perjantai 13. syyskuuta 2013

Valittu väri

Jouko Rikkisen kirjassa Värien puutarha kerrotaan, että vaaleanpunaisen ympäristön on todettu vähentävän ruokahalua. Hmmm...ei ole tainnut toimia omalla kohdallani, vaikka eniten olen hankkinut mökille ja parvekkeelle juuri pinkkejä & vaaleanpunaisia kukkia :)

Mökillä kukkii loppukesästä tähkätädyke. Se on kokenut vähän hassun kohtalon: jouduin viime syksynä siirtämään tädykkeen paikkaa kukkapenkissä. Siirron yhteydessä täysin samaan kasvukohtaan on osunut sormustinkukan siemeniä, joista on tänä kesänä kasvanut valtava lehtipehko, jonka syövereihin tädyke on joutunut. Suurten lehtien välistä singahtavat kuitenkin esille pinkit tähkät!


Melko huisia pinkkiä sävyä löytyy Magnus-kaunopunahatusta. Mielestäni punahatut ovat todella kuvauksellisia ja väri niin karkki, etten osannut jättää näistä kolmesta kuvasta yhtään pois.
Hämähäkkikukan pinkki siftaa jo tummempaan liilaan, mutta sopii vielä tähän pinkkikategoriaan. Jotain hämähäkkimäistä noissa kukissa kyllä on. Tulee mieleen myös lukin tai hämähäkin pitkät koivet. Eikös sellainen otus olekin parkkeerannut itsensä punatähkään, joka kuvaushetkellä vasta kypsyttelee pinkkejä kukintojaan?

16 kommenttia:

 1. Kivan värinen tuo tädyke. Mulla on yksi virginiantädyke, joka myös kukkii nyt. Hassua ostaa vain yksi kasvi, mutta pelastin sen ainokaisen kappaleen viime syksyn kasvialesta. Syyskuun kukkijana tuo punahattu on varmasti yksi kauneimmista. Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostan usein vain yhden taimen yhtä lajia, koska mökin kukkapenkissä ei ole kovin paljoa tilaa.

   Poista
 2. Tulin ihastelemaan kuviasi, mutta jäinkin koukkuun banneriisi kun kone jäi jumiin. Tosi kaunis banneri muuten ;)
  Ja ihmeellinen hämähäkkikukka, en ole ennen nähnytkään, hyvin ihastuttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ui, miten se nyt banneriin jumittui. Toivottavasti ongelma ei toistu. Ilmoittele, jos samaa vikaa esiintyy jatkossakin. Hämähäkkikukka on todella aika jännä, taitaa olla esikasvatuslistalla ensi keväänäkin.

   Poista
 3. Kauniita kuvia. Ihanat värisävyt, oikein hehkuvat.

  VastaaPoista
 4. En ole tiennytkään, että vaaleanpunaisen värin pitäisi noin vaikuttaa. Ehkä pitää lisätä ko. väriä kodissa, että saisi toivotun tuloksen.

  Aivan ihania kukkakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en ollut minäkään tietoinen tuosta vaikutuksesta. Mutta ei se kyllä ole tepsinyt. Ehkä pitäisi maalata kaikki seinät, jotta jotain vaikutusta tulisi :)

   Poista
 5. Oijoi, minun pitää sitten varmaan maalata koko koti vaaleanpunaiseksi, jos sillä saisi edes muutaman kilon tiputettua =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kai sitä on pakko itsekin kohta suunnata maalikauppaan :)

   Poista
 6. Upeat värit!

  Muistan televisioista nähneeni sisustusohjelman, jossa suurin osa kodista laitettiin vaaleanpunaiseksi. itse talon rouva piti, mutta aviomiehen ilme oli hieman hämmentynyt.

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtavia kuvia! Vaaleanpunainen on hieno kukissa ja pieninä annoksina ehkä sisustuksessakin. Mutta koko huone esimerkiksi - ei kiitos, vaikka kuinka vähentäisi ruokahalua.

  VastaaPoista
 8. Ei VOI vaikuttaa vaaleanpunainen :D
  Minä jos kuka ole elää todiste, Lillan asukki...

  Mutta edelliseen postaukseen viitaten, tänä kesänä ei ole montaakaan perhosta näkynyt!!viime kesänä niitä ol joka paikassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että Lilla pitää kilot kurissa sillä tavalla, että olet koko ajan niin vauhdissa, että et ehdi paljon ruokapöydän ääressä istua :)

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!