sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Odottavan aika on pitkä

Tiedän: joka hetkestä pitäisi osata nauttia. Kova on yritys, mutta pakkasyöt ja tiedossa olevat lisälumisateet vain auttamatta vetävät suun mutruun. Tosin parin päivän auringonpaiste on hyvä vastavoima, joten se taas vetää suupielet ylös. Suht koht tasapainossa ollaan siis!

Odottelen postitse siementilausta saapuvaksi. Kokeilin tilausta aivan uudelta taholta, joten vähän jännittää, mitä sieltä sitten loppujen lopuksi tulee. Olen kuitenkin varautunut siemenpussitulvaan hankkimalla harmaan, peltisen siemenlaatikon. Marketissa oli vitosella tuollainen paperipottien tekoväline. En ole koskaan kokeillut, joten ajattelin tulevista kylvöistä osan kokeilla itse väännettyihin sanomalehtipotteihin, onko teillä jollain niistä kokemusta?

14 kommenttia:

 1. Hienon purkin olet löytänytkin, varmaan hienoja ovat tulevat purkin täytteetkin, oi tämä kevään odottelu on niin kihelmöivää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuon laatikon oikea väri on sellainen sopivan harmaa. Olen jostain syystä mieltynyt siihen väriin viime aikoina...

   Poista
 2. Hih, tuohon tulvaan kannattaakin varautua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viitisenkymmentä pussia siemeniä tulossa...se on tulva!

   Poista
 3. En ole kyllä kokeillut paperipotteja, vaikka ne olis varmasti tosi hyviä, ekologisia ja ilmaisia. Hei, mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät? Hauska tuo kuvan tausta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin itselleni joululahjaksi Photoshop Elementsin. Siinä on jonkun verran erilaisia kehyksiä, tosin mielestäni liian suuri osa on vaakakuville, omani kun ovat useimmiten pystykuvia. Eikä niitä kehyksiä saa säädettyä. Tai ainakaan minä en ole keksinyt, miten se voisi tapahtua...

   Poista
 4. Siemeniä täälläkin odotellaan ja paranemista, että voisi mennä ulkoilemaan, aurinkoista alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla toi pakkasallergia rajoittaa ulkoilua huomattavasti, joten suurin toiveeni onkin, että tämä pakkaskausi nyt jo vihdoin ja viimein päättyisi!

   Poista
 5. Minä olen väsännyt sanomalehtipotteja jo kolmatta vuotta. Täksi kevääksi sain eräältä ystävältä tuollaisen puisen pottien valmistuslaitteen, mutta kyllä se käy vaikka lasipullolla. Minusta sanomalehtipotit ajavat hyvin asiansa. Helppo valmistaa, lehtiä on aina tarjolla, eivätkä maksa mitään. Lisäksi ne maatuvat hyvin, joten taimet voi siirtää isompaan ruukkuun vaikka potteineen.

  VastaaPoista
 6. Potteja on tehty ja hyväksi havaittu. Niistä kirjoitinkin viime keväänä puutarhablogissani http://mirrinminttuajakissanhantia.blogspot.fi/2012_03_01_archive.html

  Tein niitä kyllä kokispullolla, kun ei tuollaista hienoutta ollut, mutta toimi sekin hyvin. Mutta potteja tai ei, varmaa on, että kohta on ikkunalaudat täynnä taimia! Mukavia odotuksen hetkiä - vaikka piinallisia ovatkin:)

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo simenlaatikkosi ♥
  Paperipotteja en ole koskaan tehnyt, kylvän siemenet taimilaatikoihin ja sitten koulin ne muovisiin kennoihin, joihin sopii 64 tainta aina yhteen kennoon. Kennosta taimet irtoavat mukavasti paakkuineen siinä vaiheessa kun ne pitää istuttaa maahan. Hankin nätä kennoja joskus, kun kasvatin kuivakukkia puoliammattimaisesti.

  Nyt tulikin vielä mieleen se yksi ötökkä, jonka sinä taannoin taisit tunnistaa ihan oikein. Lomalla ollessamme oli Luontoportista tullut vastaus:

  Tämä säihkyvän kaunis ja varsin pienikokoinen hyönteinen on
  kultapistiäinen. Kultapistiäisiä elää Suomessa puolisen sataa lajia,
  mutta toistaiseksi ryhmä tunnetaan huonosti, ja lajikysymyksiinkin
  tullee lähivuosina uutta tietoa ja tarkennusta. Useimmat
  kultapistiäiset ovat muiden pistiäisten pesäloisia. Lajeja on monesti
  hyvin vaikea erottaa toisistaan ulkonäön perusteella.
  Kysymykseen vastasi Seppo Parkkinen.

  Aurinkoista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 8. Empäs ole kokeillut.. Hyvää kevään jatkoa

  VastaaPoista
 9. Oi kuinka kaunis kuva. Paperipotit ovat hyviä suht lyhytaikaiseen kasvatukseen eli just taimille jotka siirretään maahan tai isompiin ruukkuihin. Mulla vaan oli jotkut niissä liian kauan, ja rupesivat hapertumaan, mutta se oli omaa tyhmyyttä se, kantapään kautta jne..

  VastaaPoista
 10. Ihana kuva. Kivaa kun pääset kylvämään pian, se on varma kevään merkki! Minulla myös timjami, persilja ja ruohosipuli jo tulossa :)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!