maanantai 15. heinäkuuta 2013

Ehtiiköhän?

Haaveilen edelleen kasvihuoneesta! Ihan ilman seiniä ei tarvitse chili- ja paprikataimieni mökillä nytkään kasvaa, sillä kokeilussa on ekaa kertaa kennokaappi :)

Alakerrassa asustavat pidemmät chilit ja yksi savipottiin päässyt paprika, yläkerran kansoittavat ruukkupaprikat Mohawk F1 Hybrid (keltainen, makea) ja kääpiölajike Gourmet (oranssi).

Olen ihan noviisi chili/paprika-kasvattaja, joten aikatauluasiat pohdituttavat. Kun ekojen paprikoiden kukinta käynnistyi vasta viime viikolla, ehtiiköhän loppukesän aikana korjata satoa? Eka raakile on vielä aika rääpäle. Chileistä en viitsi oikein puhuakaan, ne juroivat viikkotolkulla, nyt vasta osassa on näkyvissä ekoja nuppuja. Juromisen syy voi olla pitkä alkukasvatuskausi varjoisalla parvekkeellani, sain kasvit tuonne kaappiin vasta vähän aikaa sitten.

14 kommenttia:

 1. Jos saadaan kaunis ja pitkä syksy, niin luulisi, että ehtivät. Toivotaan niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja voihan nämä sitten syksyllä roudata takaisin sisätiloihin, jos satoa näyttäisi silloin olevan vielä kypsymässä :)

   Poista
 2. Meitin chileissä ei ole vieläkään kukan kukkaa ja ovat kyllä muuten kovassa kasvussa ja tuuheita.
  - en silti aio luovuttaa.
  Mullakin mökillä tollanen kennokaappi, oiva kasvatukseen kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minä bongasin nyt chileissä ekan kukan, ekat nuput olen joidenkin ohjeiden perusteella nipsaissut pois, edistää kuulemma tulevaa kukintaa...Vähän tuo kaappi on sellainen hötelö, saisi olla vähän jämäkämpi, niin ei ihan joka suuntaan vääntyilisi :)

   Poista
 3. Minullakin chili vasta kukkii, mutta runsaasti. Uskon, että se tuottaa vielä hedelmääkin.

  VastaaPoista
 4. Kunpa saisikin kasvihuoneen. Olen yrittänyt vihjailla ja suoraankin ehdotella, mutta ainakaan Ukkokulta ei ole ottanut vinkistä vaarin. Sen verran kalliita kasvarit ovat, ettei ihan noin vain voi mennä ostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone tiilisokkelilla on pitkäaikainen unelmani, mutta sellaiseksi se taitaa jäädäkin. Ovat kyllä hintavia sellaiset vähän isommat, jollaisen toivoisin. Mutta pitänee siis lotota?!

   Poista
 5. Kivan ja kätevän näköinen kasvikaappi. Tuollainen olisi tosiaan kätevä parvekkeellakin. Paprikoista en osaa sanoa mitään, toivottavasti ehdit saada satoakin. Jäämme odottamaan tuloksia! ;)
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi kevyt, vähän on vinksallaan, jos tuulee kovaa :) Mutta toivottavasti antaa öisin suojaa, vaikka joudunkin pitämään jo tuota kattoluukkua raollaan, koska muuten kasvavat paprikat olisivat ylähyllyllä kaksinkerroin. Kivaa viikon jatkoa sinullekin!

   Poista
 6. Onpa ihana kasvin tuolla lämmössä kehittyä. Upeita kuvia olet ottanut jälleen.

  VastaaPoista
 7. Hyvin sujuu kennokaapillakin ! Ja kasvihuoneesta, hyvää kannattaa odottaa - sitä rakkaampi se sitten on mitä kauemmin odotettu ja suunniteltu :) Satokuvia odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ilman muuta laitan satokuvia, jos sellaista saadaan :)

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!