keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Neljäs

Joku teistä saattaa muistaa "bambikokoelmani", johon kuuluu peräti kolme figuuria. No, kokoelma kasvoi kesälomalla tehdyn kirppisvisiitin ansiosta yhdellä.

Tämä viimeisin bambi on alun perin lähtöisin Venäjältä/Neuvostoliitosta Verbilkyn posliinitehtaalta, joka myöhemmin on toiminut myös nimellä Dmitrov. Bambin pohjassa on tehtaan punainen leima, hirvenpää, ja sen vieressä iso B-kirjain (eli V) sekä kaksi numeroa 20 ja 8. En tiedä, mitä numerot merkitsevät. Figuurin valmistusvuosi on myös arvoitus. Ainakin bambi on vielä ehjä - mikä sinänsä on pieni ihme, koska siro, eteenpäin ojentuva jalka näyttää herkästi särkyvältä.


Työ vaikuttaa käsinmaalatulta, 
hauska yksityiskohta on siveltimenvedoista takalonkkaan muodostuva sydänkuvio :)

9 kommenttia:

 1. I-HA-NA!!! Olen niiiin kateellinen tästä Bambi-kokoelmastasi,jokainen esittelemäsi yksilö on ollut itse suloisuus! Mahtava löytö.
  Olisi joskus hauskaa nähdä kaikki Bambit samassa kuvassa.

  VastaaPoista
 2. Ihana; niin viattomalta näyttää hän, toisin kuin elävät esikuvansa siellä sinun kukkapenkeissäsi.....

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana pieni bambi. Todella söpö. Olen samaa mieltä, että olisi mukava nähdä kaikki bambit joskus samassa postauksessa. Jonkun muistan täällä aiemmin nähneenikin. Kiva keräyskohde sinulla.

  VastaaPoista
 4. Tosi suloisen ja herkän näköinen esine :)

  VastaaPoista
 5. Söpö bambi, ihmeellistä, että noinkin hauraat esineet säilyvät ehjinä maailman melskeessä. Minullakin on minimaalinen bambikokoelma, joka sai täydennystä tänä kesänä.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!