torstai 30. toukokuuta 2013

Kaakatusta ja iltapesupuuhia

Valkoposkihanhet saapuvat iltaisin ruokailemaan mökkimme lähipellolle, joka on toistaiseksi vielä kyntämättä. Kaakatus on vertaansa vailla, kun hanhet paahtavat paikalle :)


Kukkakärpäset-kirjasta ei ollut apua tämän öttiäisen tunnistuksessa. Koppis nökötti nokkosen lehdellä ja oli varsin verkkainen liikkeissään. Tietääkö joku, mitä lajia tämä musta, soukka koppakuoriainen edustaa? Ja ai niin, kiitokset kaikille teille, jotka yhdyitte äskettäin Eläköön!-huutoihin perhosille :)

EDIT 21.6.2013: Kysyin lajimääritystä myös Luontoportista, mutta en ole saanut vastausta. Sain sen verran jäljitettyä, että joku seppälaji on kyseessä, mutta kun niitä on Suomessa n. 65 eri lajia, en osaa sanoa, mikä niistä tämä olisi. Voisiko olla esim. pikiseppä (Melanotus castanipes)?Västäräkki on vastustamattoman veikeä! Seurasin västiksen iltapesupuuhia rantakivillä. Tai oikeastaan se taiteili jonkun rautaisen härpäkkeen päällä. Perusteellista puhdistusta, jopa sulka kerrallaan!


Seuraavaksi faunan parista jälleen flooran äärelle, siihen asti leppoisaa touko-oleilua!


5 kommenttia:

 1. Mä tykkään näistä blogeista löytyvistä eläinkuvista aina. Ihan mielettömiä narsisseja edellisessä postauksessa!

  VastaaPoista
 2. Minustakin eläonkuvat ovat mukavia. Varsinkin, kun on näin taitavasti kuvattuja.

  VastaaPoista
 3. Hieno kuvasarja västäräkistä. Meilläkin pesii joka vuosi yksi pariskunta, joka tepastelee kesyn oloisena pihanurmella. Koppakuoriasen nimestä ei tietoa.

  VastaaPoista
 4. Kivat napit ötökkäkuvassa :)
  Nuo koppikset ja muut ötökät on aina niin vaikeita, mutta luontoportista saa aina varman vastauksen. Vaikka välillä vähän kestää vastauksen saaminen....
  Västäräkit (riukhännät Rauman giälel) ovat niin herttaisia. Myös kissojen mielestä, ovat västikset jo oppineet olemaan pesimättä meidän pihapiirissä.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!