lauantai 19. lokakuuta 2013

Talvipalttoo

Voi jestas, kylläpä puhalsi ulkona hyinen viima. Pitää kohta kaivaa kaapin kätköistä talvitakki esille. Ruostesiiven toukalla karvainen talvipalttoo löytyy omasta takaa. Sen turvin on hyvä talvehtia.


Näitä karvaisia matkaajia on näkynyt syksyn aikana mökkitiellä lukuisia, osa on selkeästi punaruskeita, toiset tummanruskeita, lähes mustia. Liekö kaikki ruostesiipiä?21 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Näitä on todella hauska tutkia lähietäisyydeltä.

   Poista
 2. Upeita kuvia. Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos pidit kuvista. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 3. tuommonen luonnollinen turkis ois kyllä aika lämmin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, meidän omat karvat on niin vähäiset, ettei ne paljon lämmitä, paitsi ehkä päässä.

   Poista
 4. Ihmettelenpähän vaan, että miten sinä aina löydätkin kaikkea tällaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä kaikkea näkee, kun jaksaa kärsivällisesti ihmetellä :)

   Poista
 5. Lapsena noita sanottiin karvamadoiksi. Kuvittelenko vain, vai näkikö niitä lapsuudessa enemmän? Ehkä syynä oli se, että maahan oli lapsen mitassa lyhyempi matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole näistä lapsuudesta muistikuvia. En tainnut silloin olla niin kiinnostunut ötököistä kuin nyt. Muistan, että leppäkerttu puri minua jalkaan, kimalainen pisti otsaan ja varvasväliin ja hämähäkki kiipesi jalkaa pitkin...taisin lähinnä kiljua "kauhusta" öttiäisten edessä :) Nyt on asiat toisin eivätkä hämiksetkään hätkäytä. Tosin en niitä vieläkään itse mielelläni kädessä pitele.

   Poista
 6. Ihanaa, kun täällä sun blogissa oppii tai uudelleen joutuu käyttämään noita muistilokeroitaan, tuo biologia kun alkaa kans unohtumaan...;D

  Kuvasi ovat aina kauniita ja selkeitä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marikki. Tykkään itse oppia uusia asioita tai virkistää vanhoja, opittuja juttuja. Kiva, jos samalla saan ilahduttaa muitakin.

   Poista
 7. Ahaa, tuollaisia nähnytkin muutamia.. hienot kuvat

  VastaaPoista
 8. oi karvamato! ♥ petyin yksi päivä, kun sain kuulla että noista voi saada jotain reaktioita jos ottaa käteen 8< ihme että on vähän tällainen vitipää, kun lapsena noit löysi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä tuollaista kuulit? Mitä ihmeen reaktioita niistä voi saada? Myrkytetyt turkit? Onkohan se joku niiden suojautumiskeino, jos vaikka meinaavat linnun suuhun joutua...lykkäävätkin ilmoille jotain kirvelevää ainetta? Niin paljon en ole näihin toukkiin perehtynyt, että tähän oikeaa vastausta tietäisin.

   Poista
 9. Karvamatoja todellakin näki lapsena tosi usein, en muista vuosiin nähneeni näitä! Ja luulen että niitä on oikeasti vähemmän, sillä lapsetkaan eivät ole näistä raportoineet!

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!