perjantai 17. toukokuuta 2013

Kenen jälki?

Olen todella kehno tunnistamaan eläimiä niiden jalanjäljistä. Rusakoiden pomppujäljet lumessa ovat kaikille tutut. Peuran sorkanjäljen erotan luonnollisesti koon puolesta hirvenjäljestä, ja oravankin kuviot lumessa ovat tunnistettavissa. Mutta siihenpä se sitten melkein jää.

Käväisin tänään töiden jälkeen mökillä. Merivesi on todella alhaalla, ja rannassa oli joku käyttänyt tilaisuuden hyväkseen jolkottelemalla rantaviivaa mukaillen savipohjassa. Kenen jättämä jälki on kyseessä? Laskin viisi "varvasta" ja yhden "anturan"...tai miksi niitä nyt kutsutaankaan...Koirilla vissiin yleensä on vain neljä varvasta?


Linnuilla oli mökillä niin paljon luriteltavaa, että juttua riitti koko illaksi. Käki oli kuulemma kukkunut läpi päivän eikä malttanut lopettaa edes lätkämatsin ajaksi. Kaunis laulu raidan korkeuksista sai minut kohottamaan katseeni yläilmoihin. Valtavan punainen rinta ilta-auringossa! Mutta kai se peippokoiras taitaa olla? Edit 17.5.: Kyllä minä itsekin vähän ihmettelin, että tuolla peipolla täytyy olla joku värivirhe, mutta eihän se tavispeippo olekaan, tosin peipon kokoinen kylläkin. Kyseessä on Tylsän Mörököllin valistamana punavarpunen. Kuuluu kuitenkin peippolintuihin. En ole ennen itse ko. lintua nähnyt, kiitos Mörököllille tunnistusavusta!

Kuvausmahdollisuuksia oli vain tämä yksi räiskäisy, käsitarkennuskin jäi vähän puolitiehen. Mutta värin erottaa hienosti.


Oho, ihan torstain puolelle en postausta saanut, kun kello ennätti jo yli puolenyön. Nyt kiireesti petiin, aamulla on todella aikainen herätys. Onneksi perjantaisen työpäivän jälkeen on viikonloppu ja vielä maanantaikin lomapäivä! Kevään iloja kaikille luvatuista sateista huolimatta!

10 kommenttia:

 1. Viisi varvasta? Olisiko mäyrä?
  Tuo lintu on kovin eksoottisen näköinen.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia. Eihän tuo vain ole ilveksen tassun jälki?

  VastaaPoista
 3. Onpa mielenkiintoisia bongauksia :) Viisivarpaisia eläimiä ei kai ole kovin paljon. Voisiko se olla mäyrä?

  VastaaPoista
 4. Missä me oltais ilman digikameroita :D
  Ajattele jos olis vain paperikuvat edelleenkin !!

  VastaaPoista
 5. Ilveksen jälki on kissamaisen pyöreä. Tuo voipi olla mäyrä.

  VastaaPoista
 6. En kyllä tunne minäkään jälkiä. Onneksi ei ainakaan taida olla karhun tassun jälki!
  Näin alakantista katsottuna tuo peippo näyttää ihan korealta papukaijalta ;)

  VastaaPoista
 7. Komea jälki! Enpä tiedä, minkä eläimen voisi olla. Kaunis kuva linnusta.

  VastaaPoista
 8. Enpä minäkään osaa auttaa jäljen suhteen. Mutta sen tiedän, että mäyrällä on erilaiset taka- ja etujalan jäljet, kuten karhullakin. Googlaapa, tai varmaan olet jo googlaillutkin. Lintu taitaa olla Punavarpunen ;) Hieno bongaus!!

  VastaaPoista
 9. En kyllä osaa edes ajatella minkä eläimen jälki tuo on.
  Kaunis lintu punaisine rintoineen.

  VastaaPoista
 10. Punavarpunen tai peippo - lintu on juhlatuulella ja laittanut punaisen rusetin kaulaansa.
  Sataa tai paistaa, kevään iloja kumpainenkin. Nautitaan niistä.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!