maanantai 10. maaliskuuta 2014

30 grammaa päivässä

Luin jostain, että sinitiainen, kuten muutkin pikkulinnut, syö päivän aikana 2–3 kertaa oman painonsa verran ruokaa, että se selviää yön yli. Sinitiainen painaa kymmenisen grammaa, joten 30 grammaa pitäisi naputella talviruokintapaikalla joka päivä. Meillä mökillä sinitiaisia on ollut tänä talvena jopa enemmän kuin viime talvena.
Ps. Lisääntyneen roskapostin vuoksi olen toistaiseksi ottanut pois päältä sen mahdollisuuden, että myös anonyymit voivat kommentoida. Päädyin tähän ratkaisuun, koska en jaksa jatkuvasti poistaa noita roskapostiin päätyneitä spämmejä. Ne ovat kaikki anonyymeilta (mitä lie robottejan niiden takana onkaan). Voit silti kommentoida jatkossakin anonyymisti, jos olet rekisteröitynyt käyttäjä tai sinulla on OpenID. Cheriltä saamani tiedon mukaan Facebook-tiliä ei voi käyttää OpenID:nä, mutta Googlen gmail-tiliä tms. kyllä. OpenID:n voi hankkia itselleen esimerkiksi openid.net -sivustolta. Poistan tämän tilapäisen asetuksen, kunhan tuo vuoden alusta jatkunut roskapostitykitys laantuu.

24 kommenttia:

 1. Upeat kuvat, hauskasti tuon kaverin tulo näkyy keskimmäisessä :)
  Mulla alkaa spämmitys vähetä, moneen päivään ei ole tullut yhtään, mutta eipä nuo haitanneet ole niin kauan kun ovat pysyneet siellä roskaposteissa - yksi taisi joskus selvitä postaukseen, mutta ei se siellä kauan saanut vanhentua sekään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua potuttaa se spämmi sen verran, että päädyin nyt tuohon ratkaisuun toistaiseksi.

   Poista
 2. Uskomattoman upeita kuvia!!!
  Minun piti myös muuttaa asetuksia juuri lisääntyneen roskaposti vuoksi - ikävää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset on niin kummallisia, miksi pitää aina kaikesta vääntää jotain ilkivaltaa tai yrittää hyötyä toisista jollain rikollisella tavalla...roskaposti sucks!

   Poista
 3. Aivan ihania lähikuvia sinulla, ei todellakaan helppoa napsaista tuollaisia :). Onko sinulla makrokamera käytössä? Ihana tuo siipien läpsäisy tuossa ylemmässä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankin itselleni vuoden vaihteessa uuden telezoomin, nyt se oli ekaa kertaa käytössä. On niin painava putki, että pitää kyllä hankkia ainakin kameraan tukeva monopod. Voi olla, että itse putkikin kaipaa oman jalustan, meikäläisen käsi kun ei ole vielä parantunut, joten tenniskyynärpää tykkää kyttyrää painavasta kuvauskalustosta.

   Poista
 4. Onneksi ihminen ei syö samalla tavalla... Se olisi jo kaikinpuolin katastrofi.
  Mahtavia kuvia. Taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, siinä olet oikeassa, en viitsi edes ajatella, minkälaisen vuoren ruokaa sitä pitäisikin samalla mentaliteetilla lappaa sisuksiinsa :)

   Poista
 5. Todella loistavat kuvat, melkoinen työ siis tiaisilla tuon päivittäisen ravinnon saannin kanssa, varsinkin talven muutaman hämärän tunnin aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Siksipä ei ole mikään ihme, että pikkulinnut tuntuvat talvella käyttävän joka valveillaolohetken ruuan hankintaan.

   Poista
 6. Hienot kuvat sinipipoista:)

  Minäkin jouduin poistamaan nimettömiltä kommentointimahdollisuuden roskapostin vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä sinitiaiset on jotkut tosi pieniä piiperoisia, herttaisia, vaikka omaavatkin aika rajun luonteen. Pistävät kyllä kampoihin isommillekin linnuille.

   Poista
 7. Johan pulleaa väkeä! Mullakin oli lintujen ruokinta ekaa kertaa tänä talvena. Omituista miten yhtenä päivänä voi kaikki syötävä hävitä kuin tuhka tuuleen jos sopiva poppoo tulee kylään. Linnuista on ollut kyllä tosi paljon iloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Kati! Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa, muuallakin kuin lehden palstalla. Lintuja on kiva seurata, harmi, että työpäivinä ei ole mökillä mahdollista olla, mutta viikonloppuisin niitä joskus ennättää talvellakin ihastella.

   Poista
 8. Varsinainen taideteos tuo keskimmäinen kuva, vaikka upeiat ovat kyllä muutkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä hauska efekti toisesta linnusta, näyttää vähän suojelusenkeliltä :)

   Poista
 9. Hienoja kuvia. Meilläkon on ollut paljon sinitiaisia, mutta muita lintuja onkin sitten ollut kummallisen vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talitiaisia tuntuu mökillä myös olevan paljon, alkutalvesta näkyi kuusitiaisia, mutta ei enää. Samoin närhet kävivät, mutta eivät enää. Ehkä pöntön vaihto toisen malliseen esti närhien ruokailuyritykset. Käpytikka on visiteerannut pähkinäaterialla useasti ja säännöllisesti, joitakin töyhtötiaisiakin on näkynyt. Siinäpä se kirjo meillä.

   Poista
 10. Hienot kuvat! pidän varsinkin tuosta, jossa lintu katsoo suoraan kameraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meillä oli katsekontakti puolen sekunnin verran, jos sitäkään :)

   Poista
 11. Aivan ihanat kuvat, minunkin pitää vaihtaa asetuksia, anonym roskapostia tulee hurjasti nyt. ei sitä jaksa sen kanssa tosiaankaan

  VastaaPoista
 12. Voi miten upeat kuvat!
  Mulla on ollut sama ongelma sen roskapostin kanssa, jouduin laittamaan uudelleen sen ´robotinesto` asetuksen päälle.

  VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!