perjantai 13. heinäkuuta 2012

Herkkiksiä

Akileijat ovat jo kukinnassaan loppusuoralla tämän kesän osalta...haikea mielihän siitä vähän tulee, mutta olen oikein tyytyväinen, että keväällä istuttamani Barlowitkin näyttävät kotiutuneen hyvin. Haaleanvaaleanpunainen lehtoakileija on aivan hurmaava yksinkertaisuudessaan. Barlowin perheeseen lukeutuvat viininpunaisen ja valkoisen väreissä hohtava, mahdollisesti Christa Barlow (en laittanut nimeä aiemmin muistiin) sekä uudempina valkoinen Barlow White ja tummanpurppurainen Barlow Black. Herkkiä kukkijoita kaikki!10 kommenttia:

 1. Ihania, ihania, ihania! Kaikki niin upeita ja tykkään noista värisävyistä. Istutin muutamia akileijoja tänä suvena, joten ehkäpä ensi vuonna mulla on yhtä ihanat kukkijat;)

  VastaaPoista
 2. Akleijat ovat niiin ihania! Upeita kuvia sinulla, pakko sanoa.

  VastaaPoista
 3. Oh, the Royal Barlow family, they're adorable! Upea perhe, kerrassaan.

  VastaaPoista
 4. Voi miten upeita! Kuvat on muutenkin niin kauniisti otettu :)

  VastaaPoista
 5. Akileijat ovat minunkin lemppareitani. Tosin meillä kasvaa vain perinteistä lehtoakileijaa, kaikissa eri variaatioissa ; )
  Upeat kuvat !

  VastaaPoista
 6. Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
  www.ttvehkalahti.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. Näihin voisin hurahtaa hyvin minäkin. Kaksi löytyy jo kukkapenkistä...
  Tiedätkö, että kuinka hyvin nuo akileijat (tai jaloakileijat) lisääntyy siemenistä?
  Kaupunkikodissa on yksi sininen ja se viskoo alkuja joka paikkaan, ihan riesaksi asti. Maalla on yksi v.pun valkoisella sisuksella ja se ei ole tehnyt poikasia siemenestä koskaan...
  Löysin kirpparilta oikein komean ja tukevan akileijan taimen ja se oli myös t.sin., mutta keskusta oli valkoinen (erilainen kuitenkin kuin kaupungissa oleva).
  Haluaisin kovasti sen v.pun leviävän, mutta en oikein uskalla tehdä sille sille mitään. Kuulemani mukaan akileijat eivät pidä jakamisesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, Minna! En ole kyllä mikään akileija-asiantuntija. Omaan kasvista kokemusta vain parilta vuodelta, mutta olen kuullut, että akileija siementää ja leviää hyvin, mutta siementaimista ei tule välttämättä ollenkaan samanvärisiä kukkia tuottavia kasveja kuin emokasvit ovat. Oliskohan niin, että jos haluat sen v.punaisen leviävän, sinun on jaettava emokasvi?

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!