keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Pieniä piipertäjiä

Osa näistä pienistä piipertäjistä näkyy kuvissa epätarkkoina, mutta olivat joko sen verran kiehtovan ja oudonnäköisiä tai hauskoissa puuhissa, että päätin laittaa ne tänne näkyville. Eka öttiäinen kuuluu varmaan kukkakärpäsiin, mutta en kyllä löytänyt mistään ötökkäkirjoista juuri tätä lajia. Näyttää vähän leppakertun ja kärpäsen risteytykseltä :) Se ihan oikea leppäkerttu taas seilaili ees taas nokkosen lehdillä ja päätti välillä tehdä lentoharjoituksia, joten tässä kurkistus "hameen alle". Tytönkorennot ovat sööttejä, alakuvan rusokuoriainen on ilmeisesti myös suht harmiton tyyppi.



13 kommenttia:

  1. Uutta oppii kokoajan näissä luontokuvablogeissa, ainakin hyönteistenlajituntemus minulla jo varmaan 80% kasvanut tämän kesän aikana! :)

    Menty tähän asti suurinpiirtein linjalla hämis,leppäkerttu, perhonen,koppis ja sudenkorento!Noita rusokuoriaisia olen nähnytkin tuossa meidän puistossa, mutta linssin eteen en oo vielä saanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo rusokuoriainen vaikutti aika leppoisalta tyypiltä, ei paljon liikuskellut eikä hötkyillyt, joten ei muuta kuin etsimään sopivaa rusoa linssiluteeksi!

      Poista
  2. Kiitos taas kerran hienosta "oppitunnista" :)
    Sulla on taito hyppysissä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, vai oppitunti :) Kiitos vain, Pepi, mutta ihan itsekin tässä opiskelen näitä luonnon tarjoamia erilaisia pieniä ja suuria ihmeitä...ne kun eivät tunnu loppuvan ollenkaan!

      Poista
  3. No onpa mielenkiintoisia kuvia, hienoja! Tuo leppäkerttukärpänen jäi vaivaamaan ja piti alkaa etsiä hälle nimeä... hyönteisopuksesta en löytänyt sopivaa, mutta interneteistä nappasi: se on joku Gymnosoma-suvun edustaja.

    G:t kuuluvat loiskärpäsiin, eli niiden jälkeläisten munat kehittyvät toisten hyönteisten toukkien pinnalla. Huu. Ihmisille ovat vaarattomia ja maanviljelykselle ne ovat eduksi, kun pitävät tuhohyönteiskantoja kurissa. Kiintoisaa!

    Wikipediassa näkyy olevan kuvat eri alalajeista, ehkä löydät sieltä tarkan nimen tuolle erikoisuudelle? Täsmäisivätkö tuntomerkit esim. G. rotundatumiin?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Gymnosoma

    Kiitos vielä ihanasta postauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole totta! Näitkö sinä todella näin paljon vaivaa arvoituksen ratkaisemiseksi? Voi kuinka ystävällistä! Kiitos, Geranium! Kyllä minäkin tarkemman tutustumisen jälkeen kallistun tuohon G. rotundatumiin. Upeaa, että laji selvisi!

      Poista
    2. Eipä kiittelemisiä, hauskaa oli etsiä tälle kiintoisalle surriaiselle nimi. Luonnossa on kyllä loputtomasti opeteltavaa, ja sekös on ihanaa!

      Poista
  4. Beautiful !
    All the best!
    Rosine ♥♥♥

    VastaaPoista
  5. Enpä ole aiemmin tuollaista "leppäkerttukärpästä" nähnytkään. Ihan outo tuttavuus :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään. Ja tämäkin yksilö oli näkyvissäni vain muutaman sekunnin, ja sen jälkeen en enää sitä tavoittanut!

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos, vähän harmitti nuo epätarkkuudet, mutta aina ei voi onnistua ihan kympin arvoisesti :)

      Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!