tiistai 5. heinäkuuta 2011

Glamouria parvekkeella

Kurjenmiekoissa on ihanaa ylväyttä, tänä kesänä lankesin puutarhamyymälässä Iris germanica Ambassadeurin lumoihin. Tämä lilasävyinen saksankurjenmiekka avasi komean kukkansa suureen loistoonsa parvekkeellani pari päivää sitten. Kamerat olivat mökillä, mutta onneksi kännykän kameralla sain ikuistettua komean ja tuoksuvan kukan täydessä sotisovassaan! Syksyllä tämä kaunotar päätyy mökille...todennäköisesti myyrien ruuaksi. Toivossa on hyvä elää ja yllätyksiin kannattaa aina uskoa!

6 kommenttia:

 1. Vau, onpa todella upea. Ja olen missannut jokusia postauksia, joten mulla olikin nyt täällä paljon kaunista katseltavaa. :)

  VastaaPoista
 2. Upea! Tykkään kurjenmiekoista jo niiden kivan nimen vuoksi :P

  VastaaPoista
 3. Ihana, ymmärrän hyvin, että kukka lumosi sinut..☺

  VastaaPoista
 4. Upea!

  Jos en nyt ihan väärin muista, niin eivät ole niin kovin myyrien suosikkeja kuin kukkasipulit.

  VastaaPoista
 5. Meilläkään ei ole kurjenmiekat kelvanneet myyrille.

  Itse olen myös noihin hullaantunut, tuo perennapenkkiin kivaa jämäkkyyttä jo pelkillä lehdillään. Ja ovathan nuo yksiä näyttävimmistä kukista ja pintajuurisena helppo istuttaa syväjuurisempien kasvien sekaan. Itselläni ne koristavat pionipenkkiä.

  VastaaPoista
 6. Itkupilli: kiva, että ehdit piipahtaa, tulehan toistekin!

  Hietzu: juu, monilla kasveilla on hauskat nimet...niiden keksiminen on varmasti myös ollut jännää puuhaa!

  Irmastiina: Taimitarhassa ei vielä tämä ollut kukassa, mutta esittelykuvasta jo tajusin, että tämä on mulle tarkoitettu :)

  Sussi ja Aatuska: ahaa, hyvä tietää, ettei kurjenmiekat maistu myyrille. Aikaisemmin istuttamani kurjenmiekka on sitten kuollut jostain muusta syystä...

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!