-, päärynä- ja mitä-niitä-nyt-olikaantomaatteja on kasvihuoneessa tulossa...
  Minulla on muuten kaksi amppelikurkkua kasvihuoneessa myös; nekin ovat niin hyviä ja makeita :)))

  Makoisia herkkuhetkiä sinulle :)

  VastaaPoista
 5. Moikka!

  Hirveen usein pionit ei välttämättä kuki ensimmäisenä vuonna istutuksesta, minäkin laitoin viime syksynä pari lisää mun penkkiin ja niissä ei näy edes nuppuja.Elä hermostu, kyllä ne siitä, ne tarttee vaan oman aikansa juurtumiseen ja onhan se sulla aurinkoisessa paikassa, koska pioni tarttee kukkiakseen aurinkoa.
  Se mun pionipenkki on ihan eteläseinustalla ja ollut siinä jo kymmenisen vuotta siksi se on niin komea.
  Lannoittelen sitä tässä keväällä vähän ihan tavallisella kukkaravinteella, että kun on paljon nuppuja niin sitten aukeaisivat kaikki.

  Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 6. Tuota makunautintoa joutuu meillä vielä melkoisen tovin odottamaan. Mutta kyllä omakasvattamat voittavat kaupasta ostetut 100-0

  VastaaPoista
 7. Maistuisi kyllä, tiedän niiden mahtavan maun.

  Itse juuri eilen nautin omista yrteistä, todella hyviä olivat.

  VastaaPoista
 8. Kauniit punaposket... itsellä vielä tomatintaimi hankkimatt. Joka kesä ostan ja voi miten maukkaita tomatteja niistä tuleekaan...)

  VastaaPoista
 9. Niin kesän väriset! Varmasti vitamiinit tallella.
  Hyviä herkkuhetkiä!

  VastaaPoista
 10. Maukkaita hetkiä sinne ! Minä laitoin taimet tänä vuonna niin myöhään, että saapa nähdä ehtiikö ennen lumia tulla yhtään kypsää...

  VastaaPoista
 11. Kyllä itse kasvatetut ovat aina itse kasvatettuja. Maku on parempi ja saa hyvän mielen, kun tietää mitä suuhunsa laittaa. Herkullisen punaisia kuvia!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!