torstai 10. toukokuuta 2012

Nuppuja persikassa

Persikkapuuni mökillä on kokenut kovia. Viime vuonna se joutui peurojen järsimäksi. Yritin paikkailla sitä kesällä haavavoiteella. Viime keväänä muutamat harvat kukkanuput paleltuivat hallaöinä. Nyt on persikallamme takana taas yksi talvi, tällä kertaa kova koettelemus tuli nyt keväällä, kun puu jäi kaivuutöiden keskelle ja sen toisen puolen juuret harottivat ilmassa avoimessa montussa useamman päivän. Toivon kovasti, ettei puu ottanut nokkiinsa.


Nyt pitäisi muistaa viikonloppuna ostaa sille kalkkia ja kevätlannoitetta, sillä bongasin siinä pari iltaa sitten muutamia punertavia kukkanuppuja!!! Ja toivoa, ettei tule enää hallaöitä...ja että peurat jättävät sen rauhaan.


Pontevasti maasta ponnistelevat myös viime kesänä istuttamani pionin, Sarah Bernhardtin, varret. Se ei kukkinut viime vuonna, vaikka nupun onnistuikin kasvattamaan. Ehkä tänä kesänä...olisin onnellinen, jos siihen tulisi edes yksi vaaleanpunainen hörhelö kukka :)


4 kommenttia:

 1. Onpa kovan onnen persikkapuu....:)
  Toivotaan, että on selvinnyt hyvin viimeisemmästäkin koettelemuksesta. Nuput antavat uskoa..::)

  VastaaPoista
 2. Siis ihanko oikea persikkapuu? Miten sen olet saanut ja mistä? Tahtoo sellaisen!! Toivottavasti omasi säästyy nyt kaikelta pahalta ja kukkii kohta kauniisti:)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain puun lahjaksi vuonna 2004, se jo ehtinyt antaa satoakin, parina vuotena oikein paljonkin, joinakin vuosina taas tulos on ollut lähes nolla. Voit katsoa vanhat postaukset persikkapuustani klikkaamalla tuosta oikeasta sivusta Tunnisteet-otsikon alta sanaa persikkapuu. Siellä on kuvia myös söpöistä persikoista! Tämä puu on hankittu Kauppilan puutarhasta. Nyt olen kuullut, että myynnissä on nykyään myös patiopersikkaa...

   Poista
 3. Kiitos tiedoista. tuollainen on pakko saada!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!