keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Parfyymia upeassa pakkauksessa

Parfyyminen tuoksu leijuu kotona, magnolianoksan valkoiset, nuokkuvaterälehtiset kukat hehkuvat vasten ruskeita oksia ja söpönkarvaisia nuppuja...voi ihanuutta! Sieltä lähimarketin kukkaosastolta löytyi tämäkin.


Tässähän heräsi ihan magnolia-kuume, voisiko sellainen kenties elää ja kukoistaa myös mökkitontilla? Mustila Arboretumin sivuilla näytetään kehuvan Wada's Memorya. Jos pihallasi kasvaa magnolia, jaapa kokemuksiasi :) Kannattaako kokeilla? Pitää tutkailla vähän tarkemmin magnolian kasvuvaatimuksia, ennen kuin edes harkitsee hankkimista...

12 kommenttia:

 1. Jopas on herkän kaunis!
  Pitäisköhän tutkia tarkemmin....jos vaikka sitten joskus...kun se kesä nyt tulis!!

  VastaaPoista
 2. Älä vaan sano että marketista taas löysit tämän:) Aivan super suloinen ihanuus.

  VastaaPoista
 3. Upea!

  Yhdellä naapureista kasvaa pihalla magnolia, kasvyvyohyke on 1b ja paikka hallalle altis laaksonpohja. Hyvin on selvinnyt. En ole koskaan vain huomannut kysyä lajiketta tarkemmin.

  VastaaPoista
 4. Meillä on samat haaveet. Uudessa Kotipuutarhalehdessä on iso juttu magnolioista.

  VastaaPoista
 5. Magnolia! <3 Tämä tulevaisuudessa sinne kirsikan- ja omenankukkien joukkoon! Mutta tosiaan, selviääkö näillä leveysasteilla??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eteläisestä Suomesta ainakin on monista magnolioista hyviä kokemuksia! En tiedä, missä kaikilla vyöhykkeillä porukka on sitä kokeillut kasvattaa...olisi kiva kuulla, missä asti menestyy.

   Poista
 6. Oma Piha -lehdestä luin juuri magnolioiden kasvatuksesta ja oli niin mielenkiintoista. Arno Kasvin mukaan magnolioiden kasvatuksen suhteen ilmasto-olosuhteet ovat Suomessa muuttuneet suotuisemmiksi. On ne hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin ostamassa ko. lehden, kiitos vinkistä!

   Poista
 7. Mahdollisimman suojainen pitäisi varmaan kasvupaikan olla. Arkahan se on mutta yrittämisessä se on monesti puutarhajuttujen suola, eikö vain

  VastaaPoista
 8. Voi ihanuutta, mitkä kukat! Mun tekisi magnoliaa mieleni, mutta epäilen menestymistä täällä Tampereella.

  VastaaPoista
 9. On se vaan kaunis! Vielä en ole uskaltanut hankkia, niin paljon muita takaiskuja on ollut :)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!