keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Tulipalonpunaiset

Kirkas punainen ei kuulu lempiväreihini, mutta tällä kertaa väri ei ollut este. Kun näin puutarhamyymälässä hyödettyjä tulppaanin sipuleita, ostin oitis pussillisen mustaa multaa ja viisi sipulia. Istutin pikkuiset sipulit emalivatiin - olipa kivaa pitkästä aikaa putsata multaa kynsien alta :)

Tässä juuri ihailen auenneita kukkia, ja hypistelen postipojan tänään tuomia kahta siemenluetteloa ja puutarhalehteä. Ihanaa iltalukemista!


Oli mukava huomata, että Mielen Lumoa on saanut uusia lukijoita joulun ja uuden vuoden juhlinnan aikana! Tervetuloa kaikille, toivottavasti visiteeraatte usein ja joskus ehkä jätätte sanan - pari myös kommenttilootaan! 

10 kommenttia:

 1. No onpa nuo pienet söpösiä :)
  Mä heittelin viimeiset hyasintit biojätteeseen ja oli mielessä uudet kukkase, mutta kuin ollakaa....en mä niitä muistanut :/

  VastaaPoista
 2. Minullakin on muutama hyödetty punainen tulppaani, ne ovat mielestäni vanhanaikaisia joulukukkia. Kukat piristävät elämää.

  VastaaPoista
 3. Kukkia aina olla pitää. Punainen on tosi piristävää näin tammikuussa :)

  VastaaPoista
 4. Liikuttavan pieniä ja suloisia ♥
  Kädet mullassa tuntuu suorastaan hurmiolliselta ajatukselta....

  Mitä kuuluu sinun sineraariallesi? Kaupassa oli tänään ihania vaaleanpunaisia ja vaaleansinisia ja kirjavia .... ja vaikka minkävärisiä. Sininen oli jo kädessäni, mutta hillitsin itseni, kun muistin, että edes kesällä en saa menestymään senettiäkään, joka on sentään sentään ulkokukka (ja aika läheistä sukua sineraarialle)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sineraaria porskuttaa edelleen yllättävän kukkeana. Taitaa tykätä olostaan sinkkiruukussa, nostin sineraariaruukun parin muovinpalan avulla ylemmäs pohjasta ja lorotin sinne vettä, niin tulee sitä kautta kosteutta kasvin ympäristöön. Vähän jännitti, että miten tämän sineraarian kanssa käy, yleensä saan esim. kevätesikot rupsahtamaan melko nopeasti, kun unohdan sopivan kasteluvälin.

   Poista
 5. Kauniita pikkutulppaaneja. Jotenkin tulppaaneihin kuuluu näyttävät värit ja vähitellen alkaakin olla oikea tulppaaneiden ilotulitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun täytyy näköjään tyytyä tulppaanien sisäkasvatukseen, mökillä tulppaanit päätyvät peurojen suuhun :(

   Poista
 6. Klassikoita! on ne vaan niin kauniita.

  VastaaPoista
 7. Kauniit kukat. Ihanaa nähdä kasvun ihme.

  VastaaPoista
 8. Ihania! Keskellä talvea kaikki värit ovat niin piristäviä.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!