keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kirjoittaja blogin takana -haaste

Karolinan puutarhasta sain haasteen, johon moni jo näkyy ehtineen vastatakin. Piiiitkät vastaukset tuli rustattua, joukkoon sirottelen Mielen Lumossa jo aiemmin julkaistuja kuvia parvekepuutarhastani vuodelta 2012 ja sen kasveista eli ainakin joillekin voi tuntua tutulta (valtasi laiskuus kuvien kohdalla, kun olen käsitellyt satoja kuvia messuilujen yhteydessä, niin nyt ei kauheasti huvittanut).

1. Kerro puutarhastasi, minkä kokoinen se on?
Minulla on parveke, josta teen kesäksi oman pienoispuutarhan. Olen huono arvioimaan, mutta olisikohan parvekkeeni runsaat kaksi metriä leveä ja kolme ja puoli metriä pitkä. Lasittamaton. Vinokattoinen, mikä tekee parvekkeesta todella avaran oloisen. Avoin edestä ja toisesta päädystä.


2. Kuinka kauan olet ollut puutarha-harrastaja ja miten innostus puutarhaan syttyi?
Muistan, että olin jo koulussa erittäin kiinnostunut biologian tunneilla kasveista ja keräilin koulun jälkeen ojanpientareilta kasveja, jotka yritin sitten tunnistaa. Jotenkin tuntuu, että minulla on ollut synnynäinen halu olla tekemisissä kasvien, kukkien ja luonnon kanssa. En ole vain jonain päivänä päättänyt, että nyt alan puutarhaharrastajaksi. Tietysti teini- ja opiskeluvuosina oli muita kiireitä, mutta näin aikuisiällä kasvit ovat olleet tärkeitä ja erityisesti ehkä viimeiset 10 vuotta. En niinkään välitä huonekasveista (ehkä tilanpuutteen vuoksi), panostan ulkona viihtyviin eli ruukkupuutarhaan parvekkeella ja perennoihin ja yksivuotisiin mökillä. Joskus haaveilin jopa floristin ammatista...

3. Minä vuonna aloitit bloggaamisen - ja mikä siinä on mielestäsi parasta?
Kääk, nyt täytyy tarkistaa arkistosta. Eihän sitä nyt tuollaista muista ulkoa. Hetkinen!--- Olen näköjään aloittanut bloggaamisen 15.2.2010. Juuri tuli siis neljä vuotta täyteen helmikuussa!

Parasta bloggaamisessa on samanhenkisten, samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten löytäminen ja sitä kautta tietty yhteisöllisyys näin virtuaalisesti sekä erityisesti vuorovaikutus. On hienoa, että näin kiireisessä yhteiskunnassa joillakin ihmisillä on vielä aikaa kirjoitella kommentteja toisten blogeihin ja vaihtaa ajatuksia. Tätä kautta myös oppii paljon uusia asioita ja niksejä sekä saa ideoita ja vinkkejä. Sekä puutarhajuttuihin, sisustukseen ja askarteluun sekä muihin käden taitoihin.


4. Mitkä ovat blogisi tärkeimpiä teemoja?
Tällä hetkellä puutarhanhoito (kukkapenkki vanhempien mökillä), parvekepuutarha (ruukkupuutarha) sekä mökkitontin ja lähimaisemien luonto ötököineen ja kasveineen. Pääosassa ovat kuvat, koska rakastan valokuvaamista.

5. Kuinka monta lukijaa käy blogissasi kuukausittain?
En aktiivisesti seuraa tilastoja, koska ne eivät kuitenkaan ole luotettavia, lähinnä suuntaa antavia. Toivon, että täällä kävisi mahdollisimman paljon porukkaa, ovet ovat aina avoinna, joten tervetuloa! Ilahdun myös suunnattomasti, jos joku kirjautuu oikeassa palstassa lukijakseni, sitä kautta löydän uusia, hienoja blogituttavuuksia! Ja kommentit ovat joka kerta ilon aihe, niitä saa tulla lisää, pyrin vastaamaan jokaiseen!

6. Miten blogisi nimi syntyi?
Mietin, mitkä asiat minulle tuottavat mielihyvää ja mistä lumoudun. Olen vuosien aikana bloggaillut myös käsin tekemisestä, kuten keramiikka- ja mosaiikkitöistäni, pikkuompeluksista ja virkkauksista. Nykyään vapaa-ajan vie puutarhailun lisäksi valokuvaus, luonnossa liikkuminen ja akvarellimaalaus sekä tietysti tämä bloggaaminen. Kaikki antavat minulle mielen lumoa - sekä itse tekeminen että niistä syntyvät tuotokset!


7. Mitä asioita kerrot blogissasi itsestäsi- mitä et?

En tuo työhöni liittyviä asioita esille, pitäydyn vapaa-ajassa ja kuvaan ja kerron asioista, jotka tuottavat mielihyvää, elämyksiä, arjen oivalluksia.

8. Laita linkki tai kuva ensimmäiseen postaukseesi.
Postaukseni oli nimetty niinkin itsestäänselvästi kuin: Blogikokeiluni alkakoon

9. Mikä on sinun mielestäsi paras tapa hankkia lukijoita- ja kuinka tärkeää on että muut lukevat blogiasi? Onko blogin tärkein tehtävä olla itselle puutarhapäiväkirja?
Jos kukaan ei lukisi blogiani, en tätä kyllä kirjoittaisi. Tykkään valokuvata kasveja, kukkia, perhosia ja ötököitä - toivon, että myös muut saavat jonkinlaisia elämyksiä kuviani katselemalla. Välttämättä kaikki eivät halua itse kulkea nenä kiinni maan tasalla puolen kesää ja tarkastella makromaailman tapahtumia, mutta ehkä lähikuvani tuovat myös heille uusia näkökulmia ja kokemuksia. Aina ei tarvitse tehdä kaikkea itse, vaan voi nauttia asioista myös muiden tuotosten kautta! Tottakai tämä blogi samalla toimii myös eräänlaisena puutarha- ja luontopäiväkirjana, jonka aiemmille sivuille on itsekin mukava palata aika ajoin.

Parhaasta tavasta hankkia lukijoita en tiedä, mutta itse haluan tarjota mahdollisimman visuaalisesti houkuttelevia postauksia, pidemmät kirjalliset sepustukset pyrin jättämään vähemmälle. Lisäksi haluan olla vuorovaikutuksessa, ja vastaan aina mielelläni saapuneisiin kommentteihin ja käyn myös vastavuoroisesti lukemassa muiden blogeja ja jättämässä omat sanalliset puumerkkini, jos sellaiseen herää tarvetta.

10. Mikä on suosituin blogi-kirjoituksesi?
Ei aavistustakaan. Heh, voisin tietysti veikata, että kaikki arvonta-postaukset :) Olen joskus tilastot-osiota vilkaissut, mutta en kehitä blogini sisältöä statistiikan pohjalta, vaan postaan juuri siitä, mitä mielessä kulloinkin on.

11. Onko blogissasi kaupallisia tai muita yhteistyökumppaneita?
Ei ole. Tämä on mainosvapaa alue :) Jos joskus mainitsen jonkun tuotteen tai liikkeen nimen, teen sen täysin omasta tahdostani.


12. Kuinka paljon aikaa viikossa käytät blogin tekemiseen? Muiden blogien lukemiseen?
En ole laskenut, mutta seuraan todella montaa blogia, joten niiden lukemiseen vierähtää päivittäin aikaa, samoin postausten tekemiseen. Jokainen rakas harrastus vaatii aikaa, mutta jos siitä pitää, siihen myös antaa mielellään aikaansa. Jos tulee hetki, että bloggaus maistuu puulta, aion silloin pitää tuumaustauon. Joku päivä voi tulla myös kokonaan sellainen olo, että tämä oli tässä, mutta ainakaan vielä se hetki ei ole koittanut.

13. Kerro paras/parhaat vinkkisi aloittelevalle bloggaajalle?
Kommunikoi. Ole oma itsesi. Vieraile myös muiden luona.

26 kommenttia:

 1. Olet kyllä onnistunut luomaan tänne juuri haluamasi tunnelman. Minä lumoudun kauniista kuvistasi yhä uudelleen! Erilaisten pelargonioiden kukinnot ovat myös sellaisia, joita jaksaisin katsoa pitkään! Kiitos sinulle mielen lumosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Kiva kuulla, että voin tuottaa kuvillani iloa ja mielen lumoa :)

   Poista
 2. Siinäpä se....hauskaa, antoisaa, aikaa vievää :D

  VastaaPoista
 3. Oi mitä rohkeutta ja mahdollisuuksia. Ja mikä kukkaloisto, täytyy lukea paremmin tämä ajan kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli vähän normaalia enemmän tekstiä, kun oli haasteeessa niin monta kysymystä!

   Poista
 4. Täällä on aina yhtä innostavaa käydä! Kiva lukea Sinusta hieman lisää! Tuo parvekkeesi onkin aivan ihana. Nyt vihdoin liityin lukijaksikin kun vanhalla tunnuksellani liittyminen oli näemmä kuoleentunut. Ja plussaa mainostusvapaasta, arvostan sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sametti Hortensia! Hauskaa, että liityit lukijaksi!

   Poista
 5. Hei sinä,
  5. Olin täällä huolehtia sinusta!
  Olen luotettava ja silti rakastavat Rosine.

  Lisää omia kuvia kukat ovat kauniita ja parveke myös pidän siitä paljon.

  Nähdään pian!
  Terveisin Rosine

  Hello you,
  5. I was here to look after you!
  Am reliable and still love the Rosine.

  Add your own photos of the flowers are beautiful and the balcony also like it very much.

  See you soon!
  Greetings Rosine ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Rosine. It was very nice to hear from you!

   Poista
 6. Kauniit kuvat,mielenkiintoiset vastaukset ja voi miten namu on tuo violetti matto sinun parvekkeellasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mamma A.! Matostakin tein aikoinaan oman postauksen, kun sain sen virkattua valmiiksi, vuosi oli tuolloin 2011:
   http://mielenlumoa.blogspot.fi/2011/05/joustava-lopputulos.html

   Poista
 7. Niin minustakin tuo matto oli hieno ja niin paljon ihania kukkia parvekkeella. Oikein mukava kuulla sinusta ja tutustua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emilie! Matto tuli tosiaan virkattua vuonna 2011, ja se on sen jälkeen ollut käytössä tuolla parvekkeella. Nytkin se oli koko talven ulkona :) Pitäisi pestä se. Ajattelin, että menee tuolla parvekkeella vielä ainakin seuraavankin kesän, vaikka väri onkin jo kovasti virttynyt auringonvalosta...

   Poista
 8. Pidän blogistasi, sen nimestä, hienoista kuvista ja olen iloinen, että olen löytänyt tänne. Kiitos Intianminttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, kun aina jaksat kommentoida, se on niin mukavaa!

   Poista
 9. Mainioita vastauksia! Olet mielenkiintoinen ihminen :)

  VastaaPoista
 10. Tuo sun parveke on kyllä niin upea!
  Minä myös arvostan sitä että pidät blogisi mainosvapaana alueena. Samaan pyrin oman blogini kanssa.
  Minusta on ihana lukea persoonallisia juttuja blogista, eikä milloin minkin tuotteen mainoksia. Niitä juttuja katsotaan sitten ihan muualta.....
  Tuon edellisen postauksen sepelkyyhky sai minut oikein tutkimaan asiaa. Yritin selvittää, onko sepelkyyhkyillä sama puoliso koko niiden eliniän. En ihan varmasti saanut selville, mutta luultavasti niillä on uusi puoliso joka kevät. Silloin tuo sinun kyyhkysi ei ikävöisi puolisoaan vaan muuten odottelee uutta puolisoa. Näin on ainakin mukavampi uskoa :) Kyyhkyjä metsästetään loppukesällä täällä Suomessakin ja muuttomatkoilla etelämpänä vielä enemmän, joten olisi kyllä paljon kyyhkyleskiä, jos niillä olisi vakipuolisot......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Minäkin yritin etsiä tietoja niistä sepelkyyhkyistä, että ovatko saman parin kanssa pidempään vai miten, mutta en ainakaan netin kautta saanut vielä selvyyttä asiaan. Jos nyt uskotaan yhdessä, että kyyhkynen odottelee uutta kumppania!

   Poista
 11. Aivan ihana parveke ja voi kun osaisin ottaa yhtä ihania kuvia!! Ihana auringon hehku ja lämpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, MerjaHannele - ja hauskaa, että jätit kommentin!

   Poista
 12. Tätä oli mielenkiintoista lukea. Pääsi kurkistamaan sen viherpeukalon taakse vähän syvemmin. Sinulla on ihana asenne bloggaamiseen ja puutarhailuun, jonka vuoksi tekstejäsi on ihana lukea. Intohimo,joka pitää omaakin blogiani pystyssä :) Olen hieman kateellinen suuresta parvekkeestasi, mutta toisaalta minulta noin suuri parveke menisi ehkä vähän hukkaan. En osaisi sitä hyödyntää. Pieni parveke toimii toistaiseksi, ja maisemat tuovat sitten "lisäneliöitä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hietzu, kauniista sanoistasi! Heh, suuri parveke teettää enemmän töitä kuin pieni, varsinkin, jos harrastaa ruukkupuutarhailua. Se kastelukierros aamuisin kestää vähintään puoli tuntia, mutta toisaalta siinä saa aamujumpan samalla, kun ramppaa hakemassa litran kastelukannuun koko ajan uutta vettä keittiöstä :) Teillähän on ihan mielettömät maisemat, se tarjoaa ihanan, alati muuttuvan luonnontaulun!

   Poista

Viestisi lämmittää mieltäni, kiitos siitä!