keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Syyllinen?

Mökillä tulppaaneja, kulleroita ja pihlajia suuhunsa napsinut peura on nyt ikuistettu eli todennäköinen syyllinen tihutöihin on tavattu lähes itse teossa tänä iltana. Peura katseli ylväänä mökkiniityllä ja ei edes pelästynyt ääntäni, kun huutelin muita todistamaan visiittiä. Bambi-fanina en voi olla ihailematta näitä eläimiä, mutta onko niiden ihan pakko syödä puutarhan kukat ja pensaat? Eikö metsässä olisi näin keskikesällä ravintoa riittävästi?


Keväällä istuttamani syyssyrikkä ei onneksi paljon ottanut nokkiinsa, vaikka peura (tai mahdollisesti rusakko) käväisi joku aika sitten napsaisemassa siitä yhden kukkanupun kupuunsa. Sen jälkeen aitasin syrikän ja ripustin verkkoon tuomenoksia. Sittemmin on rassukka saanut rauhassa kypsyttää kukintojansa.


Nyt nuput kukinnoissa ovat vihdoin alkaneet värjäytyä hiljalleen lilaksi ja yksi pikkuruinen kukka oli tänään avannut terälehtensä ja saatoin aistia miedon vaniljan tuoksun. Aah, eihän tätä voi yksikään perhonen vastustaa?

10 kommenttia:

 1. Peuran mielestä puutarhan kukat ovat eksoottista herkkuruokaa:)

  Mahtava kuva!!

  Kauniin värinen syrikkä!

  VastaaPoista
 2. Ach da ist mein Bamby ja.
  LG Rosine

  VastaaPoista
 3. Wau, ole päässyt kuvaamaan peuran joka on aika säikky eläin, hieno kuva !
  Iloista päivää sinulle :)

  VastaaPoista
 4. Hieno kuva peurasta!
  Olen ajatellullut istuttaa syyssyrikkää juuri siksi, koska perhoset pitävät siitä. En vain ole löytänyt taimia mistään.

  VastaaPoista
 5. Vov, miten hienot kuvat!!!terveisin romulyyli-riitta

  VastaaPoista
 6. Aivan upeita kuvia luonnon ihmeistä täällä sun blogissa. Taatusti tulen toistekin.

  VastaaPoista
 7. Sussi: juu, aika hyvin on tämä yksilö ravinnut itseänsä eksoottisilla herkuilla, kun vatsanseutu on söpösti pyöristynyt. Syrikän väri on minusta aivan ihana ja sen kukkien tuoksu vielä ihanampi.

  Taikku: valkolaikullinen bambi olisi joskus ihana saada kameran linssin eteen!

  Maarit: Kyllä itsekin ihmettelin, miten se jaksoi poseerata niin kauan, että sain kaivettua kameran kameralaukusta, asetettua säädöt kohdilleen ja otettua vielä pari harjoituskuvaakin...

  Mustakissa: syrikän taimia voi olla jossain myynnissä vain buddleijan nimelläkin. Omani ostin paikallisesta yksityisestä puutarhamyymälästä. Syrikästä on olemassa sellainen patioversiokin, joka sopii erityisen hyvin ruukussa kasvatettavaksi, mutta sen hinta oli keväällä yli 20 euron.

  Riitta Sinikka ja Askartelin itte: Kiitos!

  Kirsi: Luonto saa hyvälle tuulelle! Tervetuloa uudestaan visiitille Mielen Lumoon ja kiitos, että jätit myös merkin käynnistäsi!

  VastaaPoista
 8. Ihana kuva. Osasitpa kasvattaa sille herkkua.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!