tiistai 29. lokakuuta 2013

Pitkäkielinen lintu

Naaraskäpytikka vierailee jo ahkerasti mökin lintulaudoilla. Tikkatyttelille kelpaa sekä muovinen että teräksinen pömpeli, näköjään molemmista se onnistuu käyräkynsillään ottamaan tukevan otteen. Olisi aika huikeaa joskus nähdä, miten pitkä kieli tikalla onkaan, se kuulemma on ohut ja hyvin pitkä, kiertyy lepotilassa pääkallon ympäri?!? Mökkimaisemissa on nyt niin paljon tikkoja, että pesäkolojakin löytyy lähitienoon puista, kurkkaa vaikka tuota kuvaa tikkakuvien joukossa: kerrostalomalli pyöreine oviaukkoineen ikivanhassa tammessa.
Ps. Kiitos arvontaan osallistuneille! Arvon voittajan lähipäivinä...
12 kommenttia:

 1. Aika notkeasti taituroi pyrstönsä kanssa. Eipä taida monella muulla linnulla taipua noin.

  VastaaPoista
 2. Oi kun sait lähikuvia , pitkä kielikö ..en tiennytkään.

  VastaaPoista
 3. Hienot kuvat! Tikat ovat olleet tänä syksynä kovasti liikeellä, itsekin olen bongannut niitä.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat tikoista. Edellisessä kodissa tikat vierailivat yhdessä puussa jossa oli hyvä paikka kävylle, siihen alas kertyi iso kasa "nokittuja" käpyjä. tykkään linnuista ja harmittaa, kun en oikein voi tuohon rivarinpihaan laittaa lintulautaa.siellä kun on niin paljon harakoita ja variksia, niin luultavasti ruokkisin niitä enemmän kuin pikkulintuja. :(

  VastaaPoista
 5. Meilläkin vierilee tikka lintulaudalla...:)

  VastaaPoista
 6. Mainiot tikkakuvat ! Meilläkin liikkunut tikkoja, hauska veijari. Naputtaa muuten äkkiä reiän, katselin kun hakkasi mäntyä parista kohtaa, ja kyllä jäi kolot. Ehkä vielä näemme sinulta sen kielikuvankin ! ;)

  VastaaPoista
 7. Hmmm....mitähän siellä tikan pään sisällä muuta on kuin se kieli?
  Meillä on tänä vuonna ollut oikein käpytikkainvaasio, keksivät sitten joukolla kaikenlaisia jäyniä. Keväällä yksi oli aamuisin rummuttamassa tintin pöntön metallista aukonsuojusta, oli varmaan tintillä joka-aamuinen päänsärky moisesta metelistä.
  Tinttien talipötkylät ne syövät alta aikayksikön ja eilen yksi oli nakuttelemassa meidän terassin tolppaa, milloinkahan romahtaa terassi....

  VastaaPoista
 8. You have make beautiful photos!
  Greetings, RW & SK

  VastaaPoista
 9. Ah, mitä kuvia. Tykkään kovasti luontokuvista, mutta usein ne ovat vähintään puoliammattilaisten ottamia, metrin pitkillä objektiiveilla napsittuja ja viikon kuvauskopissa syötin äärellä istumisen tulosta. Tällaiset todelliset tilanteet, hetkeen tarttumiset, eläinten hienovaraiset tarkkailut tuottavat lämpimimpiä kuvia. Sinä olet taitava siinä.

  VastaaPoista
 10. Tikkoja naputtelee puita tässä meidänkin kulmilla ahkerasti. Tykkään kovasti tikasta, jotenkin se on kovin sympaattinen lintu. Yhdyn tuossa ylempänä oleviin Geraniumin sanoihin. Sekä yleisesti että myös siihen, että olet tosi taitava kuvaamaan, nimenomaan osaat tarttua hetkeen.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!