lauantai 5. huhtikuuta 2014

Garden party

Oma piha -messuille oli tänä vuonna pystytetty alue nimeltään Garden Party. Ehkä se kuulostaa englanniksi jännemmältä kuin suomeksi: puutarhajuhlat? No, eniten yleiskoristelualueesta jäivät mieleen lukuisat lavakaulukset, joihin oli laitettu tukuittain narsisseja ja tulppaaneja sekä lykätty sipuleiden päälle kuoriketta. Turun Piha & Puutarha -messujen yleiskoristelualue vei kyllä vertailussa tällä kertaa voiton monipuolisemmalla kasvistollaan. Siis ihan vaan minun mielestäni :)Helsingissäkin oli toki vaadittu useita työtunteja alueen toteuttamiseksi.
Esillä pitäisi olla 28 000 kukkasipulia, 70 koivua sekä yli 100 erilaista pikkuhavua.Kierrätysteemaa oli haettu myös Helsingin puutarhamessuille.
World Design Capital -paviljongin rakennusmateriaaleista oli rakennettu
Green Shade -levähdyskatos ja risuilla verhoiltu pergola.


Uima-altaaseen pääsi uimaankin, jos tilasi saunavuoron.
Avauspäivänä en nähnyt ketään polskimassa kaikkien katseen alla.
Kuvataiteilija Juha Pykäläisen toteuttama, viiden metrin korkeuteen noussut
puinen hirvitorni Helge Hirvinen hallitsi Garden Party -aluetta.
Pykäläinen asuu ja työskentelee Ahvenanmaalla.


Tanja Niemisen ja Tiina Holmbergin suunnittelemaa Garden Partya mainostettiin messujen nettisivuilla toiminnalliseksi alueeksi. Ilmeisesti satuin sinne juuri sillä hetkellä, kun mitään taimikauppaa ja ohjelmaluentoa erikoisempaa toimintaa ei ollut käynnissä. Alueella sijaitsi kiva juttu, sosiaalinen taimitori, jonka kasvit on tuotettu vankilapuutarhoissa sekä kehitysvammaisten Lyhty-yhdistyksessä. Lisäksi alueella oli koulupuutarha lavatarhoineen, hiekkaranta vesialtaan kera, aistipolku, ohjelmapiste ja yrttityöpajoja. Tarjolla oli myös grillausvinkkejä ja opastusta mehiläistarhaukseen.


Sunnuntaina katsastetaan messuilla esillä
olleet neljä malliparveketta/-pihaa.
Tule kurkkaamaan huomennakin!

20 kommenttia:

 1. Mietin Helsingin messuille menoa, mutta taitaa tänäkin vuonna jäädä. Kiva kuitenkin nähdä tunnelmia täältä blogistasi. Kiitos sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariksi päiväksi kuvia vielä riittää, joten tervetuloa katsastamaan loputkin näkymät. Kiva tietää, että joku näitä kuvia itseni lisäksi katselee!

   Poista
 2. Olin eilen Helsingin messuilla, ja totta, minustakin Turun messuilla näytti olevan paljon näyttävämpi yleisalue. Toki tulppaanit olivat upeita runsaudessaan, monta kuvaa tuli niistä otettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla oli kivoja tulppaanikuvia! Olin avajaispäivänä ja tulppaanit olivat silloin vielä kovin nuppuisia, joten väriloistoakaan ei ollut havaittavissa samassa määrin kuin sinun kuvissasi. Nuput näköjään aukeavat messuhalleissa vuorokaudessa.

   Poista
 3. Kuormalavat ja lavankaulukset antavat neutraalin taustan kukkaloistolle. Minua ilahduttaa kierrätysksen näkyminen myös messuilla. Aina ei tarvitse ostaa uutta ja saa silti kivannnäköistä itse tuunaamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin ratkaisu vaikutti "liian helpolta" ja yksioikoiselta. Mutta kierrätystä kannatan itsekin, se on ehdottoman hieno juttu ja vielä hienompaa, jos joku oikeasti tekee kierrätystekoja eikä vain puhu niistä :) Minusta messuilla oli kiva, että Trash Design oli kierrättynyt WDC-paviljongin messurakenteisiin.

   Poista
 4. Tuossa lavakaulukset kuormalavojen päällä -meiningissä tuntuu vain mietittäneen, miten kamat saadaan helpoiten sisälle ja sitten ulos :P Aika paljon on näemmä käytetty taas noita jo niin nähtyjä juttuja tyyliin kukkia saappaissa, gerberat lasipulloissa, yleiskoristeluna sikana tulppaaneja. Koskahan ne oikein oppii miten niitä messuja tehdään? ;) Mielenkiinnolla uutta kuvasatoa ootellen, mä lähden nyt puunaamaan tota meijän väliaikaiskämppää, jos joskus saatais se siihen kuntoon, että ilkee kantaa tavaransa sinne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vähän sama fiilis tuli itselle tuosta yleiskoristelualueen suunnittelusta. Tsemppiä puunailuhommiin!

   Poista
 5. Oi mikä väriloisto. Kauniita tulppaneita Kiitos että jaat meille tätä komeaa tunnelmaa:)

  VastaaPoista
 6. Samat sanat kun Tiina, paitsi mä en lähde puunaamaan mitään, vaan tekemään saaristolaisleipää :D
  Turussa tosiaan oli se yleisalue kuitenkin hienompi, ainakin kuvien perusteella näyttäisi siltä.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun runsaat määrät tulppaaneja olivat avajaispäivänä koristelussa nuppuisina, ei efektiä väriloistosta syntynyt kovin isosti. Ehkä alue näytti houkuttelevammalta jo perjantaina nuppujen avautuessa...

   Poista
 7. Mukava päästä näin blogisi kautta näkemään myös Helsingin messut, itse kun en paikalle pääse. Kauniita kuvia olet jälleen ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan messukierrokselle, huomenna jatketaan! Ja taidanpa vielä ottaa yhdet puutarhamessut kevään ohjelmaan, ne huhtikuun lopussa Turussa pidettävät toiset messut :)

   Poista
  2. Kiitos! Sinne Turkuun taidan minäkin päästä :)

   Poista
  3. Kiva, sitten pääset nauttimaan toisellakin aistilla, nimittäin tuoksuja en ole saanut liitettyä kukkaisiin kuviin, ne pitää itse kokea paikan päällä :)

   Poista
 8. Mua huvittaa tuo hirvi, näin kuvan myös toisessa blogissa, ja en mitään voi, mutta mielestäni on matkittu Miina Äkkijyrkän sonnista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taiteilija on tehnyt näitä myös pienemmässä koossa, ymmärtääkseni tähän isompaan pystyy kipuamaan, siellä on jonkin sortin taso hirven "sisällä".

   Poista
 9. Hei, kiitos ihan kauheesti näistä messukuvista! Kun ei itse nyt sattuneesta syystä ole päässyt niissä käymään ja viimeisten viikkojen puutarhanäkymät ovat olleet hivenen eskoottisempia ;) Niin näistä inspiroituu kummasti ja orjentoituu taas tähän omaan ympäristöön. Olisikohan tuollaiset isot sammalpallot mahdollista toteuttaa omalle pihalle, niin että ne pysyisivät myös hengissä.... Täytynee kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun yritin ottaa kuvaa hirvestä ilman messuyleisöä ympärilleen, yhden vanhemman rouvan oli ihan pakko kivuta pallojen luokse lasimurskeen päälle tökkimään kämmenellä palloa. Jousti aika tavalla. Olisko ollut jumppapallo siellä sisällä?

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!