torstai 8. elokuuta 2013

Näkee, mutta ei kuule?

Sudenkorennot ovat varsinaisia ilmojen ässiä, sillä ne kuulemma onnistuvat saalistuksessaan yli yhdeksän kertaa kymmenestä. Korennot, joita itse kutsun härveleiksi, osaavat myös lentää takaperin, singahdella sinne tänne, kiitää lähes 50 kilsaa tunnissa ja katsoa taakseen päätään kääntämättä. Korennoilla on siis superhyvä näkökyky, mutta ne eivät haista eivätkä kuulekaan kovin hyvin. Näin luin jostain.

Sudenkorentojen tunnistaminen on todella vaikeaa! Tällä kertaa luovutin, sillä en korentowikin opastuksenkaan avulla kyennyt erottamaan erilaisia syyskorentoja toisistaan. Tytönkorennot saivat lajinimen, muut jäivät ilman. 

Veikkaan, että täällä silloin tällöin käy korentotietäjiä, joten valistakaa ihmeessä minua, jos satutte nuo syyskorennot tunnistamaan...

Hoikkatytönkorentopariskunta ( (Ischnura elegans)


 Hoikkatytönkorentonaaras


Syyskorentoja

16 kommenttia:

 1. Oletpa saanut hyviä kuvia korennoista!
  Meillä ne eivät pysähdy hetkeksikään, vaan singahtelevat koko ajan edestakaisin!
  Mulla olisi viimeisessä postauksessani kukkakärpäsiä, sinä varmaan tietäisit niille nimetkin ....;)
  Sun postaukset päivittyy edelleen aika pitkällä viiveellä ainakin mun sivupalkin luetteloon, vielä tällä hetkelläkin siellä näkyy sun edellinen postauksesi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tulla kurkkaamaan niitä sun kukkakärpäsiä...tunnistaminen on kyllä varsin aikaa vievää ja vaikeaa, mutta ilman muuta yritän parhaani. Joo, mä olen huomannut, että mun postaukset eivät päivity reaaliajassa. En vain ymmärrä, mistä se johtuu. Ei harmainta aavistustakaan. Ei ole merkitystä, ajastanko ne julkistumaan vai julkaisenko livenä, kaikki tulevat päivän myöhässä lukijoiden luetteloihin. Erittäin ärsyttävä vika! Laitoin sinne Cherin vinkkaamaan Blogger-forumiinkin kyselyä aiheesta, mutta ei siihen kukaan vastannut.

   Poista
 2. Voi hyvänen aika näitä kuvia! Mä huokalen täällä ihan hengästymiseen saakka :) just laskin ilmoille sun pörriäiskuvien innoittamana postauksen kukkakärpäsistä :D Meillä ei oikein koskaan näy sudenkorentoja, mutta täytyykin seuraavalla mökki reissulla käydä metsästämässä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sudenkorennot ovat kiehtovia otuksia! Niiden elämänkulkukin vedestä ilmaan on jo upea tarina. Käy vaan kurkkimassa mökillä, jos näitä pörräisi teilläkin!

   Poista
 3. Härvelit ovat kyllä mahtavia, mutta niin kiireisiä ettei niitä koskaan saa vangittua kameralle. Se harmittaa. Kuuluu vaan siipien surinaa, kun ne lentelevät ohi, joten olet onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden jäljessä pitää vähän kulkea, niillä on omat hengailumestansa, jossa ne lepäilevät, ottavat aurinkoenergiaa ja tähystelevät hyönteisiä.

   Poista
 4. Olet jälleen onnistunut kuvaamaan aivan mahtavasti- ja juuri noita vaikeasti kuvattavia "härveleitä"!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova vauhti näillä on, kun lentävät. En usko, että koskaan tällä harrastajakuvauskalustolla kykenen korennoista hyvää lentokuvaa ottamaan, sen verran hurjaa vauhtia kiitävät.

   Poista
 5. Vau, upeita kuvia!!! Minusta tänä kesänä on ollut tavattoman paljon sudenkorentoja. Muutama päivä sitten katselin, kun alapihan päällä suhaili useita korentoja yhdellä kertaa taitavasti toisiaan väistellen. Se oli kuin tanssia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin satuin mökkitiellä juuri viime viikonloppuna näkemään ison parven syyskorentoja lämmittelemässä ilta-auringossa. Onneksi ovat niin nopeita, etteivät jää auton alle!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!