lauantai 23. maaliskuuta 2013

Hiki tuli

En tiedä. Osa taisi olla tietynlaista jännityksen sekaista "tuskanhikeä". Eniten punaa poskille ja hikipisaroita otsalle aiheutti kasvitieteellisen puutarhan lämpöinen ja kostea ilmasto. Viikonlopun akvarellikurssilla aiheena ovat kukat ja kasvit. Vaikea laji tuo akvarellimaalaus, tai ainakin minulle. Yritän oppia maalaamaan vesivärejä kunnioittaen ja aihetta tulkiten, ei niinkään toistaen. Ja kun koko tekniikka on vasta hakusessa ja alkumetreillä, homma tuottaa kieltämättä muutamia hikikarpaloita otsalle ja kainaloihin.

Kameran kanssa en ehtinyt kiertää, tässä muutama pokkarilla näpsäisty kuva kukkivista pelakuista. Kovin olivat eri vauhdissa pelargoniat tuolla kasvitieteellisessä puutarhassa kuin kotona :)


25 kommenttia:

 1. No nyt tuli vielä enemmän ikävä kevättä ja varsinkin kesää! Tahtoisi jo paljon vihreätä ja kukkia ympärille, muuallakin kuin vain sisätiloissa... Kauniita :-)

  VastaaPoista
 2. Oi miten kauniita kuvia!
  Tulispa pian tännekkin niin lämmintä että sais laittaa pelargonit kuistille:)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että jossain sentään voi kukat kukkia! Kyllä kasvitieteelliset on on oikeaa "mielen lumoa"!

  VastaaPoista
 4. Akvarellimaalaus on kyllä kaunista katseltavaa kun sen taitaa, mutta hankalalta sen opettelu varmasti tuntuu. Teettekö te monta työtä yhtä aikaa kun siinähän pitää antaa yhden kerroksen kuivua ennen kuin voi lisätä lisää väriä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin erilaisia tekniikoita...märkää märälle -tyylissä ei kuivumista kaivata, joten se sopii mainioisti noihin kosteisiin olosuhteisiin. Tänään istuin lummelammikon reunalla, huoneeseen tulee katon laitteista säännöllisin ajoin vesisumua. Minä ja työni saimme siitä osamme useamman tunnin ajan...kasveista tippui vielä isompia pisaroita päähän ja maalaukseen lisämaustetta antamaan. Eksoottinen kokemus! Mutta melkoisen vaikeaa on ahtailla käytävillä maalailla, kun ei ole pöytää ja värit sekä vesi ja muut välineet ovat milloin missäkin, minulla useimmin lattialla.

   Poista
 5. Olisi niin kiva, jos jossain kohtaa laittaisit postauksia kurssin tuotoksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä usko, että postailen niistä, ainakaan vähään aikaan. Olen tosiaan aivan vasta-alkaja vesivärimaalauksen maailmassa...ideana oli viikonlopun aikana kokeilla erilaisia tyylejä maalata, kun itse olen luonnostaan vähän sellainen piipertäjä, että haluaisin oppia suuria linjoja ja vapaata kättä. Mutta ehkä joskus tulee sellainen työ, johon olen itsekin tyytyväinen ja voin harkita sen tännekin laittamista. Tunsin itseni kurssilla todella noviisiksi, joukossa oli lähes 30 vuotta akvarellimaalausta harrastaneita. Mutta eipä sitä koskaan mitään opi, jollei kokeile, ja jostainhan se pitää aloittaa...

   Poista
  2. Toivossa on siis hyvä elää :D

   Poista
  3. Juu, kyllä, nimenomaan toivossa :)

   Poista
 6. Sinä siis olit siellä:) Olin itse valokuvailemassa ja kun näin maalarit, muistin, että olit kertonut ilmoittautuneesi kurssille. En kyllä yhtään osanut arvuutella, että kuka maalareista olit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä liikkui viikonlopun aikana lukuisia ihmisiä kameroiden kera! Itsekin kuvailin vähän tänään, kun kukat suorastaan vaativat ikuistamista myös valokuvauksen keinoin. Toivottavasti sait kivoja kuvia, itsellä olo on kuin olisi ollut viikonlopun tropiikissa.

   Poista
 7. Kasvitieteellisessä näyttää pelargoniat olevan jo täydessä kukintavauhdissa.

  VastaaPoista
 8. Hienosti sanottu, tuon minä painan mieleeni: "Aihetta tulkiten, ei niinkään toistaen". Tuon minä sanon seuraavalla kerralla opettajalle kun hän komentaa minua katsomaan enemmän mallia =) Akvarellimaalausta en ole vielä uskaltanutkaan kokeilla, öljyvärit taitaa olla paljon helpommat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä akvarellimaalaus joiltain osin monimutkaisempaa kuin öljyillä maalaaminen, noin teknisestä näkökulmasta. Mutta väri kuin väri, tärkeintä on luovuus ja tekemisen ilo, ainakin näin aloittelevan harrastajan näkökulmasta katsottuna.

   Poista
  2. Niin, ja tuo em. kommentti on vain oma mielipiteeni asiasta molempia värejä kokeilleena. Vesivärejä minun itseni on jotenkin vaikeampi hallita kuin öljy- tai akryylivärejä, siitä siis johtopäätökseni. Jonkun toisen mielestä asia voi olla täysin toisinpäin.

   Poista
 9. Komeita kukkia vaan olisipa varmaan ihme, jollei kasvihuoneolosuhteissa kasvaisi. Miten jaksoitte maalata kosteassa ilmassa? Meikäläiselle tulee kuuma kotonakin auringon lämmittäessä paisteellaan, kasvihuoneessa taatusti läkähtyisin. Toisaalta mielenkiintoinen tekeminen vie ajatukset mennessään, ehkä myös hikoilun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tajusin jo mennä kasvihuoneeseen vesisumun keskelle vain yksi paita päällä. Koko talven kun on tullut harrastettua tuota kerrospukeutumista, nyt riitti kesäisesti yksi paita :)

   Poista
 10. Oi, ihana ajatus kosteasta kasvihuoneilmasta ja kiireettömästä maalaussessiosta... jos siis osaisi piirtää tai maalata edes välttävästi. Ja pelakuut ovat aivan ihania, kuten näistäkin yksilöistä voidaan varmuudella todeta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, olin ihan aloittelija konkareiden joukossa ja ensin ajattelin, että voi vitsi, kehtaanko tässä nyt edes sitten jotain yrittää alkaa maalata, ja vähän jo jännitti loppukritiikkikin, mutta sitten päätin, että teen, mitä osaan ja kysyn neuvoja, sitä vartenhan kurssilla ollaan, että opitaan. Ja joitain hyviä niksejä sainkin. Ja siitäkin oppii, kun katsoo muiden työskentelyä. Mitä tosin en ehtinyt kamalasti nähdä...

   Poista
 11. Oi miten ihanat kukkaset. Mukavaa Palmusunnuntaita Sinulle.

  VastaaPoista
 12. Ihanan raikkaita sävyjä pelargoneissa!

  VastaaPoista
 13. Voi Luoja, missä nämä nyt sitten kukkivat? Kasvitieteellinen puutarha, mutta ei taida olla Helsinki? Niin kauniita, että mä olisin ehdottomasti nuo huomannut siellä käydessäni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on Ruissalon kasvitieteellinen puutarha.

   Poista
 14. Muuten millä kuvankäsittelyohjelmalla laitat näitä kuvia, ei taida olla Picasa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin joululahjaksi Photoshop Elementsin, ilmaista puolta Picmonkeysta verkossa olen käyttänyt lähinnä kollaasien tekoon.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!