maanantai 12. elokuuta 2013

Päivän vain

Hybrida-ryhmän tarhapäivänliljat ((Hemerocallis) ovat aloittaneet kukintansa mökillä. Tämä kaksikko, kermanvalkoinen Joan Senior ja lilanruskeanpunertava Summer Wine, vietti ensimmäisen kesänsä (2011) parvekkeellani ruukuissa. Nyt ne kukkivat mökin kukkapenkissä - kaunis kukinto kestää vain päivän, onneksi kukkavanassa on useampi nuppu.

 Hetken nautinto!

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Juu, kyllä näitä kelpaa mökkivisiiteillä ihastella.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tekisi mieli kaksiväristä päivänliljaa, jolla nielu on erivärinen kuin muu kukka. En nyt muista lajikkeen nimeä!

   Poista
 3. Ihania! Mulla päivänliljat kukkii tosi niukasti vain parilla kukkavarrella ja sitten pitääkin melkein olla istumassa siinä vieressä, että ehtii ihailemaan avautunutta kukkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika meillä. Tosin näissä lijoissa oli tänä vuonna ainakin toistaiseksi vain yksi kukkavarsi, tosin paljon nuppuja. Kyllä täytyy mökkivisiititkin yrittää ajoittaa niin, että ne onnistuisi kukassa näkemään :)

   Poista
 4. Voi kuinka harmillista että noin kaunis kukkii vain päivän :o Mutta tosiaan, onneksi kaikki kukat eivät avaudu saman päivän aikaan. Eikö se ole sääli että kukinto on lyhytaikainen, joutuu odottamaan seuraavaa kukintoaikaa sitten pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se sitten on päivänliljan viehätyksen salaisuus, ei siihen ainakaan ehdi turtua eli kukat huomaa takuuvarmasti :)

   Poista
 5. Aivan ihania kukkia, surullista niiden lyhyt kukinta..

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Auringossa ne oikein helottavat, varsinkin tuo Kesäviini.

   Poista
 7. Onneksi ehdit tallentaa tuollaiset ihanuudet kameralla. Pääset venyttämään hetken nautintoa vähän pidemmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten totta, että näihin kuviin voi aina palata ja niin usein sydäntalvella teenkin, että selaan mennen kesän kuvia lohdutukseksi.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!