maanantai 3. joulukuuta 2012

Tuoksua pussissa

Laventelilla on pitkä historia. Jostain luin, että sillä voi olla myös verenpainetta alentava ja unisuutta lisäävä vaikutus. En kyllä tiedä, missä muodossa nautittuna. Eikä niin väliäkään, kun en aio kokeilla.


Laventelilla on aikojen saatossa perinteisesti raikastettu liinavaatekaappeja tai laatikostoja. Laventelin tuoksu on mielestäni aika huumaava, mutta sopivan pieni annos on sellainen, jonka näin hajuherkkänä myös itse siedän.


 Ostin kuivattua laventelia, kun se oli jotenkin romanttinen ajatus. 


Päätin, että laventelista on myös tehtävä jotain. Joten hurautin valoverhokankaasta pikkuruiset pussit, lusikoin niiden sisälle pari vajaata teelusikallista laventelia, pussi kiinni ompelemalla ja pikkutyynynen oli valmis sujautettavaksi pellavasta ommeltuun pussukkaan pienen vanukasan kera. Pitsillä pussukan suu suppuun ja tuoksupussi on valmis. Näitä valmistui sitten kerralla vähän useampi.




22 kommenttia:

  1. Suloiset tuoksupussit.

    Mulla pitäis olla jossain viime vuotista laventelia,vieläköhän tuolsua riittäis.Voisin kokeilla tehdä tuoksupusseja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ihmeissäni, että mihin nämä kaikki 15 pussia nyt tungen? Omaan liinavaatekaappini se taitaa olla liian suuri erä :)

      Poista
  2. Söpöjä tuoksupussukoita<3 Esim aromalampussa haihdutettuna nuo verenpainetta alentavat ja unta tuovat vaikutukset saa hyödynnettyä.Huom!Vain aitoja öljyjä,jotka ovat varmasti 100% luonnontuotteita kuten esim Frantsilan kannattaa höyrystellä ilmaan,ei mitään synteettisiä.No,tämä tietoisku ei oikeastaan varmaan niin kiinnosta sinua,koska sinun pussukoissa on ihan oikeeta kuivattua laventelia:) Varmaan tuota pussia nuuhkimallakin saattaa uni tulla silmään;)

    VastaaPoista
  3. Tosi kauniit pussit ja ihana idea <3 Minäkin olen herkkä hajuille, mutta tuollainen pieni laventelipussukka olisi varmaan sellainen tuoksuntuoja, jota minäkin voisin käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän tuo haju kävi ommellessa nenuun, kun sitä piti kauhoa täydestä pussista ja käsitellä niitä laventelia täynnä olevia valoverhopusseja ommellessa. Mutta ei se kovin paha ollut.

      Poista
  4. Laventeli on yksi lempituoksuistani kotona...olen ommellut myös tuoksupusseja...enkelin ja pöllön muodossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivanmuotoisia pussukoita sulla, minä menin vähän helpomman kautta ja tein vain suorakulmaisen pussin :)

      Poista
  5. Meille muutti tuossa jokunen aika takaperin vanha liinavaatekaappi ja tunkkaiseltahan se tietenkin haiskahtaa. Näppäränä tyttönä latasin kaapit täyteen tuoksukynttilöitä o.O Saa nähdä mikä hajujen kakofonia niissä lakanoissa on... Mutta siis kiitos vanhan ajan niksistä, koska pahoin pelkään, ettei ne kaapit kynttilöillä raikastu ;) Joten laventelikaupoille pitänee suunnata.

    VastaaPoista
  6. Onhan se aika voimakas tuoksu.. on minulla silti pari pussukkaa puoli piilossa kuitenkin.. Ne hajukynttilät ovat täysin kiellettyjä kyllä .. liian voimakkaita .. Kivan näköisiä pussukoita teitkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en myöskään pysty niitä hajukynttilöitä polttamaan. Joitakin olen saanut lahjaksi, mutta on pitänyt antaa ne eteenpäin.

      Poista
  7. Enpä tiennytkään, että laventelia voi ostaa jostain. Voisin tehdä ristipistokirjailtuja tuoksupusseja. Liinavaatekaapissa olen käyttänyt toisinaan tuoksupussia, mutta omien vaatteiden sekaan en kyllä laita. Jossain vaiheessa tuoksu alkaa tuntua ikävältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä laventelit ostin sisustuskaupasta, aiemmin ostin kuivattua laventelia jonkun sisustuskaupan osastolta messuilta.

      Poista
  8. Kauniita pussukoita. Tuollaisia voisi tehdä ihan omankin pihan laventeleista, jos niistä vaan raaskisi leikata kukkia ; ) Laventelin tuoksu on rauhoittava ja siksi se sopii niin hyvin liinavaatteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu, että raskaan työviikon jälkeen rauhoittava on juuri oikea tuoksu. Raskasta oli, vaikkakin vain kolme päivää tällä kertaa. Huomenna on vapaata, samoin perjantaina.

      Poista
  9. Tuoksupussukat on ihania. Itse nautin tuoksuvista laventelikylvyistä, muutama tippa eteeristä laventeliöljyä kylpyvedessä rentouttaa ja tuo hyvää mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole ammetta, missä voisi tuota kokeilla :(

      Poista
  10. Ihania pussukoita, kauniita! Täällä alkoi tuoksua vieno laventeli, mielikuvitus ystävällisesti kaivoi jostain muistin sopukoista pienen näytteen :)

    En kyllä taitaisi raaskia laittaa tuollaista ihanapakettia liinavaatekaappiin, vaan piilottaisin sänkyyn pussilakanaan... hassu juttu sinänsä, että jotkut tuoksut tekevät todella pahaa (tuju hiuslakka/ örkki hajuvesi/ kosteassa ilmassa poltettu tupakka/ Wunderbaum jne.), mutta nukun autuaasti hyasinttien kanssa, huoneen ovi kiinni. Liekö taika luomutuoksussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla monet tuoksut tekee pahaa, mutta tämä laventeli ei pahemmin tökkinyt. Joten taidan laittaa yhden pussin vaatehuoneeseen liinavaatteiden joukkoon. Lopuille pitää löytää sijoituskoti.

      Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!