maanantai 12. elokuuta 2013

Serenadi

Ilman blogilandiaa en varmaan vieläkään tietäisi, että tällaisia ihastuttavia loppukesän kukkijoita, kuten syysvuokko, on olemassa! Taisi olla Suvikummun Marjan puutarhasta, josta vuokon aikoinaan bongasin ja päätin, että tuollainen minunkin on mökille saatava.

Kesäisellä päiväretkellä Vuorelan puutarhasta hankittu ihanainen Serenade-tarhasyysvuokko (Anemone hybr.) kukkii nyt suloisin vaaleanpunaisin kukin. Se on valtava kukkakärpäsmagneetti, joten oli vaikeaa saada kukka kuvattua ilman kärpäsiä!Kukat ovat lakkaamatonta liikettä,
nopeaa liikettä,
värikästä elehdintää;
se on niiden suloa.
Rakkautta se on.

- D. H. Lawrence -

16 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä niin ihana! Blogimaailma on kaikkea kivaa pullollaan ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanuus ! Ihailin Ruissalossa joku vuosi valtavaa syysvuokkopuskaa, en meinannut siitä ohi päästä.

  VastaaPoista
 3. Ihana! Minulla oa kaksi erilaista syysvuokkoa, joissa en ainakaan vielä ole huomannut nuppuja, toivottavasti pian...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli nuput jo melko aikaisin heinäkuussa. Se nuppuvaihe kesti kyllä pitkään.

   Poista
 4. Kiva, sun Serenade kukkii!
  Syysvuokot kannattaa ehkä suojata ensimmäiseksi talveksi. Itse olen huomannut, että ensimmäinen talvi on syysvuokoille aina koettelemus, mutta sen jälkeen ne kyllä ovat pärjänneet ja levistyneet ihan kiitettävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin? Ja kiitos tuosta hyvästä vinkistä, en olisi tuota suojaamista osannut ajatellakaan, jos et olisi maininnut. Riittääkö havut vai pitääkö olla talvisuojaturvetta?

   Poista
  2. Uskoisin kyllä, että havut riittää hyvin. Ne eivät kerää kosteuttakaan, kuten talvisuojaturve saattaa tehdä, kun talvet ovat viimeaikoina olleet melkoisen vaihtelevaisia säätilaltaan. Siitä talvimärkyydestäkin nuo vuokot tykkäävät huonoa.

   Poista
  3. Pitää laittaa muistutus kalenteriin tuosta suojauksesta, muuten unohdan sen! Mutta nyt nautitaan ihanista vuokon kukista, viikonloppuna ne taas näen.

   Poista
 5. ihanan värinen!
  hurraa bogimaailma :)

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!