maanantai 31. maaliskuuta 2014

Hepatica nobilis

Viime perjantain lomapäivän TOP 3 kevätbongaukset:
ekat leskenlehdet, sinivuokot ja peipot! 
Viime vuonna näin ensimmäisten sinivuokkojen kukkivan
mökkimaisemissa vasta 21.4.
Nyt näitä ihanuuksia näkyi kurkottelevan
kohti aurinkoa isot mättäät, ja lisää nuppuja oli tulossa paljon!

Hepatica nobilis

16 kommenttia:

 1. Ihanat kevätbongaukset! Se on kevät nyt!
  Paitsi en olllut äsken uskoa silmiäni kun katsoin ikkunasta ulos; meillä on maa valkoisena! Mittari näkyy olevan nollassa, eiköhän tuo valkoisuus häviä puoleenpivään mennessä!
  Oikein ihanaa alkavaa huhtikuuta ja uusia bongauksia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja! Onneksi on jo huhtikuu huomenna, ja pitkä, ihana kevät edessä! Kohta päästään bongailemaan ötököitä ja ottamaan yhtä hienoja kuvia kuin Ruotsintuliaisina ostetussa makrokirjassa :)

   Poista
 2. kevään kaunis ilahduttaja:)

  Kysyit kurkikuvista. Ne on otettu ihan automaattiasetuksilla, auringon valo osui lintuihin, joten valaistus oli ihantellinen. Objektiivi oli 250 mm (18 -250 mm Sonyn linssi) Telellä saisi huomattavasti paremmin, mutta objektiivi on hyvä yleiskäyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, että viitsi vastata. En kyllä tiedä, mistä löytäisin edes sellaisen päivystyspaikan, jonka yli kurjet lentäisivät, mutta onhan se hyvä tietää kaiken varalta :)

   Poista
 3. Vitsit, todelliset keväänmerkit siellä.

  VastaaPoista
 4. Uskomatonta, että sinivuokot jo kukkivat! Täällä ei tosin vielä näy niistä alkujakaan, mutta mukava katsella pidemmälle edistynyttä kevättä muiden blogeissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika huikeaa! Lämmin jakso tuossa välissä taisi vauhdittaa sinivuokkojakin, ja päälle satanut lumi hidasti vain vähäsen aurinkoisimmilla paikoilla.

   Poista
 5. Ensimmäiset sinivuokot ovat aina sykähdyttävä kokemus. Niissä on erilaista lumoa kuin kesän kukkarunsaudessa. Peippoja on myös kuulunut täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tosiaan ilahduttavat kovasti! Mökkimaisemissa on yksi takuuvarma paikka, jossa tiedän ensimmäisten joka vuosi löytyvän kukkivana. Mökkitontilla sinivuokot vielä uinuvat metsävarjoisessa kasvupaikassaan ja kukkivat vasta myöhemmin.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos. Pidin siitä jotenkin itsekin, vaikka se on pääosin epätarkkakin. Tunnelman vuoksi varmaan tykästyin.

   Poista
 7. Voi että, ennen oli hienoa jos tuli äitienpäiväksi sinivuokot. Nyt kukkivat jo. Meillä eivät kuki vielä, joten vielä on toivoa saada äitienpäiväkukat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsena keräsin äidille äitienpäiväksi valkovuokkoja!

   Poista
 8. On se vaan niin kaunis. Siis kuva ja kuvauksen kohde!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän oli kuvaaja näköjään talviterässä, ei meinannut fysiikka pelittää maan tasalla katajapuskien seassa kykkiessä :) Vanha jalkavaiva nimittäin palasi epätasaisessa maastossa, mutta mitäpä sitä ei tekisi kevätkuvan eteen.

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!