sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Tumman lila kukkapilvi

Hyasinttien tuoksu tukki nenän, joten piti vaihtaa niiden tilalle toisenlaisia kukkijoita. Sineraaria (Pericallis x hybrida) on itse asiassa kevään kausikukka, mutta koska sitä oli tarjolla jo nyt, nappasin yhden kukkapilven puutarhamyymälästä mukaani. Jälkikäteen luin netistä, että sineraariasta (sinetistä) lähtee siitepölyä, joka voi aiheuttaa joillekin oireita, mutta ainakaan se ei tuoksu.


Kukissa on sen verran jännä tumman lila väri, ettei kamerani jostain syystä näin hämärän hyssyssä suostunut toistamaan sitä ihan oikeansävyisenä.


Joissain ohjeissa käsketään suihkutella lehtiä, mutta myymälän kyltissä se kiellettiin, koska lehtiin tulee kuulemma helposti kosteusvaurioita, härmää tms. Suositeltiin sen sijaan sijoittamaan alustalle, josta nousee kosteutta. Katsotaan, miten pitkään sineraariani jaksaa kukkia näin tammikuun hämärän hyssyssä.


Onko sinulla kokemuksia tästä kukkapilvestä?

15 kommenttia:

 1. Etkä ole ainut joka ei voi hyasinteista nauttia. Minä saan välittömästi hirveän päänsäryn jos kuljen kaupassakaan hyasinttien ohi. Niin ihana kun se tuoksu olisi, mutta täytyy olla ilman. Onneksi on näitä muita kukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä en ole sinttejä hankkinutkaan, kun tiedän, että nenu ei niitä kestä, mutta yritin nyt kuitenkin, mutta kolme valkoista kukassa oli liikaa :(

   Poista
 2. Sama täällä, hyasintit saavat pään särkemään ja nenän tukkoon- Kun niitä kuitenkin aina silloin tällöin joltakin olen saanut, olen ratkaissut asian niin, että olen laittanut ne keittiön ikkunan väliin- ovat jaksaneet siellä kukkiakin melko kauan, eikä ole olleet haitaksi:)
  Tuosta ihanaisesta kukasta jonka olet hankkinut minulla ei ole kokemusta, mutta kaunis se todellakin on-

  Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ikkunanvälikonstia pitääkin miettiä ensi vuotta varten, kiitos vinkistä! Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 3. Toivottavasti jaksaa kukkia kauan, sillä kaunis se on. Ei ole (muistaakseni) itsellä kokemusta. Itselläni ei onneksi hyasintit aiheuta mitään oireita, joten saan niistä rauhassa nauttia. Meidän hyasintit tuoksuvat mielestäni melkein liian hennosti. Olisiko väreissä eroa? Minulla on kotona aina valkoisia hyasintteja, kun taas lapsuudesta & nuoruudesta muistan ne perinteiset vaaleanpunaiset joissa oli todella voimakas tuoksu.

  t. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä välttämättä väreissä, vaan lajikkeissa. Mulla nimittäin oli just kolme valkoista ja niissä tuoksu oli suorastaan huumaava.

   Poista
 4. Täällä kukkii joulukukat vielä täyttä häkää, hyasintitkin usealla varrella jopa!
  Samoin nuo isot joulutähdet, toisesta taidan tosin kohta päästä eroon! Lehtiä tippuilee siihen malliin, mutta toinen voi vielä turhankin hyvin...
  Sineraaria on hauska pöhäys, itse en ole sitä kyllä oikein koskaan saanut kestämään - johtunee keskuslämmityksen mukana tuomasta kuivasta huoneilmasta...tai sit tästä mun yleisestikin loistavksi tiedetystä "viherpeukalosta" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli hyasinttien lisäksi vain amarylliksiä ja yksi joululahjaksi saatu asetelma. Ne kukkivat vielä, mutta eteisestä piti sintit laittaa pois. Niiden tilalle sitten tulivat nämä lilat ihanuudet. Tuo pöhäys on oikein kuvaava sana kasville :)

   Poista
 5. Eipä ole tuo kukka tuttu. Hyasintti olisi ihana,mutta pienessä asunnossa sen voimakasta tuoksua ei pääse karkuun jolloin se alkaa ahdistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain blogissa näin, että sintti oli upotettu vesivaasiin. Sitäkin voisi tietysti kokeilla, että kun laittaa kukan umpisukkeluksiin, ei tuoksu sieltä niin rantautuisi ilmaan.

   Poista
  2. Loistava idea! Enpä olisi keksinyt. Pitänee joskus kokeilla. Tykkään kuitenkin siitä tuoksusta pienissä määrin :)

   Poista
 6. Joulu ei ole vielä edes ohi ja silti yhä useammassa blogissa on jo kevättä ilmassa ... Ihana väri!
  Meidän joulukoristeet viedään varastoon vasta loppiaisen jälkeen ja sitten mietitään kevään kukkijoita ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minullakin Amanda-tonttu on kaverina varmasti loppiaiseen asti, kuten pieni kuusikin koristeineen. Hyasintit nyt vaan eivät sopineet :(

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!