tiistai 28. toukokuuta 2013

Vastustamaton pari

Blue Aimable ja Ollioules muodostavat vastustamattoman parin. Niiden värit täydentävät toisiaan upeasti. BA:n pitäisi olla väriltään sininen, mutta se on kyllä lähinnä liila. Jossain ulkomaisilla nettisivuilla väriä kuvattiin seuraavasti: A fine shade of lavender mauve which improves as the flower ages. Jännittävä sininen sävy löytyy kyllä, mutta sen nähdäkseen pitää osata kurkata Blue Aimablen sisustaan.

Darwin-tulppaaneihin lukeutuva Ollioules on välillä herkän vaaleanpunainen, jossain valossa sen väri vivahtaa heleään pinkkiin. Upeasti näiden tulppaanien värisävyt muuttuvat sen mukaan, osuuko niihin ilta-aurinko vai nököttävätkö ne pilvipoudan harmaudessa. Tänä keväänä nämä ihanuudet ovat mökillä kananverkkojen avustuksella säästyneet hampailta -  tiedätte jo kyllä, kenen. Näille komeasti ja pitkään kukkiville tulppaaneille voi tosiaan menettää sydämensä.12 kommenttia:

 1. On kyllä kauniit sävyt, suosikkejani. Mä olin ostanut syksyllä jonkun sekoitepussin josta nyt on tullut noita sävyjä ja sitten valkeahkoa, todella kauniit värit ja kerrokselliset terälehdet. Naapurin rouvalla ollut sama sipulisekoite ja nyt meidät tulppaanit keskenään keukoilee kauniilla sävyillään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä ihanaa aikaa, jonka ei soisi loppuvan...kevät hujahtaa taas vauhdilla ja ollaan kohta kesäkuussa. Mutta yritän kovasti olla surematta sitä, että valkovuokot ja pienet sipulikukat ovat jo kuihtuneet ja nauttia juuri nyt kukoistavista narsisseista, tulppaaneista ja luonnon omista alkukesän kukkijoista.

   Poista
 2. Tosi kauniita ovat ja kuvasikin on aina niin kauniit!

  VastaaPoista
 3. Aitoja kaunottaria! Minustakin on ilahduttavaa seurata, miten valo muuttaa tulppaanien värejä. Eräät pihani tulppaanit näyttävät varjossa vaalean keltaisiltä, aurongon paistaessa valkoisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli pari hassua Deniseä, jotka olivat aluksi ihan kellertäviä, mutta muuttuivat vanhetessaan yhtä vaaleiksi pohjaväriltään kuin muutkin Deniset. Ehkä pieni arvaamattomuus ja yllätyksellisyys tulppaaneissa viehättääkin.

   Poista
 4. Mä olen myös ihaillut ja ihmetellyt sitä valon vaikutusta omien tulppaanieni väreihin. Tosi vinkeä toi sininen sisusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sininen on jotenkin todella omintakeinen tuossa kukassa, siellä kukan pohjalla. Sellainen ylläri!

   Poista
 5. Upeita kuvia!
  Eläköön kanaverkko, joka mahdollistaa noiden kaunokkien säästymisen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minäkin hurraan kanaverkoille ja ehkä vähän meidän perheen ahkeruudellekin niiden verkkojen pystyyn kyhäämisessä ja tukikeppien luovassa käytössä.

   Poista
 6. Olen samaa mieltä, että valo muuttaa tulppaanien värejä. Osa myös tosiaan muuttuu hieman vuosien saatossa. Omie tulppaaneja ei noussutkaan niin paljon kuin odotin. On niitä kymmeniä onneksi joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas tänä vuonna nousi joitakin vanhempiakin tulppaaneita, joiden jo luulin taantuneen. Ehkä huilasivat viime vuoden ja nyt sivusipulit loistavat kypsyttyään!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!