maanantai 4. maaliskuuta 2013

Uusi hoidokki

Sain joskus vuosia sitten synttärilahjaksi pienen oliivipuun, se jopa kehitti kesän aikana yhden oliivinkin parvekkeellani kasvaessaan. Kun toin sen syksyllä sisälle, talven pimeys teki tepposet ja puu menehtyi. Nyt on aika uuden yrityksen. Näin pikkuruisen oliivipuun puutarhamyymälässä ja kun hinta ei ollut aivan järkky, ostin sen ja istutin simppeliin saviruukkuun. Olen nyt yrittänyt joka päivä muistaa sumutella lehtiä, sellaisen neuvon jostain luin. Lisää hoitovinkkejä saa antaa, ne otetaan ilolla vastaan!
20 kommenttia:

 1. Mikä söpöliini! Onnea hoitoon:)

  VastaaPoista
 2. Mä olen tappanut jo kolme oliivipuuta, eli minulta ei hyviä neuvoja taida tulla tämän suhteen. Ihanan söpöinen pieni oliivipuu. Onnea matkaan!

  Sen olen oppinut/lukenut että oliivipuuta ei pitäisi uudelleenistuttaa kovin paljon suurempaan ruukkuun kuin ns. alkuperäinen. Uuden ruukun halkaisija saisi olla muistaakseni vain n. 2 cm isompi kuin vanhan, muuten tykkää kyttyrää.

  t. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no onneksi en heti tehnyt virhettä, tämä uusi ruukku oli vain vajaat puoli senttiä suurempi kuin heivaamani alkuperäinen muoviruukku...

   Poista
 3. Ihana pikkuinen ♥
  Minä olen luopunut toivosta oliivipuun suhteen, viherhuone pitäisi olla, ne eivät oikein halua sopeutua Suomen talveen muuten. Aina voi silti yrittää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos saan sen menestymään kasvivalon voimalla kesän korvalle, uskon saavani nauttia puun seurasta ainakin kesän ajan, vaikka se sitten taas syksyllä kuukahtaisikin...Oli vaan niin herttainen, etten voinut vastustaa! Jotain lievitystä kaukokaipuulle, kun ei rahat riitä matkustamiseen etelään isojen oliivipuiden ympäröimille kukkuloille :)

   Poista
 4. Olen kanssa tappanut pari oliivipuuta, mutta jos jostakin löytyisi uusi alku, ostaisin sen epäröimättä, on niin kaunis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotain ikiaikaista tässä öljypuussa on. Viehättää kovasti.

   Poista
 5. Minulla on aika iso oliivipuu, olen saanut sen pidettyä hengissä jo kaksi talvea. Se on tehnyt satoakin, peräti kaksi oliivia. Kesät se viettää ulkona ja talvella tykkää olla viileässä. Onnea öljypuulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sultahan voi tulla sitten kysymään neuvoa, jos tulee puun kanssa ongelmia!

   Poista
 6. Kaunis pikkuinen puu ja minusta tuollainen oliivipuu pitääkin istuttaa juuri tuollaiseen saviruukkuun. Juuri tuollaiseen. Mahtava yhdistelmä. Oliivipuusi ei kyllä olisi minun kasvi jokapäiväisen sumuttelun vuoksi :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään sitä ihan joka päivä muista sumutella :)

   Poista
 7. Hoitovinkkejä minulla ei ole...en ole koskaan omistanut oliviipuuta, mutta ostaisin heti, jos sopuhintaisen jossakin nään...:)

  VastaaPoista
 8. Kaunis puu! Ongelma lienee siinä, että nykyasunnoissa on ilma liian kuivaa ja lämmintä varsinkin talvisin.

  VastaaPoista
 9. olisi ihanaa omistaa oma puu :) onnea kasvatukselle !

  VastaaPoista
 10. Sisustuslehdissä näkee usein isojakin oliivipuita terasseilla, mutta monestihan nuo kuvat on lainattu suoraan ulkomaisista lehdistä. Toivottavasti saat nauttia edes syksyyn saakka kauniista pikkupuustasi.

  VastaaPoista
 11. Mulla oli useamman vuoden kaks, talvetin kellarissa, sitten tunaroin jotain niiden kanssa ja kupsahtivat pois. Mutta olivat kyllä tosi nätit ruukuissa portailla. Oliivipuu tykkää kalkista, lisää kalkkia niille. Mä murskasin kananmunankuoria ja sekoitin kuorisilppua istutusmultaan - kierrätysvinkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki tuo kalkki, laitetaan ylös muistikirjaan! Kiitos!

   Poista
 12. I love your miniature olive tree, so pretty! Your photos are amazing! New Follower.

  Jody

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi, Jody! Welcome to my blog. So nice to have follower from abroad. I write here in Finnish. Once I tried to write in English, too. A kind of summery in the end of each post, but when nobody commented in English, I thought there were no english-speaking people that like to communicate with me, so I stopped. But now I promise to write something in English now and then. I´ll come and visit your blog, too.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!