torstai 29. elokuuta 2013

Joukon jatkoksi

Olen hurahtanut pelargoneihin ja haluan jakaa niiden kauneutta myös muille, joten tässä lisää kuvia! Olen jo esitellyt aiemmin suurimman osan tämän kesän parvekepelakuistani (Selmat, Blueperry Riple ja Pr. Caroline, Patricia ja Victoria, Emma), mutta muutama jäi vielä odottelemaan vuoroaan.

Erikoisin näistä esittelemättä olevista taitaa olla kääpiöpelargoni Black Knight (Lila?), jolla on tumma lehdistö ja todella huisin punaiset kukat (siksi epäilen tuota Lila-sanaa perässä). Kumpikaan kameroistani ei pysty toistamaan kukkien väriä sellaisena kuin se luonnossa on. Väri on yhtäaikaa kirkas ja tumma. Kukat ovat kestäviä, mutta normaalia pienemmät. Toivon todella, että saisin tämän yksilön talvetettua. Taimen taisin muistaakseni hankkia Pukin Puutarhan osastolta kevään puutarhamessuilta.

Tulppaanipelargoni Mårbacka Tulpan on eri yksilö kuin viime kesäinen, sillä kaikki talvetuksessa olleet pelakuuni valitettavasti menehtyivät. Kukissa ei ole tänä vuonna yhtä paljon vaaleanpunaista kuin viime vuoden yksilössä. Kukat ovat itse asiassa lähes valkoisia, mutta silti nättejä.
Tanskalaisten vastine Mårbackalle on hempeän vaaleanpunainen vyöhykepelargoni Drottning Ingrid, jonka hankin piskuisena viiden sentin taimena Plantagenista alkukeväällä. Kauan kesti, että siihen tuli ensimmäinen kukkavana. Mutta väri on yhtä söpö kuin muistinkin.Riippapelargonin hankin alkukesästä puutarhamyymälästä. Siellä ei ole kauheasti tapana laittaa lajikkeiden nimiä purkkeihin (tapa, jota ihmettelen), joten tämä ahkerasti lakastuneiden kukkiensa terälehtiä varisteleva kasvi on nimetön.

Bonuksena ihan asiaankuulumattomasti: Korikassi on matkamuisto Hangon Itäsatamasta Lifestyle-puodista. Kassi unohtui heinäkuisesta Hanko-postauksesta, joten tyrkkään sen nyt tähän pelakuu-esittelyiden jatkoksi. Tähtihuivi on myös tämän kesän ostoksia ja tulee syksyn saapuessa ahkeraan käyttöön. Kassin kanssa taidan joutua odottamaan reissua beachille ensi kesään asti :) Kassin vierellä komeilee tulppaanipelargoni Patricia Andrea.


11 kommenttia:

 1. Värien ja muotojen kauneutta!

  VastaaPoista
 2. on se kaunis kukka! ens vuonna taidan minäkin laittaa enemmän pelakuita ja unohtaa ne krassit;)

  VastaaPoista
 3. Pelargonit ovat minunkin lemppareitani : ) Aivan ihana tuo kääpiöpelargonisi, kukkien väri ja lehtien tummuus ovat yhdessä tosi kauniit.
  Minun `Mårbacka Tulpan` on vasta nyt tehnyt punertavampia kukkia. Siihen ehkä vaikuttaa viilevät yöt ; )

  VastaaPoista
 4. Upea tuo 'Black Knight'! Voisikohan Lila viitata lehdistön violetahtavaan keskustaan? Puutarhamyymälöissä tosiaan harvemmin on nimilappuja kesäkukissa. Taimet tulevat myymälöihin isommilta puutarhoilta, eikä siellä laputeta kasveja. Ilmeisesti ajattelevat, ettei tavallista kuluttajaa kiinnosta niinkään minkä nimisiä pelargoneja parvekelaatikoihin tulee vaan että minkä värisiä kasveja sinne istutetaan.

  VastaaPoista
 5. Suloiset pelargoniat ja toinen toistaan kauniimmat.

  VastaaPoista
 6. Täällä toinen joka on hurahtanut pelargoneihin:)
  Ihania kuvia pelargoneista! Kassi ja huivi on tosi kauniita!

  VastaaPoista
 7. Kauniita ovat kaikki, mutta Ingrid on aivan ihastuttava. Kunpa olisikin jokin paikka, missä talvettaa pelaguut. Ajattelin kokeilla ensi talvena muutaman pelaguun talvettamista pojan vanhassa huoneessa, josta pudotan patterin lämpöä muita huoneita viileämmäksi. Muitakaan vaihtoehtoja ei ole.

  VastaaPoista
 8. Miten sitä on voinut ohittaa pelakuut aikaisemmin? Ihmettelen nyt, kun olen niihin täysin hurahtanut tänä kesänä :). Upeita ja hyvinvoivia ne ovat sinulla!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!