lauantai 6. huhtikuuta 2013

Pihalla ja puutarhassa

Perhoset taitavat olla nyt in, totesi Sonja Lumme Turun puutarhamessuilla spiikatessaan biologi Riku Cajanderia esiintymislavalle. Perhosteema näyttäytyi myös osassa kukkakauppiaiden näyttelyyn tekemissä kukkakimpuissa, joista mainitsin perjantain postauksessa. Tässä kavalkadia puketeista lähietäisyydeltä:






Ammattiopisto Livian floristiikan opiskelijat olivat tehneet näyttötyönään messuille pihajuhla-aiheisen kattausnäyttelyn. Herkullisimmassa pöydässä oli tarjolla täytekakkua ja kuppikakkuja :) Opin muuten senkin messuilla, että päivänliljan nuppuja voi kuulemma syödä vaikka friteerattuna!





 Lisää Turun puutarhaherkkuja huomenna! Jos kiinnostaa...

31 kommenttia:

  1. Näistä kuvista menee ihan sekaisin! Kevät, kesä, värit, lämpö, perhoset, energia, tuoksut (joita valitettavasti ei kuvien kautta tunne) ja herkkyys!
    Olen onnistunut (vastoin kaikkia odotuksia) kasvattamaan uutta kukkavanaa molempiin perhoskämmeköihin!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, sinä! Hienoa, että kämmeköihisi tulee uusia kukkavanoja! Huomenna onkin luvassa orkideoita messuilta...

      Poista
  2. Ihanaa!!! Nuo muffinit oli pähee keksintö.. Lähti oikein ideat päässä pulppuilemaan...

    VastaaPoista
  3. Ihania värejä ja ideoita. Kiitos näistä. Kiva, kun pääsee näin hiukan kurkkaamaan messuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, jos joku tykkää messukuviani katsella ja kivaa, että niistä on jollekin iloa!

      Poista
  4. Muffinssit ja kakku ovat ihania ideoita koristeluun! Hienoa, että perhosista ja niiden houkuttelemisesta puutarhaan on tullut oikein buumi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse hankin aiemmin tuon Riku Cajanderin kirjan perhoskasveista. Kerran sen jo selailin läpi, nyt otan uudestaan luettavaksi ja listailen uusia mesikasvihankintoja.

      Poista
  5. Olipa keväinen pläjäys :D .....niin kauan kun ei vilkaise pihalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytiin tänään mökillä, nyt voi jo sanoa, että maata näkyvissä, osittain!
      Sipulikasvien tiittejäkin pilkistää paikka paikoin eli niitä, joita peurat eivät onnistuneet syksyllä kaivamaan ylös kukkapenkeistä. Niiden ympärille laitettiin verkkoa, jos vaikka säästyisivät rouskutukselta. Jouluruusun päälle sen sijaan piti vielä lapioida vähän lisää lunta, kun on vielä niitä pakkasöitä tiedossa...yäk, pakkanen, yäk!

      Poista
  6. Tuo ekassa kuvassa oleva on varmaankin maailman kaunein kukkakimppu...ihan uskomaton!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, siitä minäkin pidin. Erilainen, persoonallinen, kauniisti yhteen sointuvat ja toisiaan täydentävät värit. Täydellinen!

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Juu, sitähän tässä nyt kaipaa tuon valkoisuuden tilalle itse kukin - väriä!

      Poista
  8. Ah! Siinä se kaunotar kuivine heinineen sitten on <3 Oranssi ja violetin sävyt tulee olemaan niin mun tulevan kesän suosikki väriyhdistelmä! Mitä mieltä olin messuista... Jotenkin tuntui aika niukalta ja jotain olisin kaivannut lisää. Multa jäi kokonaan näkemättä nämä leivonnais jutut ja ehkä sitten paljon muutakin, koska en oikein saanut mitään loistavia ahaa-elämyksiä ja uusia ideoita. No onneksi mulla on sinut ja monet muut, joilta saan ispiraatiota ja elämyksiä koko ajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle jäi messuista samat aatokset. Niukka on sopivan kuvaava sana. Pidän nyt peukkuja, että Helsingin messut viikon päästä olisivat runsaammat :) No, mutta kiva, että näit nuo kakkuset näin kuvien välityksellä, jos livenä jäivät väliin. Olivat vähän siellä A-hallin syrjällä aivan seinän vieressä. Ja totta tosiaan, blogilandia on oiva inspiskaivo!

      Poista
  9. Sykähdyttävän kauniita kukka-asetelmia ja nuo värit ovat tosi upeita. Kiitos ihanasta postauksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisipa kiva, jos itselläkin olisi joskus rajaton määrä kukkia käytettävänä, että voisi yrittää sitoa juuri sellaisen kimpun kuin on aina itse haaveillut...Kiva, jos tykkäsit kuvista. Huomenna on tulossa orkideoita, maanantaillekin messukuvia vielä riittää, jollei jopa tiistaiksikin, joten tervetuloa visiitille jatkossakin!

      Poista
    2. Onko sinulla muuten joku oma blogi, kun en löydä nimimerkkiäsi klikkaamalla? Olisi kiva tulla vastavierailuille...

      Poista
  10. Ooh, kuinka kauniita kimppuja ja kuvia! Niin täydellisiä silmäkarkkeja.

    Ja mieleen tulee, että jotkut ihmiset saavat tehdä tuollaista kauneutta työkseen. Öö, mitähän olen miettinyt ammantinvalintaa tehdessäni?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmäkarkki, hauska sana! Kuinkas ollakkaan, olen itsekin useasti haaveillut floristin hommista, mutta ei ole sitten ollut uskallusta/rohkeutta ammatinvaihtoon näin aikuisiällä, vaikka mieli tekisi.

      Poista
  11. Ihanat olivat kimput, kaikki. Mäkin kuvasin tänään nuo kimput, mutta unohdin samalla äänestää sitä kauneinta. Olisin äänestänyt tuota vaalean ja sinisen yhdistelmää, missä on valkoiset perhoset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ennättänyt äänestää, kun keskityin vain tutkimaan, katselemaan, ihastelemaan ja kuvaamaan :)

      Poista
    2. Sehän se onkin pääasia - minä en ainakaan en koskaan voita niistä messujen arvonnoista mitään, joten parempi olikin keskittyä pääasiaan :)

      Poista
  12. Kylläpä on silmänruokaa, huhhuh sentään :D Upeita nuo kimput. Saattaisi tulla vähän valinnanvaikeutta, jos noista täytyisi lempparinsa nimetä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minullekin olisi kelvannut ihan jokainen kimppu!

      Poista
  13. Ihanaa silmänruokaa. Ihanaa viikonlopun jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos miellytti. Hyvää viikonlopun jatkoa myös sinulle!

      Poista
  14. Tuo äitienpäiväkakkupöytä oli mielestäni tosi kaunis, hempeän raikas, ei imelä. Kakku oli upea! Noiden kuvien koneelle saattaminen on työlästä puuhaa, kun on liian paljon mistä valita, ja jos kuitenkaan onnistuneita ei ole...;=8

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hempeän raikas on hyvin kuvaava termi näille silmin syötäville hyville herkkupaloille!

      Poista
  15. Jaahas, me ollaan selvästikin oltu eri messuilla ;) Sulla on aivan lumoavan kauniita kuvia. Nyt harmittaa. Mulla oli työkaveri kyydissä, joka siis joutui pakosta tuleen mukaan messuille ja aikataulu turhan tiukka muutenkin. Enhän mä oloe huomannut siellä mitään! Kiitos kuvistasi :)

    VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!