tiistai 13. marraskuuta 2012

Viiden euron Black Mamba

Puutarhamyymälä myi lokakuun alussa viidellä eurolla perhoskämmeköitä. Normisti kaksivanaisista pyydetään täälläpäin kympistä pariin kymppiin, joten pakkohan tuollainen pinkki kämmekkä oli kotiuttaa. Kyseessä on Phalaenopsis Black Mamba, joka yli kuukauden kukinnan jälkeen näyttää edelleen erittäin elinvoimaiselta. Huolimatta siitä, että se löysi paikkansa ikkunattomasta eteisestä istutuspöydän päältä. Huisin hyvä kukkija, siis! Terälehdet ovat hienosti tummuneet kukkien vanhetessa, pinta on nyt kuin tummanlilaa samettia, kuva on napattu jo vähän aiemmin.I couldn´t resist this Phalaenopsis Black Mamba. It was on sale at the local garden shop and I bought it for 5 euros. I thought it was a bargain. Especially because the orchid has bloomed already for over a month!

17 kommenttia:

 1. Kaunis,kaunis,kaunis! Minä ostin elokuussa orkidean ja kukkii upeasti edelleen. Se valoi toivoa tähän viherpeukaloon, jolla yleensä kaikki kukkivat kasvit kuolevat. Nyt olen pyöritellyt ajatusta perhoskämmekästä, jospa sitä uskaltaisi tuollaistakin kokeilla kun hyvin kuulostaa kukkivan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä perhoskämmekät on sen verran jalostettuja, että sopeutuvat huoneolosuhteisiin yleensä hienosti ja kukkivat pitkään.

   Poista
 2. Jestas, uskaltaiskos joskus kokeilla....kaunis kuin mikä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kannattaa kokeilla. Juuri tänään töistä kotiin tullessa katselin Mambaa ja ajattelin, että sinä se vaan olet kummallinen tapaus, kun jaksat kukoistaa täällä pimeyden keskellä :)

   Poista
 3. Orkideat ovat hyviä sijoituksia, varsinkin tuohon hintaan. Ne kukkivat kuukausia ja jos jaksaa hoitaa niin vuosia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla aina vähän loppuu kärsivällisyys niiden kanssa, kun kukinta on lopahtanut. Ehkä siihen vaikuttaa myös esteettinen silmä eli en kauheasti tykkää pitää esillä pelkkää lehtiruusuketta ja pätkäistyjä kukkavanoja. Ja kun tilaa ei muutenkaan ole kämpässä ruhtinaallisesti, niin välillä en ole löytänyt huonekasveille sopivaa tilaa mistään. Mutta tämä yksilö nyt ainakin saa olla majoittuneena eteiseen niin kauan kuin kukintaa kestää!

   Poista
 4. Orkeidea on ihana, ihan lempparikukka mutta tulee harvoin ostettua kun on se vähän tyyris :) Mutta tuolla hinnalla oisin ostanut minäkin. Tuohon aiempaan postaukseesi pitää vielä kehaista että kauniit korut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään näitä yleensä ostele normihinnalla. Pari olen joskus saanut lahjaksi.

   Poista
 5. Miten upea! Siis viihtyvätkö nuo vähemmässäkin valossa? Jos, niin siinä tapauksessa mun on ehdottomasti hankittava ensimmäiseni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppaiden mukaan kaipaavat valoa, vaikkakaan eivät suoraa auringonpaistetta. Mutta minulla nyt ainakin kukkinut tuolla pimeässä eteisessä puolitoista kuukautta!

   Poista
 6. Kaunis on orkideasi. Nimi voisi olla kyllä ennemminkin Pink Mamba, heh.

  Phaleonopsikset näyttävät olevan tosi kiitollisia kukkijoita, avaavat kukkansa vaikka marraskuun pimeillä ja pitävät ne uudenuutukaisina ainakin pari kuukautta. Käsittämättömiä, ja siksi juuri ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulin, että on nimikyltti eksynyt väärään ruukkuun. Mutta ehkä nykytilassaan alkaa lunastaa jo tuota nimitystään Black Mamba.

   Poista
 7. Kaunis ja todella edullinen, kannatti ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en raaskinut jättää sinne liikkeeseen, ties minne roskalavalle olisi muuten päätynyt!

   Poista
 8. Koska mä ihailen niin paljon sun kuvaustaitoja, niin tokihan oli pakko pommittaa sinua kesäkuvahaasteella :D Haasteen ohjeet löytyy ihan pihalla blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Katsotaan, jos joku ilta ehtisin selailla viime kesän kuvia, tuskin mitään uutuuksia kauheasti löytyy :)

   Poista
 9. Aivan ihana kuva, tuo kämmekän väri ainakin kuvassa on tosi suloinen. Mä haluisin kans mutta ei uskalla käydä kaupoilla ollenka niin kova talouskurimus nyt päällä.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!