keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Tasapainoilua

Mökillä jo useamman puun kuoren parturoinut "luomuhaketin", käpytikka, on varsin taitava tasapainoilija. Vapunpäivänä se killui taitavasti muovisen lintulautahärvelin reunalla näyttäen välillä trapetsitaiteilijalta. Jälkimmäinen kuva on valitettavasti epätarkka, koska tikan päänliike sai koko lintulaudan heilumaan...Tämä yksilö on koiras (punainen laikku niskassa). En ole ihan varma, löysikö se viime keväänä kumppania itselleen. Vielä se ei ole ryhtynyt kovin aktiivisesti kosiopuuhiin, ainakin peltitynnyri on toistaiseksi saanut olla rauhassa - viime keväänä tikka äkkäsi, että tynnyristä saa hyvät houkutussoundit.

Tikan touhuja on ihan hauska seurata, vaikka siitä en pidä, että käpytikka saattaa olla myös pesärosvo. Mutta ehkä jos muuta murkinaa on riittävästi saatavilla, se jättää pöntöt rauhaan! Ainakin toivon niin.

8 kommenttia:

 1. Nuo on aika epeleitä metelöimään kun keksivät hyvän nakutuspaikan - vaikkapa lyhtypyllvään päällä olevan metallilätkän! Ristus, sitä luulee ettei se lopu koskaa!

  VastaaPoista
 2. Hienot kuvat sait nakuttajasta. Kätevästi voi pyrstöllä ottaa tukea aterioidessa. Kaunis lintu.

  VastaaPoista
 3. Käpytikkojen rummutus on selvästi myöhässä. Meilläpäin tikka on aloittanut lampunkupujen nakuttelun monesti jo helmikuussa, mutta nyt olen viime päivinä vasta kuullut ensimmäiset kolkutukset.

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvät kuvat. Ei ole meidän tikat vielä kovin suurta elämää pitäneet. Luulisi että siinä hommasi tulisi niska kipeäksi :D

  VastaaPoista
 5. Kaunita kuvia tikasta! Vanhempieni linutulaudalla vierailee valkoselkätikka. En ole saanut napattua siitä kuvaa, kun on niin arka:)

  VastaaPoista
 6. Meillä myös tikka on rummuttanut viime ja tämän viikon aktiivisesti. Pari tikkaa lentelee ihan tässä pihapiirissä. Emme ole raaskineet kaataa kompostin takaa lahonnutta leppää, vaikka se on jo pahasti kallellaan ja oksat melkein kaikki pudonneet. Tikka (ja myös muut linnut) tykkäävät koputella lahoa puuta ja lintujen touhuja on mukava seurailla.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!