maanantai 24. syyskuuta 2012

Pikkuhiljaa

Niin se vain on faktaa, että pikkuhiljaa pitää aloitella parvekkeen syyssiivousta :( Tänään kiikutin ensimmäiset ränsistyneet kesäkukat pois, mutta onneksi pelargonit takaavat, että parvekkeella riittää vielä runsaasti ihailtavaa! Lähes kaikki pelakuut kukkivat vielä kosteista ja surkeista keleistä huolimatta, ovat saaneet vähän liiankin paljon ylimääräistä kastelua (parvekkeeni on lasittamaton, joten sade yltää tuulisella kelillä osittain kastelemaan parvekkeen).

Olen täysin rakastunut paperimaiset terälehdet omaavaan vaaleanpunaiseen Mårbacka Tulpaniin. Aaah, niin kaunis - yksi kukkaterttu kukkii viikkotolkulla ja näyttää minitulppaanikimpulta, varsinkin nuppuisena!


Prins Nikolai on niin söpö, se on pieni ja kompakti kooltaan - valkeat kukkapallerot nuokkuvat painavina ohuiden varsien päässä. Erittäin kestävä kukkaterttu, säilyy kauan ihailtavana!

Sörgårdens-taimiston pelakuu Double Pink Birds Egg on tosi viehättävä munankuoripelargoni, jossa on raikkaan lilahtavan vaaleaanpunaisia sävyjä. Hörsöisen kokonaisuuden kruunaavaat pinkit pilkut ja pisteet. Tästä yksilöstä on kasvanut erikoisen pitkäraajainen :)


Tyylikästä, klassista kauneutta tarjoaa kuvassa oikealla näyttäytyvä valkoiseen pukeutunut Hillevi - vanha lajike, jolla on kerrannaiset kukat. Ruusunnuppupelakuu Appleblossom Rosebud aloitti yhtenä myöhäisimmistä kukintansa tänä kesänä. Valkeissa kukissa on aavistus vihertävää sävyä ja reunoissa pinkki pilkahdus siellä täällä, sävy kuin kirpakassa omenassa.


Nämä ruusunnuppupelakuut olivat esillä Mielen Lumossa jo elokuussa, mutta ne kukkivat edelleen runsaasti. Lohenpunainen Noel Gordon hehkuu ilta-auringossa, valkoisena hohtava Mary sen sijaan säilyttää cooliutensa tilanteessa kuin tilanteessa.

11 kommenttia:

 1. Jestas tuo Mårbacka on kaunis ♥
  Sais tulla jossain ensi kesänä vastaan...

  VastaaPoista
 2. Oih, ihanaa kukkaloistoa. itsekin rakastuin tuohon Appleblossomiin, on se kaunis <3

  VastaaPoista
 3. Kaikki ovat aivan ihania, mutta tuo Tulppaani vei kyllä sydämeni...!

  VastaaPoista
 4. Upeita ja ahkeria kukkijoita. Talvetatko pelargoniat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime talvena yritin ekan kerran talvettaa, mutta tein loppusyksystä kardinaalivirheen ja pelakuut taisivat ehtiä paleltua, talvella ne sitten menehtyivät. Mökillä olivat. Tänä vuonna uusi yritys, kotona ei ole tilaa eikä sopivia olosuhteita (tarpeeksi viileää).

   Poista
 5. Niin kauniita muotoja ja värejä

  VastaaPoista
 6. Kerrassaan suloisia ovat! Mårbacka Tulpaniin taisin rakastua minäkin, ihan superkaunis :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania pelakuita. Talvetatko ne jossain vai kasvatatko ihan uudet taas keväällä?

  VastaaPoista
 8. Kiva, että pelakuut, tai ainakin osa niistä, lumosivat myös teidän mielenne :) Osa teistä kyseli, talvetanko pelargonit. Yritin viime syksynä, mutta homma meni mönkään, mutta tänä vuonna uusi yritys...kiikutan kaikki pelakuut mökille, siellä on peruslämpö talven ajan, joten pidetään peukkuja, että tällä kertaa ainakin osa näistä ihanuuksista säilyisi pitkän pimeän kauden yli. Maaliskuussahan niitä voi sitten jo herätellä vaihtamalla multia, eikös vain? Siihen ei ole enää aikaa kuin viisi kuukautta!!!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!