sunnuntai 19. elokuuta 2012

Todistettavasti puree

Hepokatti lätsähti jostain myöhään eilisiltana mökin terassille. Reippaankokoinen, vihreä otus osoittautui naaraaksi (pitkä munanasetin), ja hyönteiskirjan selailun jälkeen lajille löytyi nimikin: kyseessä on mahdollisesti lehtohepokatti.

Kuvaus oli iltahämärissä haastavaa, kun en halunnut salaman kanssa prykätä.

Miesväki yritti auttaa sirkkaa turvallisemmalle maaperälle mökin etupihalta, ettei se jää auton alle, kun oltiin juuri lähtöä tekemässä. Hepokatti ei ymmärtänyt hyvää tarkoitusta, vaan tarrasi etusormeen leuoillaan ja takajaloillaan. Ne siis myös tarpeen tullen purevat! Hepokatti saatiin kuitenkin turvaan eikä sormeen jäänyt jälkeä :)


8 kommenttia:

 1. Kauniin vihreä hepokattikaveri! Ja ilmeisesti myös kunnollisen itsesuojeluvaiston omaava.. Tämän tiedon jälkeen taidan pysyä entistäkin kauempana noista, vaikka kovin mukavilta ja kuvauksellisilta näyttävätkin :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava kuva. Mä oon aina ihan naurettavan tohkeissani, kun saan onnistuneen kuvan jostain ötökästä... Hienosti näkyy kaikki lentohepokatin yksityiskohdat!En tiennyt että purevat.

  VastaaPoista
 3. Oikein upea hepokattirouva!
  Heitä harvoin pääsee kuvaamaan, sirittelevät vaan heinikossa ja hyppivät menemään, kun yrittää kameralla tähtäillä ;)

  VastaaPoista
 4. Minäkin viime kesänä sain moisen otuksen käsivarrelleni... Samalla kun mieheke kuvasi sitä, tokaisin kohtalokkaasti "ihan kuin olisin lukenut että nää voi purra..." ja sen perään tuhannen kiroilut kun sain maistaa pikkuisia leukoja käsivarressani. Aikast kipakkoja otuksia! :)

  VastaaPoista
 5. Heh heh, olipa melkoinen veijari, kun iski leukansa auttavaan käteen! Aivan huikean kuvan olet saanut hänestä napattua, kunnioitusta herättävä tapaus :)

  VastaaPoista
 6. Melkomoinen kaveri tuo..:)hieno kuva!

  VastaaPoista
 7. Mutta on se vaan ihanan vihree :)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!