tiistai 15. huhtikuuta 2014

Häkissä

Ensimmäiset orvokit tuli tänä vuonna hankittua piirun verran normaalia myöhemmin: ekat ostin tällä kertaa 28.3. Turun puutarhamessuilta - kaksi isoa sinistä tarhaorvokkia, jotka ovat jääneet kaiken messuilun ja muun touhuilun lomassa kuvaamatta. Hengissä ne kyllä ovat, mutta kuvausympäristö on niin sotkuinen, etten ole vielä ennättänyt niitä parvekkeella ikuistaa :)

Hrrr...tänään yritin aloitella parvekkeen siivousta töiden jälkeen, mutta iltaseitsemältä ei ollut enää mikään lämmin keli siivota tuulen tuivertaessa kylmästi. Minulla jäi syksyllä mullat tyhjentämättä ja ruukut pesemättä, joten nyt on iso savotta edessä. Tenniskyynärpää oli tänään kuitenkin sitä mieltä, että kannattaa loppusiivoukseen ottaa avuksi miesvoimaa...sitä odotellessa päätin ripustaa Helsingin messuostokseni, rautahäkkyräamppelin kera pikkuorvokkien, tuuleen heilumaan! Pokkarilla äkkiä ikuistin, kun meinasi näpit jäätyä.


 Tästä se lähtee - parveke kesäkondikseen pikku hiljaa!

28 kommenttia:

 1. Huoh, tuo sama savotta on itsellänikin edessä, nimittäin parvekkeen ruukkujen peseminen. Vielä kun näkymä parvekkeelle on niin ruma että on pakko vihdoin tehdä asialle jotain. Ehkä minunkin pitäisi hankkia tuollaisia ihania orvokeita niin saisi motivaatiota :). Ajattelin käsitellä ruukut kiehuvalla vedellä varmuuden vuoksi kun viime kesänä parvekkeella lenteli vaikka mitä ötökkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukkujen pesu ei kyllä ole lempipuuhaani! Ja nyt vielä vähemmän, kun tuo tenniskyynärpäävaiva kiusaa...Mutta täytyy yrittää jakaa pesuhommia useammalle illalle, niin ei tunnu niin ylivoimaiselta :)

   Poista
 2. Ruukkujen peseminen ja vanhojen multien kärrääminen pihalle on ehkä tylsin puutarhatyö ikinä. Toivottavasti käsi paranee ja saat parvekkeen siivottua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat mullat pitää roudata ulos useammalla keikalla, tässä talossa ei ole hissiä, joten se on sitten raakaa jalka- ja käsivoimaa, jota tarvitaan :)

   Poista
 3. Toset hommat ovat vähän työläitä ja tylsiä, mutta tuollaiset pienet silmänilot sulostuttavat keskeneräisyyttäkin ihanasti. Itse taidan olla vähän hassu, kun nautin melkein enemmän keskeneräisyydestä kuin valmiista, vaikka välillä projektit vähän tuskastuttavatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan parveke ole koskaan valmis, vaan se muuttuu koko kesän ajan. Joku kasvi lopettaa kukintansa, ja se siirtyy sivummalle ja tilalle paraatipaikalle tulee joku toinen, kukoistusvaiheessaan oleva. Kesä on kuitenkin sen verran pitkä, että parvekekin kaipaa pientä muutosta kesäviikkojen aikana!

   Poista
 4. Voi miten kaunis ja kesäinen <3

  VastaaPoista
 5. Kaunis häkkiasukki. Minultakin jäi yksi syksykukka ruukkuunsa ja nyt pitäisi tyhjentää ja puhdistaa sekä ruukku että parveke. Mutta ihan ensimmäinen tehtävä olisi ikkunoiden (ja parvekelasien) pesu! Niin on sameat ettei meinaa läpi nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua alkoi naurattamaan tuo sinun yksi ruukkusi :) Minulla niitä taitaa olla viitisenkymmentä tai enemmän...Ja sama juttu, ikkunalasit pitäisi saada kuurattua.

   Poista
 6. Aivan ihana rautahäkkyräamppeli! Minä ostin pari päivää sitten kaksi täsmälleen samanväristä orvokkiamppelia kuin tuo sinun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, sitten me ihastellaan kevät samanvärisiä orvokkeja! Ne oli jotenkin nätit ja vetosivat eniten.

   Poista
 7. Voi että ihana, nyt on saatava jpku orvokki, ei nyt enää voi odotella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta! Ja otahan sitten kuva, niin tulen kurkkaamaan, minkäväriseen orvokkiin päädyit :)

   Poista
 8. siitä se lähtee !!! orvokki mullaki ekana hankintalistalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari narskuakin mulla on tuolla parvekkeella, vaikka en niin siitä keltaisesta väristä välitä. Mutta menee vielä näin keväällä :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Se oli jotenkin sopivan ränsistynyt, mutta simppeli.

   Poista
 10. Orvokit! Miten mä en ole luonut ajatustakaan vielä orvokeille... Hitto pitääkö sitä tästä singota kaupoille heti!

  VastaaPoista
 11. orvokit on minullakin hankintalistalla. On ne niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkavat minulla orvokin taimet venyä, kun eivät pääse ulos. Kohta pitäisi päästä niitä ulkoiluttamaan, kun saisi nyt tuon parvekkeen ensin kondikseen.

   Poista
 12. Todella kauniit orvokit ja sopivat hienosti tuohon häkkianppeliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sievät orvokit kyllä, ja ihan toimivat häkissä :)

   Poista
 13. Siellä ovat orvokit häkissä turvassa. Olikos se orava, vai kuka sinulla viime kesänä kävikään verottamassa parvekekukkia. Vai muistanko ihan väärin?
  Viimekesäisten ruukkujen pesu on kyllä kurjinta ikinä. Mutta syksyllä se tuntuisi vielä jotenkin kurjemmalta!?

  Meillä töissä laitettiin orvokit tänään myyntipöydille odottamaan valmiiksi lauantain GRAND OPENING´ia. Eli on mulla lauantai työpäivä siis.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muistit oikein, kurret nakertelivat orvokit ja pelakuun nuput, lemmikit ja mitäs muuta vielä. Viime kesänä paiskoin niille aika ajoin tuonne metsän laitaan kourallisen pähkinöitä, niin pysyivät vähän paremmin poissa mun parvekkeelta :)

   En todellakaan syksyllä jaksa sitä ruukkurumbaa, ehkä se näin keväisin on jotenkin mukavampaa, kun tietää, että kohta niihin saa kaunista täytettä!

   Ahaa, sinulla osa pääsiäisestä sujuu töissä. Tsemppiä päivään, voi olla ruuhkaisaa!

   Poista
 14. Onpa upea orvokki. Itse en ole ehtinyt niitä vielä hankkimaan. Pitää nyt näiden vapaiden aikana yrittää piipahtaa puutarhakeskuksessa :-) Meillä on onneksi tänäään hieman lämpimämpi kuin alkuviikolla, joten puutarhankin puolella taas tarkenee. Syreeni on melkein täydessä kukassa ja tuomi isoilla nupuilla :-)
  Hyvää loppuviikkoa ja pääsiäistä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, teillä on kevät jo niin paljon pidemmällä kuin täällä. Syreeni....aaah, melkein tunnen tuoksun. Kivaa ja rauhallista pääsiäistä myös sinulle!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!