sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Mieluisia

Kyllä se pukki tiesi, mitä tämä nainen harrastaa, kun osasi tuoda pukinkontissa lahjakortin puutarhamyymälään, puutarha-aiheisen kirjan ja Victorinox-puutarhaveitsen. Itse asiassa veitsi pääsi jo hyötykäyttöön, kun katkoin sillä uudet imupinnat tämän vuoden ensimmäisiin leikkotulppaaneihin.


Puutarhakirja taasen on suunnattu juuri tähän "tylsempään" vuodenaikaan eli on nimeltään Puutarhurin syksy ja talvi. Kyseessä on Leena Luodon, Tiina Klemettilän ja Heikki Luodon yhteinen teos, joka on valmistunut vasta tänä vuonna. Kierrätysideoita ei ole unohdettu tässäkään opuksessa, hyvä niin!


Olen ilmeisesti ollut toooooosi kiltti, kun sain jouluna myös kirjan lähikuvauksesta. Sitä opusta voisinkin esitellä joku kerta, se on englanninkielinen ja vaikuttaa ensiselaamisen jälkeen erittäin mielenkiintoiselta.

24 kommenttia:

 1. Oi, kylläpä teillä on ollut ymmärtäväinen pukki. Hyvä lahja!!!

  VastaaPoista
 2. Tontut on ollut tarkkana, kun pukki osasi tuoda noin mieluisia lahjoja...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siksi ei ole ollenkaan hölmöä jutella itse tontuille :)

   Poista
 3. Kivat lahjat. Kyllä pukki tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sillä puutarhamyymälän lahjakortilla saan hankittua taimia, jotka ilostuttavat myös muita kasvaessaan mökillä :)

   Poista
 4. Ihania ja käytännöllisiä lahjoja. Minusta sinä olet lähikuvauksen mestari ilman kirjan tuomaa tietoakin, mutta eihän oppi ojaan kaada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minä olen vasta viime kesänä alkanut kunnolla tutustua tuohon lähikuvaukseen, joten kyllä on pitkä opin tie edessä...

   Poista
 5. Täytyy olla Cherin kanssa samaa mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan, Cheri ja Tiina, mutta kyllä minä oppia kaipaan niin moneen asiaan tuossa lähikuvauksessa, joten opus tuli tarpeeseen :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Se oli oikein virkistävä löytö, tuo tulppaanikimppu. Itsehillintä petti ja oli pakko ostaa kimppu kotiin!

   Poista
 7. Kivoja lahjoja sait. Mulla on kans tuollainen veitsi ja vaikka sillä on tietty säilytyspaikka niin jostain syystä se on aina kadoksissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ennestään sellaiset käyrät veitset Fiskarsilta ja Lord Nelsonilta, molemmat jo tylstyneetkin (en ole kovin hyvä siinä terottamishommassa, vinkkejä kaivataan!), kun ovat olleet kovassa käytössä. Mulla on niille istutuspöydän sivussa kori, jossa pidän, niin löydän ne kätevästi aina samasta paikasta :)

   Poista
 8. Täytyykin tutustua tuohon kirjaan!!! Hienot lahjat oletkin saanut- noista on varmasti iloa moneksi toviksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjojen pariin on aina kiva palata uudestaan, varsinkin puutarhakirjojen!

   Poista
 9. En vielä raaskinnut ostaa tulppaaneja, vaikka mieli teki. Meillä on niin paljon vielä joulukukkia, että pitää vielä odottaa. Tuo lähikuvauksen opas kiinnostaisi kovasti minuakin. Olen huomannut, että jokainen kamera on omanlaisensa olio. Auttaisi varmaan huomattavasti, jos ymmärtäisi edes vähän paremmin, että mitä itseasiassa tavoittelee ja miten se on mahdollista. :)

  Meillä on ikuvanha wannabee-digijärkkäri. Toivottoman hidas, mutta ihan täydellisen hyvä lähikuvaukseen, jos kohde on paikoillaan. Uusi mikrojärkkäri on taas on ihan erilainen, mutta hyvä sekin. (ero kuulemma johtuu objektiiveistä sanoo Insinööri)
  Olen aina ihastellut sinun lähikuviasi jo nyt, miten vielä voit muka parantaa niistä? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että joka kamerassa tuntuu olevan omat koukeronsa. Saamani lähikuvausopas on melko tuorelta, vuodelta 2012. Innolla kahlailen sitä läpi. Katsotaan, tarttuuko mitään oppeja käytönnön toteutukseen asti :) Ja voi kiitos, olen täysi noviisi tässä lähikuvausjutussa, siinäpä on vielä paljon opeteltavaa moneksi, moneksi vuodeksi. Ja sehän tässä harrastuksessa kiehtovaa onkin, eikö totta?

   Poista
 10. Pukki on tuonut sinulle tosi kivoja lahjoja. Tähän aikaan vuodesta onkin ilo lukea puutarhurin syksystä ja talvesta, ihan syksyisen oloistahan nyt on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Exotic Gardenin siemenluettelo jo tulla tupsahti postiluukusta viime viikolla, kohta saa laittaa ekat siemenet multiin. Jättiverbenaa koitan jälleen, onnistui ihan kivasti viime vuonna, kun sain neljä taimea ja niistähän kasvoi ihan valtavat puskat, enemmille ei olisi löytynyt tilaakaan! Pitäisi jostain sitä kylvömultaa löytää...

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!