perjantai 10. toukokuuta 2013

Outo ääni ojasta

Ihmettelin mökillä, mikä outo ääni kuului ojanpohjalta keskiviikkoalkuillan lämmössä. En osaa sanoin kuvailla ääntä eikä se kovin kauan edes kestänyt. Hiippailin vähän lähemmäksi ja näin, kun kymmenkunta sammakkoa katosi saman tien umpisukkeluksiin. Säikähtivät minua. Taisi olla keväiset kutupuuhat menossa, tai ainakin koiraat riiausreissulla.

Odotin aika pitkään tien vierellä ja näin lopulta, kun pari uskalikkoa nosti päänsä pinnan yläpuolelle. Hauskoja eläimiä. Toista kuvaa ottaessani vähän odotin, että sammakko olisi lipaissut kielellään oikealta pitkin vedenpintaa lähestyvän hyönteisen suuhunsa, mutta taisi sammakolla olla muu kuin ruoka mielessä :)14 kommenttia:

 1. Sammakot ovat omalla tavallaan varsin hellyyttäviä otuksia. Minä ainakin tykkään niistä kovasti. Voi kun ehtisi huomenna katsomaan lammikolla, josko niitä taas näkyisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne sun sammakkokuvat olivat huisin hienoja. Tuolla mun pikkuputkella ei samaan pysty, mutta kyllä näistäkin nyt selvän saa :) Pidän peukkuja, että bongaat näitä veijareita huomenna lammella!

   Poista
 2. Me myös aiotaan huomenna löytää ne sammakot, edelliskerroilla on ollu pelkkää kutua, mutta pakkohan siellä on syyllisetkin jossain olla? Ellei tiput ole syöneet... Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 3. Hyvät kuvat!! Taisi olla tosiaan herralla muut puuhat mielessä, se kevät, se kevät...;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kovin olivat keskittyneen oloisia eivätkä tykänneet häiriöstä yhtään. Pulahtivat saman tien ojan pohjaan.

   Poista
 4. Hienot sammakkokuvat. Nuohan ovat potentiaalisia prinssejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, siinä lähestymishiippailun lomassa unohdin kokonaan tuon pointin. Ja kun mökkinaapuri vielä ajoi autollaan ohi, pysähtyi ja kyseli, mitä oikein kuvailen ojanpientareella, vastasin, että sammakoita, oli miehen ilme näkemisen arvoinen. Ei näyttänyt ymmärtävän, miksi sammakoita pitäisi kuvata :)

   Poista
 5. Upeat kuvat! Ilahdun aina, kun näen sammakkokuvia, meilläpäin ovat todella harvinaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä usein ole onnistunut niitä meidänkään mökkimaastossa bongaamaan, kun ojat ovat useimmiten melko kuivat. Viime syksynä kaivelivat koneilla yhden työmaan yhteydessä ja ilmeisesti ojakaato on nyt pielessä ja vedet jäävät siihen yhteen kohtaan makaamaan. Hyvä tietysti sammakoille, mutta ei niin hyvä minulle, sillä samassa lätäkössä syntyy tuhansia hyttysiä!

   Poista
 6. Ihanat kosiomiehet :D Meillä kurnuttaa ojassa iltaisin myös ihan taukoomatta, mutta yks ilta kuului oikeasti tosi kummallinen ääni metsästä.. Ilvekseksi se sitten paljastui, kun sain kaverilta linkin missä sai kuulostella suurpetojen ääntelyä o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Olisipa upeaa, jos meidänkin mökkimaastossa viihtyisi ilves. Ehkä "erikoisin" vieras on tähän asti kuitenkin ollut mäyrä.

   Poista
 7. Olen jo ihmetellyt kun en saa sammakkoa silmiini.. No siellähän ne sitten kutevatkin.. Hienot kuvat saitkin..ovat niin hurjan varovaisia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olivat todella arkajalkoja! Pienikin liikahdus, niin sammakot katosivat näkyvistä ja vedenpinnalla näkyi vain rinkuloita.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!