keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Erilaisia kokemuksia

Vuoden alussa puutarhamyymälästä ostettu 10 kappaleen tulppaaninippu (kotimainen) kesti maljakossa nättinä kolmisen päivää, jonka jälkeen kukat muumioituivat eivätkä koskaan avautuneet, vaan pysyivät suppuisina. Nippu maksoi 5,90 e.

Vuoden toinen, marketista synttäritarjouksena ostettu 20 kappaleen tulppaanikimppu (hollantilainen) on nyt kestänyt nättinä jo viisi päivää, kukat ovat avautuneet. Tuo kimppu maksoi 7,90 e. Mihin hintaan teillä päin tulppaaneja myydään?

Ranskalaista tulppaania havittelin, mutta yksi kukka maksoi 11 euroa paikallisessa puutarhamyymälässä, kukka jäi sinne myymälän kylmäkaappia kaunistamaan.

Yleensä ostan yksivärisiä tulppaanikimppuja, mutta nyt olin niin värin tarpeessa, että tuossa tarjouskimpussa olleet keltaisetkaan eivät häirinneet :) Kuvasin tulput teidänkin iloksenne!

23 kommenttia:

 1. Meillä oli paikallisessa K-Supermarketissa tommonen samanlainen 20 nippu jossain supertarjouksessa maanantaina 3,99€. Prismalla tais olla 10 kpl/4,25, jos en väärin kattonu. Olin menossa ostaan tulppaaneja mutta ostinkin ruusuja kun halvalla sai :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan oli kyllä todellinen supertarjous, jos neljällä eurolla sai 20 kpl.

   Poista
 2. Täälläkin päin hinnat ovat tosi vaihtelevia ja laadut myös! Sinun kimppusi on upean värinen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimppu kesti hyvänä kuusi päivää, olisi varmasti kestänyt pidempäänkin, jos olisin saanut sen yöksi viileään, mutta jääkaapiin ei nyt mahtunut :)

   Poista
 3. Voi kiitos, tarvitsinkin piristystä tähän päivään, eipä ole tullut ostettua vielä mutta kyllä piankin . Kauniita ne ovat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kukat osaavat yleensä piristää arjen murheissa!

   Poista
 4. Mulla on kokoajan kimppu tulppaaneja kotona. Usein ne eivät kestä viikkoa, mutta joka perjantai ostan uuden kimpun. Halpa hinta niiden kauneudesta. Samanhintaisia kimppuja olen minäkin ostanut. Taisin ostaa K-kaupasta viimeksi tuon saman kimpputarjouksen ja nämä ovat vielä ihan hyvännäköisiä vaikka tosiaan perjantaista asti ovat tuossa ilostuttaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en raaski ihan joka viikko ostaa, kun rahareikiä on sen verran, mutta silloin tällöin kyllä kimpun kotiin kiikutan.

   Poista
 5. K-kauppa myi 20 kpl alle kuuden euron....juhlavuoden kunniaksi...:)
  Olen huomannut, että kotimaiset eivä kestä, mutta kun olen ostanut Afrikasta tuotuja reilunkaupan ruusuja ovat kestäneet hyvinä todella pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkoneilikat ovat myös superkestäviä, taidan kallistua sellaisen kimpun puoleen seuraavaksi.

   Poista
 6. meillä prisma myy kympillä kolme nippua, mutta en juuri niitä ostele. Ovat olleet ilman vettä ja kuivuvat pystyyn kotiin tuotua parissa päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en osta sellaisia "kuivakimppuja", vedessä pitää olla.

   Poista
 7. Katselin sunnuntaina K-marketissa tuota samaa 20 kpl:n tarjousnippua, olivat niin aukinaisia jo, etten kuitenkaan ostanut.
  Se mun edellinen puutarhamyymälän kukkakaupasta ostettu vaaleanpunainen kimppu kesti runsaan viikon, kukat aukesivat kauniisti, terälehdet eivät varisseet, väri vaan haalistui vanhemmiten. Heitin pois, kun ostin uuden, vaaleankeltaisen, tilalle. Siellä kukkakaupassa nämä 10 kpl:n niput kerrattuja tulppaaneja maksavat 7:90 ja yksinkertaiset 5:90. 20 kpl nippu sekavärisiä, jossa on kerrattuja ja yksinkertaisia, maksaa jotain 11 e.
  Täällä prismassa 10 kpl nippu taitaa maksaa jo alle 4e.(niillä vaan on se muumioitumistaipumus..)
  Aikas paha hinta sillä ransakalaisella.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole täällä missään vielä nähnyt noita kerrottuja myynnissä...Se ranskalainen oli ihastuttava, mutta 11 eurolla saa jo parin päivän lounaat, joten kukka jäi nyt tosiaan ostamatta.

   Poista
 8. Pirteä kimppu. :) Itse en ole vielä tulppaaneja ostanut, katsellut olen kyllä monesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saahan niistä hetkellistä iloa kaupassakin, kun siellä ihailee :)

   Poista
 9. Meidän K-marketissa maksoi piirun verran alle 7euroa, kukkakaupassa 12e. Ostan leikkokukkia aika harvoin ja aina kukkakaupasta, sillä sieltä saa tosi hyvää palvelua. Toivon, että kauppa ei häviä vaikka väkiluku on tosi pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lähimarketissa on erillinen kukkaosasto, josta voi ostaa myös sidottuja kimppuja. Joskus sieltä löytää mukavia "erikoisuuksia", kuten magnolian oksia.

   Poista
 10. Markettiruusuja ja -tulppaaneja tulee ostettua silloin tällöin. Maanantaisin harvemmin, sillä silloin ne tuppaavat olemaan viikonlopun jäänteitä ja nuupahtavat jo seuraavana päivänä. Kylään mennessä käyn yleensä kukkakaupassa, koska siellä saa valita kukat ja myyjä tekee kauniita kimppuja. Useimmiten tulppaanitkin ovat isompia ja kestävämpiä kuin markettikukat. Toisaalta on kiva, että marketeissakin on kukkia tarjolla. Tulee ehkä useammin ostettua. Se kääntöpuoli lienee sitten, että kukkakaupat menettävät asiakkaitaan ja kuolevat pois. Eikä marketeissa niitä kukkia kukaan ehdi kunnolla hoitamaan. Jos olivatkin hyviä kauppaan tullessaan, laatu huononee veden ja ja muun hoidon puutteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ostan kukkia, yleensä ostan ne perjantaina, että saan rauhassa viikonlopun ihailla niitä. Työpäivinä kukat nököttävät yksin kotona...

   Poista
 11. Piti tulla kertomaan että vieläkin käytän ahkerana joskus vuonna nakki Sun arvonnasta voittamani siivousliinaa. Musta tuntuu tosiaan että se vaan paranee käytössä!
  Ihan paras!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, olipa kiva kuulla! Todella hienoa, että tulit kertomaan...sai oikein suupielet ylös, kuten teet blogikirjoituksillasikin :)
   Kiitos, Maanvaiva!

   Poista
  2. Citymarketista ostin tarjouksesta kaksi seitsemän tulppaanin kimppua yhteishintaan 5€ ja kestivät sellaisen 6 päivää. Prismasta en viitsi enään ostaa kun eivät ikinä kestä kuin sen kaksi tai kolme päivää.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!