lauantai 30. kesäkuuta 2012

Parvekepuutarhurin akuutti probleema

Hei, hyvät blogiystävät, nyt olisi aika auttaa parvekepuutarhuria mäessä...

Onko vinkkejä, miten häätää erittäin rohkea oravanpoikanen pois kolmannen kerroksen parvekkeelta syömästä pelargonien nuppuja ja kukkia? Kaiteet on täynnä pipanoita ja pelakuut puoliksi syötyjä! Toimivia vinkkejä otetaan vastaan ja kokeillaan välittömästi.

Pelakuut ovat jo chilipippurin peitossa, mutta kelpaavat silti. Äsken lisäsin cayannepippuria! Harjalla hätyyttely ja käsien paukuttelu myös kokeiltu, mutta vaikutus (=oravan poissaoloaika parvekkeelta) kestää noin pari minuuttia. Ja metsä on aivan vieressä, parin oravanloikan päässä!

Kuva ei liity postauksen aiheeseen, mutta päivän keliin kylläkin. Sadepisaroita on ihailtu tämä päivä!


Korostan vielä, etten ole mikään oravienvihaaja, mutta mielestäni niiden paikka kesäisin on metsässä, luonnon helmassa eikä kerrostalon kattorakenteissa ja parvekkeilla.

6 kommenttia:

 1. Vinkki 1: Hanki huuhkajankuva (eli sellainen muovinen metsästäjien käyttämä realistisen näköinen ja kokoinen). Pitää ainakin pikkulinnut poissa, olen kokeillut omalla parvekkeella. Kovin esteettinehän se ei ole...
  Vinkki 2: Lainaa kissa.
  Vinkki 3: Tarjoa oravalle jotain houkuttelevampaa evästä kuin pelagonioita. Tämä vinkki voi tosin houkutella kokonaisen orava-armeijan parvekkeellesi ruokailemaan

  VastaaPoista
 2. Parempaa evästä, se tepsi meillä aikanaan Joensuussa. Pistin linnunpähkinöitä ja jätti kukat rauhaan!

  VastaaPoista
 3. parempi eväs kannattaa ehkä koittaa sijoittaa johonkin lähimaastoon, eikä parvekkeelle. Saisitko kukat sisälle siksi aikaa? entä oiskohan mistään kissoille tarkoitetuista Hus-Pois-jutuista apua?

  VastaaPoista
 4. Parempaa evästä eli pähkinöitä suosittelen minäkin lähimaastoon.

  Rautakaupasta myytävästä kanaverkosta voi muotoilla koristeellsia suojakupuja, jos ei enää muuta keinoa löydy.

  VastaaPoista
 5. No jopas on ihmeellisen rohkea orava!? :o Ja ilmeisesti siinä parvekkeen vieressä on jokin puu josta se pääsee parvekkeellesi pomppimaan. Hmm, en kyllä osaa äkkiseltään vinkkejä antaa... Olen kyllä samaa mieltä että vaikka pidän oravia suloisina, niiden paikka olisi metsässä/luonnossa jossa saisivat popsia oraville tyypillistä ruokaa.

  VastaaPoista
 6. ohhoh ei meille oravat kukkia syö vaikka piha täynnä niitä ja meidän takapihalla 2 mäntyä jossa hengailevat. Parempi eväs hyvä ehdotus edellisiltä kommentaattoreilta.
  Etanat meinaa vallata meikäläisen pihan, ne syö kaiken ja multa palaa päreet.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!