perjantai 7. syyskuuta 2012

Herkkumaku ja -värit

Nyt on herkuteltu! Perinteinen persikkapiirakka omasta puusta poimituista nukkaposkisista hedelmistä on sellaista harvinaista herkkua, että en keksi oikein sopivia ylistyssanoja :)

Onneksi persikkapuu selvisi alkukesän maan myllerryksestä ja juuret eivät kauheasti ottaneet nokkaansa, vaikka maa järsittiin ympäriltä ja juuret ehtivät siinä vähän koko hötäkässä kuivuakin. Joku tauti tosin iski ihan ensimmäisen kerran puun historian aikana hedelmiin, vaikutti ihan muumiotaudilta. Onneksi ei ehtinyt kaikkia persikoita viedä, joten niitä riitti juuri sopivasti mehevään piirakkaan.

Olin niin täpinöissäni piirakasta, etten ehtinyt mökillä edes kunnon kameraa kaivaa esille ja kuvien laatu nyt on mitä on, mutta piirakan maku oli ihana yhdistettynä vaniljajäätelöön. Seuraavan kerran tätä herkkua on luvassa vasta vuoden päästä - edellyttäen, että puu selviää talvesta, kevät on riittävän lämmin ja pölytys onnistuu!


Tähän samaan postaukseen liitän kuvan keskiviikkoillan iltataivaan mojovista väreistä. Sattui olemaan pokkari mukana, joten sain räpsäistyä muiston tuosta hetkestä ja herkkuväreistä.13 kommenttia:

 1. Mulla tulee niin amerikka mieleen persikkapiirakasta. En edes tiedä ketään muuta, joka sitä täällä tekee. Taatusti hyvää!

  VastaaPoista
 2. En edes taida tietää miltä se maistuu..kuulostaa herkulta.
  Nuo värit aivan mahtavia tuossa luontokuvassa ....

  VastaaPoista
 3. Mikään ei taida maistua niin hyvälle kuin omista rakkaudella kasvatetuista hedelmistä ja vihanneksista valmistetut herkut - olkoon ne sitten vaikka porkkanoita. Mutta persikkapiirakka kuulostaa herkulliselta :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa ja näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 5. Nam! Persikkapiirakka on ihanaa ja varmasti vielä ihanempaa oman puun hedelmistä tehtynä. Alimmainen kuva on kyllä tosi upea!

  VastaaPoista
 6. Herkullisen näköinen piiras (enpä ole koskaan persikkapiirasta syönyt) ja mahtavan värinen taivaanranta! <3

  VastaaPoista
 7. Kaiken täytyy kyllä varmaan mennä nappiin, jotta saa kypsiä persikoita omasta puusta täällä pohjoisessa. Herkullisen näköistä piirakkaa! Upea iltataivas!

  VastaaPoista
 8. Upeat iltataivaan värit! Ja persikkapiiras on taatusti herkullista - etenkin omista persikoista valmistettuna.

  VastaaPoista
 9. Great blog, loved it.
  I'll follow you.
  Cheers from Argentina.
  HD

  VastaaPoista
 10. Persikkapuu on melko eksoottinen näillä leveysasteilla. Toivotan sille hyvää talvea, toivottavasti selviää. Piirakka on varmasti suurta herkkua.

  VastaaPoista
 11. Ooh! maisemakuvalle ja aah! persikkapiirakalle. Holy moses, oman puun persikat ja niistä leivottu piiras, siinä alkaa olla paratiisi jo tosi lähellä maan pintaa.

  VastaaPoista
 12. Upea iltataivas ja kovasti herkullisen näköinen piiras :)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!