sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Toivoa

Vähän on toivoa, että onnistuisin edes muutaman pelakuun talvehdittamaan. Pelargonit ovat olleet mökillä noin 11 asteessa valoisassa. Totesin, että kolme oli jo tullut tiensä päähän, kun kävin niitä viime viikolla kastelemassa. Mutta osassa näkyy kuitenkin vihreätä kasvua, aika heikkoa tosin.


Tullessamme mökille pelakuita ja lintuja moikkaamaan, huomasin muovisen, pyöreän lintulautapömpelin sisällä räpistelevän sinitiaispolon, Kävin heti vapauttamassa sen. Oli ilmeisesti tunkenut itsensä alusastian ja muoviseinämän välisestä raosta sisälle pähkinöiden loputtua. Kun pömpelit oli täytetty, tiaisten lisäksi ruokintapaikalle kerääntyi pikku parvi urpiaisia. Ne söivät maahan pudonneita kuorittuja auringonkukansiemeniä.


Harmittelin, kun ei ollut järkkäriä mukana ja uuden pokkarin putki ei riittänyt ollenkaan. Urpiaiset olivat nimittäin sen verran arkoja, että pärähtivät parvena heti metsään, kun jalkaansa liikautti.


7 kommenttia:

 1. Muuttolintuja pohjoisesta, komea näky. Hyvä, ettei sinitintin käynyt huonosti.

  VastaaPoista
 2. Kyllä noista vielä komeat pelakuut tulee. Kunhan kevät saapuu!
  Kävin moikkaamassa minun Mårbackojani, kohtuullisilta näyttivät muuten, mutta lehdissä oli kirvoja! Eivät kyllä liikkuneet mihinkään, olivat joko vainaita jo tai muuten horroksessa. Biokilliä annan varmuuden vuoksi tänään kuitenkin.
  Enpä ole kyllä ennen nähnyt PELAKUISSA kirvoja!?

  Urpiaiset ovat niin kauniita, mutta tosiaan harmillisen säikkyjä, joutuvat heti joukkohysterian valtaan, kun yrittää päästä kuvaamaan....
  Suloista sunnuntaita sinulle ♥

  VastaaPoista
 3. Oi, hienon pelastustyön olet tehnyt!

  Urpiaiset ovat suloisia, kiva, että niille riitti maassa ruokaa. Meillä samanlaisessa parvessa pihalle pölähtää keltasirkkuja, jotka syövät vain maahan tippuneita siemeniä. Eivät käy siemenautomaatilla, talipalloilla eivätkä siemenkranssilla, en oikein ymmärrä, miksi. Olen kyllä ripsautellut niille joka aamu hieman ekstraa siihen siemenautomaatin juurelle, niin että ei kyllä välttämättä tarvitsekaan lähteä keikkumaan korkeuksiin...

  Kyllä pelakuista vielä komeat kasvit tulee, valoa alkaa kohta olla iloksi asti :)

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää pelakuiden alku. Urpiaiset ovat ihanan palleroisia.

  VastaaPoista
 5. Onpas söpöjä palleroisia nuo urpiaiset :)

  Hyvältähän nuo Pelakuiden alut näyttää, eiköhänn tuo tuosta piristy kevättä kohden!

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. 11 vaikeaa kysymystä sinulle blogissani ;) ..vastaaminen vapaaehtoista :)

  VastaaPoista
 7. Mullakin on suurin osa pelargonioista antanut periksi, vaikka olen saanut ne menemään jo monta talvea kodinhoitohuoneessa. Siellä on viileämpää kuin meillä muualla. Muutama saattaa sinnitellä kesään saakka. Vähän harmittaa kyllä.

  Urpiaisia on tainnut olla liikkeellä tänä talvena jotenkin enemmän kuin muulloin, meilläkin niitä pistäytyy tämän tästä. Ovat tosi kivoja pikkuisia lintusia. Olipa hyvä, että satuitte pelastamaan tintin.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!