torstai 22. elokuuta 2013

Toistaiseksi ainoa

Kruunuvuokon (Anemone coronaria) kukka huokuu elinvoimaa ja väriä. Laitoin valitettavasti De Caen -vuokkojen mukulat liian myöhään maahan, joten kukintaa on saanut odottaa aina elokuun puoliväliin asti. Mukuloista nousi lehtivanojen lisäksi peräti kaksi kukkavanaa, toisen nuppu kuolla kupsahti omia aikojaan ja toisen varsi oli taittunut kananverkon alla ja katkennut. Onneksi näin sen ajoissa ja pelastin vuokon viime viikonloppuna maljakkoon, nyt se on kukkinut tämän viikon parvekkeellani. Toistaiseksi ainoa, mutta olen tyytyväinen yhteenkin, sillä se on kuitenkin ihka ensimmäinen itse kasvattamani kruunuvuokko.


5 kommenttia:

 1. Kruunuvuokko on niin kaunis. Pitääkin hankkia sen siemeniä ja yrittää kasvattaa itse.

  VastaaPoista
 2. Kruunuvuokko onkin kauniin sininen. Minäkin viime keväänä innostuin ja ostin jostain Prisman elineestä pussilllisen niitä mukuloita. Laiton oikein esikasvatukseen pikku ruukkuihin varmaan joskus huhtikuussa. Yksikään ei lähtenyt edes alkuun kasvamaan! Höh! Taisivat olla mukulat jotain vanhaa vuosikertaa.....
  Mutta aina ei voi onnistua, sinä sait sentään edes yhden kukan :

  VastaaPoista
 3. Olipa huonoa onnea kruunuvuokoillasi :( Ihanaa, että saat nauttia ainakin yhdestä kukasta. Löysin muistiinpanoistani merkinnän, että laitoin omat kruunuvuokkoni multaan 17.3. Ensimmäinen oli kukassa heinäkuun alussa. Yksi on kukassa vielä nytkin ja nuppuja on nousussa. Ehkä sinunkin vuokkosi ehtii kukkia vielä useammankin kukan, jos syksy on lämmin.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!