maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kesän eka

Kerrankin oli lajimääritys helppoa! Tuli bongattua sunnuntaina mökillä iltapäivän helteessä ruskohukankorento. Se tuntui olevan lämpöaallosta vähän ihmeissään.

Korentowikin sivuilla todetaan, että kuten lajin tieteellinen nimi kertoo (quadrimaculata = nelitäpläinen), on ruskohukankorennon helpoin tuntomerkki sen siipien täplät. Kussakin siivessä on kaksi mustaa täplää, siiven keskiosan siipisolmun ja siipitäplän kohdalla. Takasiiven tyvellä on tumma laikku. Nuo edellä mainitut oli kaikki helppo löytää kotona tästä ensimmäisestä kuvasta, sillä livenä en nähnyt korennon siipiä lähietäisyydeltä.Toivotaan, että nähdään kesällä näitä korentoja paljon mökkimaisemissa: syövät tietääkseni hyttysiä, joten voisivat vähentää itikkapopulaatiota, se tuntuu olevan nyt aika massiivinen. Ruskohukankorentojen  lentoaika alkaa kuulemma toukokuussa ja kestää elokuulle. Hyvä, hyvä!


17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, näitä on hauska kuvata. Ovat jotenkin kiehtovia!

   Poista
 2. Olisiko tuo meidänkin pihassa lennellyt korento olla ruskahukankorento. Sinä olet kuitenkin saanut ötökästä kerrassaan upeat kuvat.
  Edellisessä postauksessasi on aivan upea tulppaani. Se tosiaan ansaitsee ihan oman postauksensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoinkin sun blogiin jo kommenttia, että varmasti on sama korento myös sulla kuvassa! Ainakin siipien perusteella. Kiva, jos Carnaval de Nice miellytti myös sinua.

   Poista
 3. Hienoa, nyt se alkanut sinunkin kohdallasi korentovillitys ;) Eikö olekin mukavaa saada tuo esihistoriallinen olento kuvattua. Hienot kuvat saitkin. Onnittelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse asiassa tykännyt näistä korennoista jo pidemmän aikaa, ovat mielestäni varsin kuvauksellisia. Harvemmin niitä kyllä lennossa ehtii kuvata, mutta onneksi hengailevat auringossa kivillä ja oksilla, niin kameralla tavoittaa silloin. Kiehtovia otuksia, ja niiden "metamorfoosi" vedenalaisesta toukasta lentäväksi härveliksi on todella mielenkiintoinen kehityskaari!

   Poista
 4. Olet onnistunut hienosti kuvaamaan korentoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vikkeliä otuksia ovat. Hetkessä ovat jo jossain muualla kuin kameran etsimessä.

   Poista
 5. Hienosti kuvattu, minä tosi laiska tarkistamaan mikä sorttia tuo korento sattuu olemaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas tykkään aina selvittää, jos joku oudompi laji osuu kameran linssin eteen, että minkä niminen laji on kyseessä. Tiedonjanoksikin sitä voisi kutsua :)

   Poista
 6. Hieno kuva :)
  Täälläkin olis muutama ateria...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitin mökillä niitä on tsiljoonittain ja sellaisia järkyttävän kokoisia paarmoja. Suihkuttelen itseni suosilla Offilla ja Autanilla, muuten saan olla itse itikoiden elintarvikkeena.

   Poista
 7. Hienot kuvat hienosta korennosta, kyllä luontoa on hirmu palkitsevaa seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luonto on ihan - ja nyt käytän sanaa, josta on ainakin täällä suunnalla tullut pienimuotoinen muoti-sana - PARHAUTTA.

   Poista
 8. Otökät ovat upeita kuvissa (eivät iholla)
  Mukavaa päivää Sinulle.

  VastaaPoista
 9. Upeat kuvat! Korennon siivet ovat kuin herkkää taidetta...

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!