maanantai 14. tammikuuta 2013

Puutarhani aarre -haaste

Tähän oli ihan pakko vastata: Uudenkaupungin Kukkamessujen tammikuun blogihaasteeseen, jossa pyydetään esittelemään puutarhan aarre. Eipä tarvinnut kauan vastausta miettiä, vaikka lukuisista kasveista (kukista, puista ja pensaista) tykkäänkin. Aarre löytyy mökkipuutarhastamme, kyseessä on jo useamman kerran satoakin tuottanut persikkapuumme.


 Puuta koskevat vanhat postaukset 

Kukkamessut ovat muuten toukokuun loppupuolella, sinne olisi kiva päästä mukaan. Sitä ennen olen  suunnitellut käyväni sekä Turun että Helsingin puutarhamessuilla :)

19 kommenttia:

 1. Todellinen aarre! Kaunis ja hyödyllinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oman puun persikat on ihan eri maata kuin kaupasta ostetut. Voi sitä mehukkuuden määrää...lurpsis!

   Poista
 2. Ajattelinkin, että sinun aarteesi on juuri tuo persikkapuu.
  Olethan muistanut suojata sen peuroilta...?
  Eikös sinun puusi tulekin ensi vuonna jo kunnoitettavaan 10 vuoden ikään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä enää oikein pysty suojaamaan, kun puun kaksi oksaa ovat kasvaneet niin isoiksi ja pitkiksi sekä korkeiksi, ettei sen ympärille jyrkässä rinteessä saa enää mitään järkevää verkkoa suojaamaan peuroilta. Viimeksi, kun mökillä kävin, olivat peurat jo napsineet oksien päitä. Suretti, mutta minkäs teet. Tänä talvena puuta ei mitenkään saanut suojattua pakkaspeitteelläkään, viime talvena perheen miesväki siihen taiteili jonkinnäköisen viritelmän, nyt jouduttiin jättämään rakas puumme luonnon armoille. Keväällä sitten nähdään, jaksaako puu enää tehdä nuppuja. Pahinta persikalle ilmastossamme on kuulemma kylmä viima, ei niinkään pakkanen. Muistan lukeneeni jostain. Olisiko ollut "aarnokasvia"?

   Sain puun synttärilahjaksi vuonna 2004, joten ihan kymppiä ei ole vielä plakkarissa meidän hoidossa, mutta sitähän en tiedä, kuinka kauan puu on kasvanut taimistolla ennen kuin se päätyi minulle. Koska ihan pieni se ei silloinkaan enää ollut, kun ensimmäisen kesänsä vietti ruukussa parvekkeellani.

   Poista
 3. Mä en tiedä tuleeko tämä nyt vastauksena vai kommenttina kun ei meinaa aueta minkäänlaista ikkunaa....
  Minäkin jo ennen kuin kuvia vilkaisin ajattelin heti persikkapuutasi - se on näämmä tehnyt meihin vaikutuksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mitäs tämä Blogger nyt sitten täällä temppuilee sulle. Toivon mukaan jatkossa ei kommentointi aiheuta päänvaivaa, vaan löytyy oikea ikkuna eteen! Joo, olin oikein iloisesti yllättynyt, että muistitte mun persikkapuuni ja aavistitte oikein :) No, olenhan minä sitä täällä muistanut keväisin ja satokauden aikaan nostaa esille, mutta hyvä muisti teillä kyllä on!

   Poista
 4. Ihana persikkapuu! Millä vyöhykkeellä sitä kasvattelet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ykkösvyöhykkeellä metsän keskellä avoimessa rinteessä. Ei siis oppikirjojen mukaan tuulensuojaisella seinustalla :)

   Poista
 5. Ennen postauksiasi en tiennyt, että persikkapuita voi edes Suomessa kasvattaa. On jäänyt hyvin minunkin mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tietous lisääntyy, niin moni muukin uskaltaa kokeilla persikan kasvatusta. Viime vuonna näin myynnissä myös sellaisia patioversioita, mutta hinta oli kyllä aika "suolainen"...

   Poista
 6. Makoisa postaus! Kiitos osallistumisestasi blogihaasteeseemme...
  Kukkamessujen väki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tulee itsellekin ihan vesi kielelle, kun muistelen persikkapiiraan makua!

   Poista
 7. Minäkin muistan postauksesi persikkapuustasi. Se on kyllä tosi eksoottinen : )
  Tuli vaan mieleen, että eihän rusakot tms pääse syömään puun runkoa. Ne voivat syödä ainakin tuonikäisestä omenapuusta rungon kuorta, jolloin puu kärsii pahoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sen rungon ympärillä kanaverkko. Joku sitä kuorta oli jo viime vuonna järsinyt oksien ympäriltä, todennäköisesti erittäin pitkäkaulainen pupu.

   Poista
 8. Sinulla on kyllä sellainen aarre, ettei ihan joka pihalla Suomessa kasvakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan joka pihalla, mutta muitakin persikankasvattajia tiedän tältä seudulta!

   Poista
 9. Good news! You are one of the winners in my latest book draw and have won a copy of The Unexpected Houseplant. Can I get your home address so I can get the book to you. It will have to come surface mail to make the shipping affordable. It may take up to 10 weeks to get it through the mail. Hopefully, it will be worth the wait! You can reach me by email at jenc_art@hotmail.com.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!